витамин с

Винс Жиронда "Железният гуру"

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 09 сеп. 23 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес да си припомним за железният гуру на бодибилдинга, а именно Винс Жиронда.

Винсент "Винс" Жиронда е роден на 9 ноември 1917 в Ню Йорк, САЩ, и умира на 18 октомври 1997 г. Той става известен като бодибилдър, фитнес треньор и легендарен треньор. Жиронда е един от най-компетентните хора в сверата и не случайно при него тренират редица шампиони. Новатор и експериментатор, надарен с аналитичен ум Винс Жиронда развива редица методи за трениране и хранене. Които се отличават от традиционните методи на бодибилдинга тогава, като програмата 6х6 и диетата пържоли и яйца.

Винс Жиронда става професионален бодибилдър и треньор в началото на 1940-те години. Един от неговите най-известни ученици беше Лари Скот, който става първият Мистър Олимпия. Жиронда е известен със своята невероятна физика и симетрия. Той сам създаде множество иновативни упражнения като скотовото сгъване и подходи към тренировката, които помогат на мнозина да постигнат по-добри резултати в бодибилдинга. Той също така подчертава важността на правилната храна и хранителните добавки, което допринеся за развитието на фитнеса като индустрия и здравословния начин на живот.

Наследството на Винс Жиронда

Винс Жиронда оставя трайна следа в света на бодибилдинга. Неговите методи за тренировка и философия се изучават и прилагат от бодибилдърите и фитнес инструкторите по целия свят. Също така Винс Жиронда създава легендарната "Залата на Знанието" в Лос Анджелис, която е истинско светилище за бодибилдърите и спортистите от всякакви дисциплини. Тя представлява място, където хората могат да научат тайните на фитнеса и бодибилдинга, да тренират продуктивно и да подобряват своята физика.

Жиронда е автор и на някои много ценни книги като:

  1. "Blueprint for the Bodybuilder" - Тази книга съдържа неговите методи и програми за тренировка, които помагат на бодибилдърите да изградят по-добра мускулна маса и форма.
  2. "Unleashing the Wild Physique" - Това е една от най-известните книги на Винс Жиронда, където той споделя свои мнения и съвети по отношение на тренировката и храненето за постигане на идеалната физика.
  3. "Vince's Secret Locker" - Тази книга включва много ценни съвети и тайни на Жиронда за бодибилдинг и фитнес.
  4. "The Master Series of Nutritional Bodybuilding" - В тази книга Жиронда се фокусира върху храната и как тя играе ключова роля в постигането на желаната физика.

ВИЖ: 8х8 метода на Винс Жиронда

винс жиронда
Винс Жиронда
Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Всеки един, който е се занимава с тежести и иска да развие тялото си, използва една или друга форма на прогресия.... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Използвате ли дъмбели? Най-вероятно да. А, знаете ли кой и кога е измислил разглобяемият дъмбел? Е, нека да ви разкажа. В... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви разкажа, как се роди метода 5х5 и кой е неговият баща. Вече над 130 години хората вдигат щанги... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *