събота , 15 август 2020
Начало » Тренировъчни принципи » Как да се завърнем в залата
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Как да се завърнем в залата

Как да се завърнем в залата

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Задавали ли сте си въпроса след дълго прекъсване от тренировките – „Как да се завърнем в залата“?!

Честно казано, напоследък доста често получавам този въпрос, и отговора винаги е едни и същ! Ето го и него:

Когато сме били извън залата известно време по една или друга причина, идва деня, в който решаваме, че е вече време да се върнем. Всеки един от нас е имал периоди на прекъсване!  Било то поради болест, нова работа, семейни проблеми или просто защото ни е писнало. От опит знам,че човек се увлича лесно в тази почивка и връщането се отлага за „по-добри дни“!

Въпреки това идва ден, в който минавайки покрай огледалото виждаме нещо, което не ни харесва. Спомените за това как сме изглеждали са още пресни и тази гледка буди раздразнение. В този момент през главата ни минава мисълта, че е крайно време да се завърнем!

Как да подходим?

Забравете за това как сте тренирали или колко сте вдигали преди – това сега няма абсолютно никакво значение! Водете се от разума, а не от чувствата – подтиснете си егото. Една от най-големите грешки е, когато трениращите се опитват да достигнат почти веднага предишните си силови постижения. Това е колкото глупаво, толкова и опасно!

Постъпете умно – 2 максимум 3 тренировки седмично е добре за начало! Нека след всеки един ден тренировка има поне един ден почивка. Нека тренировките ви бъдат прости и елементарни.Тренирайте всички големи мускулни групи в една тренировка поне докато си възвърнете предишното силово ниво.

Запомнете акцента сега е предимно върху големите мускулни групи. Разбира се това не означава, че не може да тренирате малките такива. Просто по-добре е да ги оставим за по-натам. Нека сега всички сили са насочени в това по-бързо да възвърнем силата в основните ни мускули.

Тренирайте сравнително кратко 45 минути е максимума!Не се мотайте, нека тренировките бъдат стегнати. Използвайте леки тежести в началото и повече повторения. След това бавно и постепенно поемете курс на покачване. Дайте си няколко седмици преди да се пробвате със „старата тежест“!

Следете общото си състояние. Наблюдавайте реакциите на тялото си. Първоначална по-болезнена мускулна треска е нещо, което трябва да очаквате със сигурност. Имайте предвид, че мускулната треска е най-силна около 48-мия час!

Ако сте почивали повече от месец, то бъдете търпеливи и си поставете реална цел. Бъдете внимателни и постоянни! Ще дойде време когато ще вдигате по-големи тежести от преди!

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*