Повдигане на един крак за по-добри прасци

2 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 10 май 13 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Искате ли по-добри прасци? Има една приказка в бодибилдинг средите, че прасците са от тия мускули,които или ги имаш или ги нямаш. Колкото и да е тъжно, е твърдението е вярно.

Прасците са едни от най-трудните мускули за развитие. Трудностите идват, от генетичните ни дадености, от заглавните места, от това дали имаме "високи" или "ниски" прасци и от начина на трениране.

Всичко изброено до тук с изключение на тренировката може да се окаже благословия или проклятие. Но това са неща извън наш контрол. Не всеки може да има прасците на Майк Матаразо, осен може би един човек - баща му.

Що се отнася до частта, която е изцяло под наш контрол,а именно тренировката то скоро имахме цяла статия за това. Така, че може да си припомните ТУК.

Днес ще разгледаме едно от най-добрите упражнения за развитието на прасците. Повдигане на един крак с дъмбел в ръка е може би най-ефективния начин да натоварим мускулите на прасците си концентрирано.

Изпълнение:

  • вземете диск или някаква подпора, нека тя да бъде поне 5 см висока.
  • Стъпете върху нея с предната част на ходилото на десния крак.
  • Вземете един дъмбел с дясната ръка.
  • Хванете се с лявата ръка за някаква опора наблизо
  • Започнете да се издигате нагоре до като  можете и задръжте в най-горната позиция за 1-2 секунди.
  • Сега започнете бавно спускане до пълно разтягане на прасеца в най-долната позиция. Сега разбирате защо трябва по-висока подложка.
  • Задръжте 1-2 секунди в най-долната точка и почнете повторно издигане.
  • Правете повторенията бавно и под контрол.
  • Движението трябва да е във възможно най-пълната амплитуда от най-горна точка, до най-долна.
  • Ако не можете да правите повторенията по описания начин, значи тежестта е голяма. Ако трябва в началото давайте без тежест
  • Повторенията може да варират от 8-10 до 20-30 вие си преценете кое е най-добре за вас. Аз лично предпочитам 10-15.
  • След като завършите една пълна серия с единия крак, минаваме на другия
  • 2-3 серии изпълнение до отказ и "парене" в мускулите е напълно достатъчно.

Сега оставям на вас да си напомпите прасците до пръсване!

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Пудовка или kettlebell (от английски), е тежест с характерната си форма на кълбо с дръжка. Тя е неизменна част от фитнеса... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Упражнението гоблет клек е едно от основните за развитието на долната част на тялото, което активира множество мускули и предоставя отлична... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Упражнението скотово сгъване първоначално е разработено от великият Винс Жиронда в края на 50-те години на миналия век. Името му обаче... Прочети повече

2 коментара

  1. Alexander , molq vi daite vryzka ili vie me namerete i mi pishete kyde da vi otkriq , mnogo e vajno za men !!!!!!! MOLQ VI !

    1. Здравей Тодор,
      единствената връзка с мен към този момент е през сайта.Ако имаш въпроси, то използвай коментарите под статия по темата,дори и с малко забавяне винаги отговарям. Ако е нещо лично и не е за широка аудитория, то през формата за контакт в страницата “За мен”.
      Поздрави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Exit mobile version