сряда , 27 май 2020
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Дон Хауърд – Мистър Америка 1967
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Дон Хауърд – Мистър Америка 1967

Дон Хауърд – Мистър Америка 1967

Дон Хауърд е роден на 9 ноември 1935 година в Лос Анжелис, САЩ. Въпреки, че не е сред бляскавите билдери по това време, той определено е заслужил уважението, което има.

Дон Хауърд е известен със своя широк раменен пояс и много тясна талия. Този „V“ образен вид, заедно с почти 50 сантиметровите ръце, му печелят редица състезания. Върха в неговата кариера е титлата Мистър Америка през 1967 година.

Дори нещо повече, слаган е сред фаворитите за Мистър Олимпия и трона на Лари Скот. Само,че Хауърд има друго виждане на нещата и слиза от сцената. В тези времена бодибилдинга не е бил толкова популярен и съответно парите не са били кой знае колко. За сравнение Лари Скот печели 1000 долара за втората си Олимпия, а за първата нищо!

Това е най-голямато състезание, какво остава за другите. Дон пише статии за списанията на Уайдър, прави фото сесии, но парите, които получава – никак не му харесват. Както казва по-късно „просто не си струва всичкия труд“. Хауърд се насочва към Холивуд и въпреки малките роли си докарва в пъти по-голям доход от културизма.

В най-добрите си години Дон е натоварвал всяка мускулна група два пъти седмично, като е тренирал в една тренировка половината тяло, а в следващата другата половина. Тренировките са траели между 3 и 4 часа!

Типичния хранителен режим на Хауърд се базира на високо протеиново хранене, с повече мазнини и ниски въглехидрати. Както казва „въглехидратите ме карат да изглеждам гладък“. Тази стратегия проповядва и Железния Гуру – Винс Жиронда, при който Дон тренира в състезателните си години.

През 2008 година Дон Хауърд е приет в Бодибилдинг  Залата на Славата!

Дон Хауърд

Дон Хауърд

 

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. Добрин

    От началото на месеца и моите тренировки надхвърлят 3 часа, но тренирам цялото тяло, 2 пъти в седмица. Може ли да споделите тренировките му за половината тяло за приблизително същото време, като аз правя големи почивки, ( да се успокои дишането ,че и отгоре 🙂 ) Благодаря предварително!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*