тренирай

Кои са най-добрите добавки

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 06 ное. 21 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Както и преди сме си говорили и най-скъпия протеин или последен модел азотен бустер, няма да направи нищо, ако не му дадете шанс да работи. За това преди да обвинявате производители и вносители за „поредния боклук“, то погледнете от друг ъгъл на нещата. Защото и най-добрите добавки няма да работят без формулата по-долу!

ТРЕНИРОВКА + ХРАНЕНЕ + ПОЧИВКА

Ето пътя, който води към нарастване на мускулите. Първа винаги е тренировката, това е стимула който кара мускула да расте – без него няма растеж! След това идва ред на храната и то качествената храна, ден след ден, всеки ден – без нея няма растеж! Накрая е почивката, това е времето за възстановяване, преди да порасне мускула, трябва да се възстанови, а след това да расте – без почивка няма растеж! 

Това е Светата троица, на продуктивните тренировки. Всичко трябва да е така фино настроено, че да се извлече максимума. Когато човек е наясно със всичко това може да се обърне и към добавките, те ще дадат нов тласък на развитие, само когато стъпят на нещо твърдо, не и преди това. 

Просто няма как да стане, ако изпреварите събитията, то ви очаква само разочарования, загуба на време и не малко пари. Всичко в тоя живот се гради стъпка по стъпка, всичко става с натрупване, независимо да ли говорим за мускули, пари или знания. Ако сте овладели основните три положения, които споменах по-горе, ще ви дам и ТОП 3 на хранителните добавки спрямо нас. 

Топ 3 на Най-Добрите добавки според Тренирай.БГ!

Мултивитаминен и минерален комплекс – нашият абсолютен фаворит. Добре е да се вземат от специализиран магазин или сайт. Трениращия има по-големи нужди от обикновения човек, за това и количествата са различни. Хубаво е комплекса да е максимално разширен и богат. Най-разпространената форма на прием е 20 дена се взима 10 почивка, но има и много други варианти. Въпреки това не прекалявайте дълго време без пауза. 

Протеин на прах – идеален за допълване на общото количество протеин, от което се нуждаем. Два шейка между основните хранения с 1-2 плода ще свършат работа. Сега някой ще каже, ама какъв да е суроватъчен, яйчен, соев, смес или казеин. Честно казано мен това слабо ме вълнува, пил съм ги всичките и съм имал ефект, дори доста време изкарах на соев, поради финансови причини. Най-важния момент е общото количество да е толкова колкото е нужно. Разбира се добре е да се възползва човек, от „бързите“, „бавните“ и тези за „преди лягане протеини“, но честно казано, това е все едно да сложиш черешка върху тортата, но да нямаш торта. Винаги гледайте от общата картина към детайлите, не обратното. 

най-добрите добавки

Креатин монохидрат – това е суплемент доказан във времето. Добър за покачване на силата и мускулната маса. Добре е да се приема само в най-натоварените периоди и след 6 или 8 седмици да се направи почивка от 4 седмици!

Има и други добри добавки, като аминокиселини, тези с разклонена верига или глутамин на пример, но горните три са базата. Едва след това може да се разшири арсенала и да натрупате цяла аптечка, но дори и това да стане все пак не забравяйте, че хладилника е по-голям! 🙂

Най-добрите добавки

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Няма човек, който да се занимава с фитнес и да не е чувал и виждал суроватъчен протеин. Всъщност това е най-масовият... Прочети повече
За всеки, който работи или учи, по една или друга причина има напрегнато ежедневие, постоянно е в движение, неменуемо изпитва трудност с храненето през деня.... Прочети повече
Какво е Гейнър? Гейнера е добавка в, която за разлика от „обикновените“ протеини има сериозно количество въглехидрати. Защо въглехидрати ли? Защото за да качите килограми... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *