Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Най-големите бодибилдинг митове - 2 част

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 20 апр. 17 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Както се казва продължаваме напред 🙂 Ето и поредния бодибилдинг мит!

Когато спреш да тренираш мускулите ти ще увиснат!

Тази глупост може да каже някой, който не е пипал щанга през живота си! Всички знаем за кибиците, които от време на време мятат по някоя "мъдра мисъл".

Нека едно да е ясно - мускула няма как да увисне, той е активна тъкан за разлика от мазнината. Както казва Арнолд - мазнините не може да ги стегнеш за разлика от мускулите.

Дори и да спрете да тренирате, което е малко вероятно ако сте фен на желязната игра. То ще загубите обем, но нито един мускул няма да увисне. Когато не тренирате, лека по-лека мускулите ще атрофират до ниво, което е нужно за тялото ви да се справя с текущото ви еженевие.

Тук обаче има един много важен момент!

Повечето, които спират да тренират или не тренират така здраво както преди, продължават да се хранят все едно нищо не се е променило. С много калории, протеин, въглехидрати и прочие. Като вмъкнем и зачестяването на "лошите" храни, то само си представете колко калории идват горница. А, както знаем излишъка от калории се складира в мастните депа. Или иначе казано почваме да дебелеем.

Тази комбинация с липсата на тренировки, които да стимулират  мускулатурата прави така, тялото визуално да изглежда меко и увиснали. Само, че приятели това, което виси не е мускул 🙂

Това е резултата от немърливото отношение към храненето, което не е съобразено с новата ситуация. Стига се до там, че след няколко месеца или година "трениращия преди" да изглежда все едно никога не е стъпвал в залата.

Има и умни хора, като Дориан Йейтс например. Най-дорбия културист на 90-те, 6 кратен Мистър Олимпия. Огромни мускули, огромна мускулна маса. След края на състезателната си кариера, той се заема да редуцира теглото си и сега е 25 -30 кг по-лек от преди с видима коремна преса. Разбира се той не тренира така интензивно както преди, но и храненето не е същото. Дориан е умен мъж!

Дориан Йейтс

Извода приятели е, че дали ще виси или стърчи всичко зависи от храната 🙂

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес видим любимите упражнения на Арнолд Шварценегер, който според него трябва да са в основата на всяка една програма, що... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! През 70-те години на миналия век се заражда Златната Ера на бодибилдинга. Това е времето на Арнолд, Франко Колумбо, Лу Фериньо,... Прочети повече
Грешка №1: Фокусиране върху тежестта От много години постоянно повтаряне, че за да стане един мускул по-голям, то той трябва да стане по-силен! Но....приемането буквално... Прочети повече

1 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още