свинско месо

Тренирай с Ангел Генов - От кварталната кръчма до бодибилдинг сцената

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 16 окт. 21 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя един много интересен разговор с още по-интересен събеседник. Историята на Ангел е пример, че няма невъзможни неща, за този който си постави цел и свърши необходимото, за да я постигне.

Ал. Георгиев: Здравей Ангел, моля те представи се на приятелите ни от Тренирай.БГ

Ангел Генов: Казвам се Ангел Генов. Живея в Пловдив но съм си от Куртово Конаре едно красиво село на 20 км от Пловдив. Роден съм през далечната вече 1966 г. С тренировки се занимавам от 2016-та. Но винаги съм бил почитател на силовите тренировки. През 90-те години също по някога съм влизал в първите тогава фитнес зали най-вече в тази на покойният Тодор Малев на гребната база в Пловдив. Но това беше рядкост. Трябваше тогава да се грижа за моя баща с разклатено здраве, една много възрастна баба, за синът ми и за жена ми . Изобщо деведесетте години бяха доста бедни години за мен и дори картата за фитнес ми идваше в тежест на бюджета.

Ал. Георгиев: Кога започна да тренираш и какво те накара

Ангел Генов: Започнах да тренирам по-сериозно когато вече бях навършил 50 години. В залата влязох след като се намирах в сериозна депресия. Изгубих баща си и сякаш си внуших, че не съм направил всичко възможно, за да се излекува от гадният рак. После от ръцете ми се измъкна друго любимо същество кучето ми - Татунчо, което го уби автомобил. Налегна ме тежка мисъл, че съм пълен неудачник и дали заслужавам да съм на този свят.

Започнах всяка вечер да пия, с някой хора от махалата пред магазина. Взимах си едно патронче мастика и едно ракия, мешах ги в пластмасова чаша и я изпивах. Чак тогава се прибирах. Почти не се храних, веднъж най-много два пъти на ден. Един ден реших да пия в кварталната кръчма и се запътих на там. По пътя видях една малка фитнес зала и от любопитство влязох вътре. И...както се казва останалото е история. Сега вече отдавна не пия. Имам вече други приятели, други интереси и изглеждам по съвсем различен начин.

тренирай

Ал. Георгиев: Тази година изкара Ковид и стигна до болница, как успя да се възстановиш, че и да излезеш на сцената

Ангел Генов: Да така е. Тази година тръгна добре, до март месец качих сериозна маса. За пръв път ръцете ми прескочиха границата 44-45 см. Но ковида не подмина и мен. Стигнах до болница. Кошмар! Но, благодаря на Господ и лекарите в болницата в гр. Пещера. Още на третия, четвъртият ден се почувствах здрав. Не кашлях сатурацията вече бе 97. Изобщо здрав, но кръвно 100/160 и хемоглобин 180 при референтна стойност 170.

Ковида или лекарствата ми съсипаха формата. Ръце паднаха на 42 см, а талия скочи на 104 см. Но пък имах много свободно време. Взех да чета всичко за ковид и кръвното и си направих програма. Упражнения за гръден кош и тежки вдишвания и издишвания още от болницата. После в къщи в мазето си. Там съм си направил лост за набиране, успоредка, лежанка и силов квадрат и започнах леки тренировки за цяло тяло.

Защо цяло тяло? Къде удря ковида? В белите дробове и съсирване на кръвта. За белите дробове и кръвта, кое е най важно? Многото кислород и течности. Кои упражнения те карат най-тежко да дишаш? - КЛЕК! Кое е упражнението разширяващо гръдният кош - лежанка. Ами сега съберете 2 и 2 и ще получите четири и така се възстанових от бързо по-бързо. Нямах никакъв постковид синдром на отпадналост т.н. както се оплакват всички.

С тренировките за цяло тяло три пъти седмично и диетата, която спазвах заради кръвното и хемоглобина тялото ми се променяше с часове. Май месец изглеждах добре, а изследванията бяха супер. Юни вече някой момчета взеха да подхвърлят че съм на 70 процента старият Бачо Ангел. Края на юли вече бях 100 килограма с 90 см талия, а хората взеха да цъкат с език като ме видят как тренирам. По това време ти писах дали да надградят и да започна горна - долна част. Ти най-любезно ми отговори с някои наистина много ценни съвета. Особенно за клековете, препоръча ми клекове с доста бройки - над 20!

тренирай

Ал. Георгиев: Какво те мотивира да стигнеш толкова далеч

Ангел Генов: Август направих сериозна диета и в средата на месеца вече пресата беше супер и талията под 85, а килограмите 96. Попитах Влади Стоянов. Може би най-талантливият български състезател в мъжка физика дали не е съгласен да ми помогне за републиканското.

Получих от този млад човек най-мъжкият отговор. Каза ми, че републиканското са го изместили на 4-5 септември, а днес е 15 август и аз няма да съм готов. Казах му, че ще спя в залата ако трябва но искам това състезание и сега го цитирам дословно - "Анга помисли на какво държиш. Ако пазиш много стриктна диета и се назобиш като говедо може би ще влезеш във финала, може би и медал да вземеш, но помисли как ще те запомнят хората. Няма да си 100 процента себе си! Ти на какво държиш, на някаква тенекия или да си най-добрата версия на себе си. Мъжки отговор за един 25 годишен младеж!

Отказах се от републиканското, но продължих с диетата и кардиото. След седмица Влади ми се обади щастлив, ако съм още мотивиран ще има на 10 октомври NPC международен турнир в България и той ще е щастлив да ме подготви за него. Попитах го след като е на международна организация няма ли да съм само за смях. Но той ми каза ще видиш. И, наистина изкара най-доброто от моето моментно състояние.

Един месец преди състезанието обаче поредната моя глупост и страх едва не ме отказаха. Спука ми се едно топче с мастна тъкан, от които имам три, но от страх от операция не го махнах. Възпали се ужасно и доста го чистиха, а после и дренаж ми сложиха. Доктора каза десет дни да не тренирам после се смили на 5! Ама аз изкарах само пет часа и боли не боли леко и с повечко повторения ден след ден и се възстанових. И, участвах. Само в деня на състезанието ме беше малко страх боята да не възпали раната или да не потече кръв защото още не е затворена напълно но всичко мина благополучно.

Ал. Георгиев: Имаш ли любима мускулна група

Ангел Генов: Любима мускулна група нямам. Имам слаби! Крайниците ми са много слаби, а ханша широк. С една дума генетика на бегач за средни дистанции. Краката с тези дихателни клекове ги оправихме, но над ръце, рамене, гърди и ширина трябва да се работи. Така, че вече любимите ми упражнения трябва да са набиране широко, горна лежанка, разтваряне на дъмбели в страни. Иначе обичам всяко едно упражнение, обожавам да съм в залата независимо, коя група тренирам.

Ал. Георгиев: Ако трябва да избереш само 3 упражнения, кои ще са

Ангел Генов: Моите топ три упражнения, особенно за момчета, които сега започват са Клек , Кофички и Набиране с различни хватове.

Ал. Георгиев: Нека да направим един лек блиц

  • Любим културист? - Ангел Генов: Стив Рийвс! Физика, към която ние обикновенните трениращи трябва да се стремим.
  • Предпочитан сплит? - Ангел Генов: Любим сплит е този, който работи за мен, в случая Горна - Долна част
  • Серии до отказ или не? - Ангел Генов: Две серии по 10-12 до отказ. Правите първата, разтоварвате малко и правите втората. Повторения по 10-12 за горна част и около 20 за долна част на тялото.
  • Любим източник на протеин? - Ангел Генов: Яйцето съвършената храна измислена от природата.
  • Арнолд или Майк Менцер? - Ангел Генов: Менцер! Арнолд е прекалено комерсиален, а Майк отдаден напълно на бодибилдинга и хората искащи да развият физиката си.

Ал. Георгиев: Планираш ли участие в други състезания

Ангел Генов: Първо да си почина и около Нова година ще реша, но мисля че по-скоро да.

Ал. Георгиев: Пожелай нещо на нашите читатели за финал

Здраве! Най-вече здраве, пожелавам на всички читатели на Тренирай.БГ и всички почитатели на културизма. Убедих се тази година, че няма нищо по-важно от здравето

тренирай
тренирай
Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! С каква цел посещавате фитнес залата? Имате ли конкретен отгово на въпроса - защо сте там? Повечето отговори, които съм чувал... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Тези от вас, които имат по-голям стаж, знаят че през 90-те единственото място където можеше да видим културисти бе по специализираните... Прочети повече
Мистър Олимпия е най-гомемия бодибилдинг форум от 1965 година до сега. На този подиум се определя най-добрия от най-добрите в света. Короната на Мистър Олимпия... Прочети повече

1 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

пудовка