витамин с

Кои са най-добрите добавки

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 06 ное. 21 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Както и преди сме си говорили и най-скъпия протеин или последен модел азотен бустер, няма да направи нищо, ако не му дадете шанс да работи. За това преди да обвинявате производители и вносители за „поредния боклук“, то погледнете от друг ъгъл на нещата. Защото и най-добрите добавки няма да работят без формулата по-долу!

ТРЕНИРОВКА + ХРАНЕНЕ + ПОЧИВКА

Ето пътя, който води към нарастване на мускулите. Първа винаги е тренировката, това е стимула който кара мускула да расте – без него няма растеж! След това идва ред на храната и то качествената храна, ден след ден, всеки ден – без нея няма растеж! Накрая е почивката, това е времето за възстановяване, преди да порасне мускула, трябва да се възстанови, а след това да расте – без почивка няма растеж! 

Това е Светата троица, на продуктивните тренировки. Всичко трябва да е така фино настроено, че да се извлече максимума. Когато човек е наясно със всичко това може да се обърне и към добавките, те ще дадат нов тласък на развитие, само когато стъпят на нещо твърдо, не и преди това. 

Просто няма как да стане, ако изпреварите събитията, то ви очаква само разочарования, загуба на време и не малко пари. Всичко в тоя живот се гради стъпка по стъпка, всичко става с натрупване, независимо да ли говорим за мускули, пари или знания. Ако сте овладели основните три положения, които споменах по-горе, ще ви дам и ТОП 3 на хранителните добавки спрямо нас. 

Топ 3 на Най-Добрите добавки според Тренирай.БГ!

Мултивитаминен и минерален комплекс – нашият абсолютен фаворит. Добре е да се вземат от специализиран магазин или сайт. Трениращия има по-големи нужди от обикновения човек, за това и количествата са различни. Хубаво е комплекса да е максимално разширен и богат. Най-разпространената форма на прием е 20 дена се взима 10 почивка, но има и много други варианти. Въпреки това не прекалявайте дълго време без пауза. 

Протеин на прах – идеален за допълване на общото количество протеин, от което се нуждаем. Два шейка между основните хранения с 1-2 плода ще свършат работа. Сега някой ще каже, ама какъв да е суроватъчен, яйчен, соев, смес или казеин. Честно казано мен това слабо ме вълнува, пил съм ги всичките и съм имал ефект, дори доста време изкарах на соев, поради финансови причини. Най-важния момент е общото количество да е толкова колкото е нужно. Разбира се добре е да се възползва човек, от „бързите“, „бавните“ и тези за „преди лягане протеини“, но честно казано, това е все едно да сложиш черешка върху тортата, но да нямаш торта. Винаги гледайте от общата картина към детайлите, не обратното. 

най-добрите добавки

Креатин монохидрат – това е суплемент доказан във времето. Добър за покачване на силата и мускулната маса. Добре е да се приема само в най-натоварените периоди и след 6 или 8 седмици да се направи почивка от 4 седмици!

Има и други добри добавки, като аминокиселини, тези с разклонена верига или глутамин на пример, но горните три са базата. Едва след това може да се разшири арсенала и да натрупате цяла аптечка, но дори и това да стане все пак не забравяйте, че хладилника е по-голям! 🙂

Най-добрите добавки

снимка: Total Shape
Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще разгледаме царят на витамините - Витамин С. Този витамин е известен още като аскорбинова киселина и е есенциален за... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днешната статия е посветена на един от най-важните минерали - Цинк. Този минерал е от съществено значение за феновете на фитнеса... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Знаете ли че, минерала магнезий участва в множество биохимични процеси в човешкия организъм. Че, той е необходим за поддържане на нервната... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *