събота , 15 август 2020
Начало » Тренировъчни принципи » Най-големите бодибилдинг митове – 2 част
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Най-големите бодибилдинг митове – 2 част

Най-големите бодибилдинг митове – 2 част

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Както се казва продължаваме напред 🙂 Ето и поредния бодибилдинг мит!

Когато спреш да тренираш мускулите ти ще увиснат!

Тази глупост може да каже някой, който не е пипал щанга през живота си! Всички знаем за кибиците, които от време на време мятат по някоя „мъдра мисъл“.

Нека едно да е ясно – мускула няма как да увисне, той е активна тъкан за разлика от мазнината. Както казва Арнолд – мазнините не може да ги стегнеш за разлика от мускулите.

Дори и да спрете да тренирате, което е малко вероятно ако сте фен на желязната игра. То ще загубите обем, но нито един мускул няма да увисне. Когато не тренирате, лека по-лека мускулите ще атрофират до ниво, което е нужно за тялото ви да се справя с текущото ви еженевие.

Тук обаче има един много важен момент!

Повечето, които спират да тренират или не тренират така здраво както преди, продължават да се хранят все едно нищо не се е променило. С много калории, протеин, въглехидрати и прочие. Като вмъкнем и зачестяването на „лошите“ храни, то само си представете колко калории идват горница. А, както знаем излишъка от калории се складира в мастните депа. Или иначе казано почваме да дебелеем.

Тази комбинация с липсата на тренировки, които да стимулират  мускулатурата прави така, тялото визуално да изглежда меко и увиснали. Само, че приятели това, което виси не е мускул 🙂

Това е резултата от немърливото отношение към храненето, което не е съобразено с новата ситуация. Стига се до там, че след няколко месеца или година „трениращия преди“ да изглежда все едно никога не е стъпвал в залата.

Има и умни хора, като Дориан Йейтс например. Най-дорбия културист на 90-те, 6 кратен Мистър Олимпия. Огромни мускули, огромна мускулна маса. След края на състезателната си кариера, той се заема да редуцира теглото си и сега е 25 -30 кг по-лек от преди с видима коремна преса. Разбира се той не тренира така интензивно както преди, но и храненето не е същото. Дориан е умен мъж!

 

Дориан Йейтс

Извода приятели е, че дали ще виси или стърчи всичко зависи от храната 🙂

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. Антон Дончев

    Здравей,

    Това за „кибиците“ много ми хареса.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*