свинско месо

Арнолд Шварценегер - тренировка за крака

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 13 дек. 22 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ето, че дойде реда и на тази тренировка от програмата на Арнолд Шварценегер. Както и при тренировката на Майк Менцер, това е поредното парче от пъзела.

Някои ще се запитат защо толкова се наблягаме на тези двамата. Моят отговор е в две части - първо, Арнолд Шварценегер и Майк Менцер са топ културисти и големи конкуренти в края на 70-те години на 20-ти век и второ те са най-известните представители на двете най-популярни тренировъчни методики. Дори за мен втората част от отговора е по-важна, тъй като по този начин давам възможност всеки един да направи съпоставка и сам да си извади необходимите изводи.

В началото на своята кариера Арнолд не се е славел с добри крака, да той е побеждавал на почти всяко състезание, но и конкуренцията му в Европа по това време не е била на ниво. Едва след като пристига в Америка се сблъсква с действителността. Още съвсем в началото през 1968 година Франк Зейн му забива доста здрав шамар. Арнолд не може да повярва, та той е с 25 килограма по-тежък има големи ръце, гръб и гърди - как може!?

Може разбира се, младия Арнолд е бил доста голям, но не достатъчно обработен, с изоставащи крака и най-вече прасци. Както ни показва историята Шварценегер никога не си оставя магарето в калта и се захваща сериозно да поправи нещата. Ако упоритостта и целенасочеността в тълковния речник имат илюстрации, то снимката на Арнолд спокойно може да послужи за това.

Както в другите статии споменах, Арнолд е тренирал 6 дни в седмицата в двоен сплит: -Понеделник/Сряда/Петък - сутрин: Гърди/Гръб - вечер: Крака и Вторник/Четвъртък/Събота - сутрин: Рамена/Ръце

Тренировка за крака:

  1. Клек с щанга - 5х6-8
  2. Вертикална лег преса - веднага след това
  3. Преден клек - общо 4 суперсерии х 10-12
  4. Разгъване краката от сед - 5х15-20
  5. Сгъване от лег за задни бедра - 6х10-15
  6. Прасци,прав на калф машина - 5х20
  7. Магарешко повдигане на пръсти - 5х20

Арнолд има късмета да разбере още в началото на своята кариера, че не трябва да се пренебрегва нито една част на тялото. Също така е достатъчно умен да си признае, че има проблем и не на последно място много хъс и амбиция да поправи нещата. Както казва в свои интервюта всяко нещо си има цена и ако силно го желаеш трябва да платиш цената, не някой друг път, а сега - точно сега!

Отделете време плащайте цената всеки божи ден и ако сте постоянни и търпеливи, ще дойде време в което да се порадваме на това което сме платили - авансово. Цената, която той плаща са дълги и тежки тренировки, години наред докато не стигне на върха и не остане дълго време там.

Арнолд Шварценегер е пример за подражание, това е човек, който си поставя цели и с фанатична последователност работи за постигането им - т.е. "плаща цената" ден след ден, ден след ден - независимо от това какво му коства.

За това има само един Арнолд и той е Арнолд Шварценегер!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В света на фитнеса и здравословния начин на живот, ТАБАТА тренировките се нареждат сред най-ефективните и време-ефективни методи за подобряване на... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Много от нас тренират в свободното си време, като трудно балансират между работа, семейство и куп ангажименти. Но в крайна сметка... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека в тази статия разгледаме едни от най-важните правила за покачване на сила и мускулна маса, що се отнася до обикновени... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

пудовка