вторник , 4 август 2020
Начало » Синовете на метала » Как да стопим мазнините – блиц интервю със Светльо Николов
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Как да стопим мазнините – блиц интервю със Светльо Николов

Как да стопим мазнините – блиц интервю със Светльо Николов

Ал.Георгиев: – Здравей Светльо! Виждам, че навлезна в една много добра форма. Кажи какъв начин използваш за изчистване на мазнините и каква е диетата ти?

Св. Николов: – Здравейте! Придържам се към ниско ниво на въглехидрати. От 100, 150 до 200 и нещо грама за ден. Протеина винаги е висок. От 200 до 250 и повече за деня. Мазнините от 30-40 гр до 60 примерно за деня. Гледам калориите да са хранителни а не празни от сладки изделия и други такива. ?

Ал.Георгиев: – Добре, а какъв вид протеин използваш в диетата си?

Св. Николов: – Използвам протеини основно от храната. Не от добавките предлагани по магазините за такива. Придържам се към консумация на месо, риба, яйца, извара, мляко, сурови ядки. Изключително рядко може да си направя протеинов шейк от суроватъчен протеин.

Ал.Георгиев: – Kак използваш въглехидратите и от какъв източник?

Св. Николов: – Да знаете, че врътката с въглехидратите е постоянна и това е голямата игра.
Тялото не знае никога колко ще подам и дали ще е същото количество като вчера. Под стрес е постоянно. По този начин държа метаболизма постоянно засилен. Днес може да е 100 гр. утре 200, 300 или 150. Това е най голямата игра.

Врътката с въглехидратите! Нито насищам организма с такива, нито го лишавам. На границата постоянно. Използвам главно овесени ядки, оризовки, не винаги ориз и картофи.

Ал.Георгиев: – Калориите за деня колко са, и какви?

Св. Николов: – Към 2000 и малко отгоре за деня. Дори да са по-малко някой път , изобщо не се притеснявайте. Какво чак толкова ще загубите? Нищо няма да ви навреди! Протеина нали винаги е горница! ?

Ал.Георгиев: – Колко килограма си сега?

Св. Николов: – В мометна 75-76 кг. С теглото варираме. Може да съм  74 кг, а утре 75 или  76 кг. Ако държа да съм толкова килограми, придържа се към този метод. Така също ми е по-лесно като поддържане на маса. Вдигам  въглехидратите когато искам да качвам и готово. Нищо друго не пипам за да се запазя „чист“! Начини има много. Това е един от тях! Септември мисля да вдигна теглото до 80 кг не повече.

Ал.Георгиев: – И последно какво би казал на нашите читатели на ТРЕНИРАЙ.БГ

Св. Николов: – Не забравяйте врътката с въглехидратите! Нито насищате организма с такива, нито го лишавате. На границата сте постоянно. Искате ли да чистите, опитайте този начин. Успех!

Светльо Николов

Светльо Николов

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

8 коментара

 1. Здрасти Светльо, искам да те попитам какво е мнението ти за дневния прием на месо. Предвид че в пишешкото има хормони и антибиотици, а свинското има холестерол, ако ядем примерно по половин килограм месо на ден, месец след месец и година след година, няма ли да си навредим в дългосрочен план? Също исках да те попитам мериш ли си грамажите на месото или караш на око и според както се чувстваш в момента?
  Поздрави!

  • Светльо

   Здрасти Ангеле. Дневният ти прием на месо е такъв според твоите нужди. Лично аз не превишавам 200 гр. на консумация защото така приемът е умерен, и няма опасност от преяждане и издуване. 400 гр. ми е средния прием, 2 пъти на ден. За хормоните в месото е вярно, но какво да се направи, влизаш в магазина и пазаруваш, няма избор! Не съм чул възрастен да има проблеми. Дори ида се получат, няма как да знаем че е от месото! Да, меря грамажите на месото, както и на другите храни.
   Поздрави.

 2. Тоест, ако имаш за храна 200гр пържола, две филии КАЧЕСТВЕН хляб вписва ли се в схемата ?

 3. Страхотно. Само за вълехидратите не го разбрах много, много. Това означава ли, че една порция примерно (овесена каша или ориз) ти е 100-200 гр. и това ти е за целия ден ИЛИ когато си във въглехидратен ден гледаш като за цялостно 200 гр. т.е гледаш да е 3-4 гр на кг телесно тегло (няколко въглехидратни яденета примерно).? Извинявам се за глупавия въпрос.

  • Светльо

   Грамажите които съм посочил, са за цял ден. Ти избираш колко да поемеш. Нямам зареждащо определен ден. Ако искам добавям повече понякога, или пък по-малко. Не се придържам към схеми. Действам така както съм написал. Днес ако ми е кеф ще изям 400 гр. Утре пък ще са примерно 100. Това е.

 4. Браво Светльо доста си изчистил, много добра форма!
  Поздрави!

  • Светльо

   Благодаря. Тайната за всичко както знаем, е постоянство, целенасоченост, мотивация, упоритост. Отнася се за всичко друго с което се захванем.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*