тренирай

Дон Хауърд - Мистър Америка 1967

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 22 ное. 17 от Александър Георгиев

Дон Хауърд е роден на 9 ноември 1935 година в Лос Анжелис, САЩ. Въпреки, че не е сред бляскавите билдери по това време, той определено е заслужил уважението, което има.

Дон Хауърд е известен със своя широк раменен пояс и много тясна талия. Този "V" образен вид, заедно с почти 50 сантиметровите ръце, му печелят редица състезания. Върха в неговата кариера е титлата Мистър Америка през 1967 година.

Дори нещо повече, слаган е сред фаворитите за Мистър Олимпия и трона на Лари Скот. Само,че Хауърд има друго виждане на нещата и слиза от сцената. В тези времена бодибилдинга не е бил толкова популярен и съответно парите не са били кой знае колко. За сравнение Лари Скот печели 1000 долара за втората си Олимпия, а за първата нищо!

Това е най-голямато състезание, какво остава за другите. Дон пише статии за списанията на Уайдър, прави фото сесии, но парите, които получава - никак не му харесват. Както казва по-късно "просто не си струва всичкия труд". Хауърд се насочва към Холивуд и въпреки малките роли си докарва в пъти по-голям доход от културизма.

В най-добрите си години Дон е натоварвал всяка мускулна група два пъти седмично, като е тренирал в една тренировка половината тяло, а в следващата другата половина. Тренировките са траели между 3 и 4 часа!

Типичния хранителен режим на Хауърд се базира на високо протеиново хранене, с повече мазнини и ниски въглехидрати. Както казва "въглехидратите ме карат да изглеждам гладък". Тази стратегия проповядва и Железния Гуру - Винс Жиронда, при който Дон тренира в състезателните си години.

През 2008 година Дон Хауърд е приет в Бодибилдинг  Залата на Славата!

Дон Хауърд
Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес да видим една програма на седем кратния Мистър Олимпия Арнолд Шварценегер! Тази тренировка Арнолд прави в периода, когато се... Прочети повече
Майк Менцер е сред най-великите културисти  в историята. Той е толкова различен, че създава собствена бодибилдинг теория в противовес на общо приетите порядки и разбирания.... Прочети повече
Франк Зейн е човека, който продължава линията наложена от Стив Рийвс, линия на естетика и симетрия. Зейн налага своята фигура постепенно и с голямо търпение... Прочети повече

1 коментара

  1. От началото на месеца и моите тренировки надхвърлят 3 часа, но тренирам цялото тяло, 2 пъти в седмица. Може ли да споделите тренировките му за половината тяло за приблизително същото време, като аз правя големи почивки, ( да се успокои дишането ,че и отгоре 🙂 ) Благодаря предварително!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.