Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Тренирай у дома от Александър Гетов

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 24 фев. 21 от Александър Георгиев

Започнах да се занимавам с тренировки преди 26 години и желая да споделя с читателите на Тренирай.БГ малко полезен опит, който добих през предходната 2020 година.

Преди време реших да си закупя малко собствено оборудване, което да използвам у дома. Оказа се, че през 2020 г. (а и не само ) това е нещо доста полезно. Честно казано не съм очаквал, че тренирайки вкъщи бих отбелязал някакъв визуален прогрес. Още повече като се има предвид и тренировъчния стаж, но всъщност се случи точно
това.

Разполагам с прав лост за щанга, достатъчно количество дискове. Комплект ръкохватки за дъмбели, лост за набиране, лежанка която сам си направих, както и два държача за лост, които да задържат щангата на 2-3см от гърдите при изпълнение на повдигане от лег.

Въпросните държачи всъщност се състоят от две опори направени от метални профили и дървена основа. Бих си закупил въпросните от някой специализиран магазин, но ми трябваше да са с определени параметри. Всичко това ,когато се разглоби и прибере не заема повече от един квадратен метър.

Реших за известно време да оставя сплит тренировките на страна и да премина към тренировка за цяло тяло, като тренирам вкъщи. А това е
и самата тренировка:

  1. Клекове със собствено тегло – 1 серия х 60-70
  2. Коремна преса – 1 серия х 50
  3. Дихателен клек с щанга - 1 серия х 20-25
  4. Пулоувър с дъмбел - 3 серии х 15
  5. Вдигане на щанга от лег – 5 серии х 6 ( първата серия е подготвяща с 12 повторения,а останалите 4 са по 6 повторения, като шестото е и последното възможно за изпълнение )
  6. Набиране с широк  хват – 5 серии х 10 (всички серии без първата са до отказ )
  7. Мъртва тяга – 4 серии х 6 ( последните две или три серии са до отказ )
  8. Вертолет с щанга и раменен хват – 4-5 серии х 10 повторения (последните три серии до отказ )
  9. Сгъване с дъмбели от стоеж + френско разгъване с щанга от стоеж – 2 суперсерии х 10 ( и двете упражнения се изпълняват в 10 повторения до отказ и в двете суперсерии )

Правех тренировката през два дена. Понякога и през един, когато почувствах, че съм възстановен. След около три седмици резултатът беше – добавени размери на ръцете и на гръдния кош. Естествено от голямо значение беше и активната почивка между тренировките. За много от трениращите може да е по добре да изпълняват тренировката през три дена.

Накрая един съвет към всеки фитнес ентусиаст  решил да си изработи лежанка и държачи за щанга. Уверете се, че всичко е напълно надеждно и устойчиво преди да го използвате, понеже последствията от това да те затисне една сериозна тежест могат да бъдат наистина тежки. В заключение искам да пожелая на всички трениращи да сбъдват целите си !

Александър Гетов

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Тренирайки гърбът си, аз използвам много и най-разнообразни методи и варианти за развитието му. Имам обща представа как ще мине тренировката,... Прочети повече
Здравейте на всички приятели на Тренирай.БГ! Лятото все още продължава и това не ми пречи да държа перфектна форма все още. Не, че и през... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека да започна тази моя история от средата на март тази година. Есента съпругата ми и синът ми изкараха гадният covid... Прочети повече

1 коментара

  1. Супер статия, ще е прекрасно ако има повече такива! Благодарим на Александър, че е споделил опита си. Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още