свинско месо

Преден Клек - добрата алтернатива

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 14 ное. 22 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Писнало ли ви е да клякате?!

Ако е така, то имам една лоша новина за вас – без клякане работата няма да стане! Тези от вас, които  са прочели книгата „СУПЕР КЛЕКОВЕ“  вече знаят за какво говоря. Ако искате да качвате мускулна маса клякайте! Истина стара колкото света...

Много хора не клякат „имали си крака“ 🙂  Клека е основно упражнение, то натоварва цялото тяло и влияе върху метаболизма и хормоналните ни нива. Ако търсите “нещо с анаболен ефект, ама да е натурално“ то взимайте щангата и клякайте!

До тук с клека, ... имамаме си цяла статия за него.

Днес ще ви предложа една ефективна алтернатива, клякане с щанга на гърди или както повечето го наричат преден клек. Упражнението преден клек е доста подценявано, а не бива. Може би причината за това е незнанието как да се изпълнява. Което до някъде е логично!

Най-големия проблем е поддържането на лоста. Има два начина на придържане на щангата върху раменете. Първия начин е тип „щангист“ държите лоста с хват малко по-широко от раменете. Лактите сочат нагоре така, че ръцете да са успоредни на пода. Дланите гледат нагоре, а лоста лежи на предната част на раменете и горната част на гърдите.

Ако усещате, напрежение върху китките по-голямо отколкото може да понесете, то пробвайте втория начин. Тук кръстосваме ръцете пред гърди и с пръстите придържаме лоста който лежи на раменете ни. Отново  лактите трябва да са на високо и отново ръцете трябва да са успоредни на пода.

Ето и кратко описание на движението.

  1. Нагласете стойката за клек така, че лоста да ви се пада малко по-ниско от нивото на раменете.
  2. Вземете лоста по един от двата начина и отстъпете 1-2 крачки назад.
  3. Дръжте гърба изправен и лактите напред и нагоре
  4. Краката са разтворени малко по-широко от раменете и стъпалата гледат на вън.
  5. Сега поемете дълбоко въздух и клекнете до долу – точно така пълен клек или както казва Том Плац „задника до петите“ – не го приемайте буквално, но определено е добре да се кляка до долу.
  6. Стигнете ли най-ниското ниво тръгнете веднага на горе, започнете да издишате когато преминете мъртвата точка на движението.
  7. Направете го отново и отново 🙂

Предния клек е чудесна алтернатива на стандартния клек, разбира се не може да го замени напълно, но определено може да е полезен за развитието на бедрата ви!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Пудовка или kettlebell (от английски), е тежест с характерната си форма на кълбо с дръжка. Тя е неизменна част от фитнеса... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Упражнението гоблет клек е едно от основните за развитието на долната част на тялото, което активира множество мускули и предоставя отлична... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Упражнението скотово сгъване първоначално е разработено от великият Винс Жиронда в края на 50-те години на миналия век. Името му обаче... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

пудовка