zma

Тренирай с мен - от Светльо Николов

55 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 17 ян. 17 от Александър Георгиев

Така....отново сме заедно 🙂

Здравейте на всички приятели на Тренирай. БГ .

Темата е по повод, че  "Съкратения тип тренировки" е  само за мързеливите. За тези, на които не им се тренира!!!

За мързеливи хора ли са? А дали са ефективни ? Първо искам  да кажа, че тренировки от съкратен тип, не значи едни бързи и леки такива. Много се бъркат и не си дават сметка, че точно този тип тренировки са високо интензивни. Какво значи това?

Просто казано, използваме ТЕЖЕСТ за изпълнението на 1 работна серия, която е МАКСИМАЛНА.  Или на границата на максималната, която бихме използвали в 6 повторения. Аз лично предпочитам тази бройка, която дава растеж на маса и сила. Не по-малко от 6.

Та тука да вметна!!! Кое е мързеливото в случая, че не разбрах?! Да работиш с тежка щанга, която може да те контузи ако не внимаваш, използвайки  метода Хеви Дюти! Това ли е мързел? Да тренираш тежко! Дали серията е една в упражнение или 4, няма значение, тежестта си е тежест!

Аз лично преди години съм правил тренировки с жестоки обеми. Никой не казва, че не работят. Но с времето разбрах, че не е нужно да си причиняваш това. Може да стимулираш мускулите към растеж и по-друг начин. И начинът е тренировки от "съкратен тип."

Ще ви дам пример:

Една, две загряващи и слагаме тежестта, с която правим една или две работни серии в упражнение. Дали ще е клек с щанга, дали хоризонтална лежанки или друго упражнение няма значение. Принципът е един и същ. Ако правим цялото тяло, аз лично слагам макс тежести и преминавам директно в изпълнение по една тежка серия за група. Това е, 5-6 на брой. Три пъти седмично. Вариантите са много.

Към статията има снимки или снимка (зависи Сашо колко ще сложи) 🙂 които показва моето сегашно физическо състояние. Това е резултат от съкратените тренировки и липсата на тотално кардио!!! Да, възможно е!

Хранителният си план който аз спазвам, за да изчистя мазнините е доста драстичен за някой. При 91 кг телесна маса, бях натрупал и доста мазнини, 25% поне ги имах! Хапвах си като мислех, че леките ми съображения ще ми помогнат да не трупам толкова. Но...уви!

В един момент направо избухнах. Ритнах в кошчето всичко като , ориз, картофи, дори овесените ядки. Забелязах, че веднага отиват на талията и корема. За това всички  въглехидрати - аут.  Дори и зеленчуците. За сега няма да ги употребявам. Останах само на :

Закуска: Омлет 5 цели яйца на тефлон.

Обяд: 150-200 гр месо по избор

След обяд: 100 гр. месо или диетични крекери с кафе, или 80 гр. сирене.

Вечеря: 150-200 гр. месо. Може и кашкавал или буца сирене.

Калориите са нищожно ниски. Но...този режим направо ме втрещи. Ефекта е осезаем за всички и  то за 3-4 седмици. Вече знам, че това е моят начин. От време на време вкарвам елемент на мазнинно хранене.

На  снимките се вижда как масата се е запазила със съкратените тренировки. Нормално е да загубя тегло по този начин. Но аз реших просто да се оттърва от мазнините и го постигнах.

Процеса още не е  завършен. Да поясня. На този режим минах преди коледа  като бях 82 кг. Сега съм 76, но всеки мисли, че съм повече. Това значи, че съкратеният тип тренировки ми помогнаха да запазя масата. Дори да я подчертая, че и повече. Изглеждам по-добре определено. И то при положение, че не тренирам културизъмПокачването ще е малко по-нататък.

И така. Знам, че не всеки ще е съгласен с написаното, но това е моята история, моят начин.А той определено се получава.

Светльо Николов

Светльо Николов

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В продължение на години поддържам имейл комуникация с много от читателите на сайта. Повечето задават въпроси свързани със съставянето на стабилна... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Искам да ви предложа една програма с приоритет за развитие на ръцете (те са ми слабост, предполагам и на много от... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! И, за бога момчета, тренирайте краката си!!! Толкова нелепо изглежда развита горна част на тялото с неразвита долна част. Постоянно наблюдаваме... Прочети повече

55 коментара

  1. Да попитам как имаш енергия за тренировка и как увеличаваш поне повторенията със всяка изминала седмица без почти никакъв въглехидрат?

    1. Здравей Йордан! Да, странно е за мнозина но имам енергия и то голяма! Тя идваше от мазнините които горях в него момент! И все още имам такава енергия! Как да кажа, просто съм енергичен като натура и това също допринася. Повторенията в сериите са винаги 6, не обичам да правя 8 или 10 и никога не правя. А и да вметна, не загрявам, само ако съм в настроение! 🙂 Ами в момента когато съм писал статията не консумирах въглехидрати! Сега също е така! И изобщо не се влияех дали ще консумирам въглехидрати или не. Просто не ме бърка, ама изобщо. Хората направо са побъркани по въглехидратите и не могат без тях. При мен това не съществува. Или ги ядеш, или не ги ядеш, друга опция няма. Настройката на умът, това е тайната! Поздрави!

  2. Браво Светльо,няколко месеца и аз бях на почти същия режим нещата се получават страхотно.Елемента с мазнинното хранене в случая е много важен!

    1. Здравей Илияне!
      Режимът от статията е много драстичен, но той проработи за мен! Мазнините помагат в случая когато няма въглехидрати в диетата ти! Радвам се че си усетил ефекта от този вид хранене.

  3. това се нарича краш диета и не се използва по принцип освен ако нямаш голям зор 4 5 седмици да свалиш някакви големи кг. И защо просто не вкараш вървене с наклон 30 мин и не ядеш още едно голямо ядене, еми ще се наказваш по такъв начин. Никаква логика не виждам по принцип от такова нещо

    1. Здрасти Стефане!
      Така, дори както казваш че е краш диета, тя доведе до търсения от мен резултат! Кардиото е загуба на време за мен и никога не правя! Но всеки избира. Точно това беше, никакво "още едно голямо ядене" не трябваше да присъства в режима. Точно то щеше да ме забави в резултатите! Прецених че нещата трябва да станат драстични в него момент, за да видя че нещо се случва и избрах точно такъв начин на хранене, описано в статията. Това е беше драстичен начин за загуба на мазнини и не препоръчвам, но аз го направих със себе си! Сега знам че съм вървял в правилната посока, защото резултатите в момента са още по очебийни. Който има контакти с мен ги е виждал! Поздрави!

  4. Светльо,
    А задължителни ли са тези препоръки в оригиналното схващане на Менцер за наистина супер откази, т.е. с помощник, без който даже не можеш да помръднеш тежестта. Аз лично нямам и възможност да карам непознати за мен хора да ми помагат и кажи речи правя серията до последно, т.е. последното възможно повторение да мога да го направя в цялост сам. Не е после да не мога да помръдна щангата, но цялото повторение да не мога да го направя-горе долу така.
    Преди няколко дни започнах по една система на Дориан - торс /гърди, гръб, рамена/ и крайници /крака и ръце/. Та тренирах гърди, гръб и рамена с по 2 упражнения, по 2 работни серии почти до отказ, но не такъв както казах, да се скапе системата. До скоро тренирах с тежести като за 3-5 повторения без отказ за работната серия и силата си е ок, ама ръцете започват да ме болят от толкоз тежко. Почивам уж 3-4 дни понякога и пак си има лек дискомфорт. Все пак по-близо съм до 50-така, от колкото до навършването на 40-те си години, които отдавна минах.
    Та това ми е идеята-малко работни серии, не чак с такива брутални откази. И то като си смятам вдигнатото, пак е в същия обем като краен тонаж. По-добре ми се вижда, сравнено с някакви тежки серии за 3-4 повторения или пък с някакви голями обеми от по 2-3 упражнения за група, в 3-4 серии от по 6-8 повторения с еднаква тежест.
    Поздрави!

    1. Здравей Дафи!
      Няма такова нещо като "задължителни супер откази" по схващането на Менцер! Но той препоръчва да се стига до моментната мускулна слабост – отказ, за да има максимална 100% мускулна стимулация за белтъчинен синтез. Това е! Не е лошо да има кой да ти помогне за още 1,2 форсирани повторения за да изцедиш, но когато си сам и правиш серията , и когато започнеш да се колебаеш че няма да направиш още 1 повт. оставяш тежестта защото има опасност да се затиснеш! Трябва да има мускулен фалит, тъй като ние правим една работна серия на упр. за мускул, и тя тр. да бъде достатъчно високо интензивна за да приключим до там, и да не се търсят следващи серии, защото това вече е преразход на енергия и дистрес за тялото. Тъй като нямаш тренировъчен партньор, препоръчвам да правиш упражненията на машини за по голяма сигурност! Отказа си е отказ. Щом не успееш да направиш още едно вдигане, значи си стигнал фалита на мускула. Щом имаш болки в ръцете, намаляш задължително тежестите! Фалита пак ще го докараш. Не е задължително тежестта да е толкова голяма. Напротив, в някои упр. дори тр. да е по лека! Виждам горепосочената програма, но аз ще ти препоръчам друга в стил ХЕВИ.

      ПОНЕДЕЛНИК:
      1. Клек до фалит, при който може да се изправиш и оставиш тежестта + лег преса до фалит. 1 до 2 суперсета.
      2. сгъване за бедро + прасец 1 до 2 суперсета.

      ВТОРНИК:
      1.Лежанка горна час до фалит + дъмбели флаис до фалит. 1 до 2 супер сета
      2. Френско разгъване + кофички до фалит. 1 до 2 супер сета

      ЧЕТВЪРТЪК:
      1. Вертикален скрипец широк подхват + хоризонтален скрипец тесен хват до фалит . 1 до 2 супурсета
      2. тяга нормално изпълнение (стандартно).
      3. бицепс скотова машина или прав с щанга до фалит + сгъване с дъмбели прав или седнал. 1 до 2 суперсета.

      ПЕТЪК:
      1. Рам. преса с щанга прав или дъмбели от сед, + разтв. с дъмбели до фалит. 1 до 2 супур сета.

      Това е. Къс високоинтензивен обем. Тренировката трае минути.
      Поздрави!

  5. темата е стара но...преди 3 години направих нещо такова, беше чисто интуитивно.Оставих въглехидрати сутрин и след тренировка а после останаха само сутрин 50-70гр овес...резултата беше невероятен вси1ко стана много бързо всеки ден ставах все по релефен. вени..и сухи мускули...ядах само месо ,яйца и ядки ...уникално състояние на тялото постигнах за около 3 месеца.....

    1. Здравей! Улучил си за каквото съм говорил, и си се убедил че стават нещата. Точно такъв е резултатът от това хранене както си описал.

  6. Първо поздравления за резултатите.Четейки диетата ти се чудя колко дълго би изкарал хранейки се по този начин?Да ядеш само месо за обед,следобед и вечер си е живо наказание,имайки в предвид,че повечето от нас не се подготвят за състезание,а просто искат да изглеждат добре и да водят здравословен начин на живот.С най-добри чувства.

    1. Здравей. Все от някъде трябваше да започне рестарта. Както показа практиката ми от тогава насам, перфектен е начинът за подобряване на формата ми. Изобщо не чувствам нищо и никаква разлика в енергия, недоимък на витамини и някакви негативни явления от това. Диетата приложена на мои клиенти дава перфектен резултат. Дето се казва "на ръце ме носят", защото някой от тях направо си започнаха втори живот от младежките години. Диетата на Арнолд за изчистване не е по различна, само че там се храниш 3 пъти и махаш в по късен етап сокът от грейпфрут който е сутрин.
      Та, сега нещата са малко по различни...вече.
      Примерно сутрин:
      150 гр. овесени ядки,200-300 гр. пр. мляко. 4 яйца на тефлон
      Обяд: 150-200 гр месо печени картофи-но не винаги.
      Тренировка
      Протеинов крем от извара Домлян 200 гр. 100гр. прясно мляко, суроватка 40 -50 гр.
      По късно може да вкарам примерно 70гр. печена соя, ако има нужда от такова хранене!
      Вечеря: 200 гр. месо може и 100 гр сирене
      За лека нощ: Домлян 200 до 440гр. 100-200 гр. прясно мляко, суроватка 40 -50 гр.
      Може млякото да е 400 кисело примерно. И така.
      Примерен хранителен режим с малки промени за деня, но принципа е един и същ.
      Придържам се така и формата ми е супер. 10% мазнини, накъде повече.
      Поздрави.

      1. Какво месо ядеш най-често,овкусяваш ли го с нещо,за да е по лесна консумацията? Не чувстваш ли глад поемайки само 150-200гр. месо и ако да как се справяш с това?

        1. Месото е без значение за мен! Важно месо да е. Телешко,пилешко риба,свински черен дроб често, задушен. Знаем за чернодробните аминокиселини че са едни от най-добрите! Може и свинско, но от врат,шунка - чисто да е. Изобщо няма значение какъв вид ще е. Не го овкусявам, нямам нужда. Може малко соев сос да сложа колкото да има. Ако ми е сухо го притиквам с цял лимон нарязан, или 1-2 сурови пичурки.
          Относно грамажа както съм писал, той е приемлив като порция за много хора.Така не преяждаш и не се издуваш излишно. Може и по-вече да е месото.Щом не ти пречи вкарваш по-голямо количество в едно хранене.
          Дали чувствам глад при такъв грамаж? Няма проблем,може да увелича грамажа ако е необходимо. И като цяло не ми пука как ще го ям, изобщо няма значение. Войник съм по природа и не ме бърка как ще е.Ето примерно сега вечерях 245 гр. задушен свински дроб с 1 лимон. Перфектно. Цепиш яко и да не ти пука кой какво ти казва. Многото съображения водят наникъде.

  7. Понеже днес стана въпрос за салатите във фитнеса, аз ще ви кажа моето мнение със риск да бъда анатемосан!
    Та...салатите са доста прехвалени.
    Изобщо не чувствам разлика с тях или без тях, КОГАТО ГИ КОНСУМИРАМ ИЛИ НЕ.
    Все едно нищо. Даже ме издуват и ми пречат.
    Просто стана модерно да се ядат такива последно време.
    Фитнес индустрията и бодибилдинга го наложиха това.
    До преди години никой не се сещаше за салати, ама НИКОЙ!
    Сега изведнъж всички се разядоха на такива, и не дай си боже да не присъстват на масата в порцията, иначе ще настане потоп. Пълни глупости. Извод до който съм стигнал вече в годините.
    Сега всички ще кажат че не е така.
    А аз ще кажа:
    - Пф...какво ми говорите?! Няма смисъл.
    След малко някой може да ми изкара докторски дисертации по темата 🙂 обаче ще е безсмислено.
    Поздрави от мен.

    1. Да ти кажа, май ще излезеш прав. Те зеленчуците и плодовете на пазара са толкова наблъскани с нитрати и ГМО, че няма на къде повече. Хапнеш една салатка от домати и краставици, а после береш душа все едно си ял камъни. Ама друго си е да кажеш пред хората, че си само на салатки и минерална вода...В последно време стана доста смешно с това здравословно хранене, ядат се храни и семена, които баба и дядо навремето даваха на прасето и никой не се е сещал, че ще дойде време да ги ядем и ние. Но в името на здравословният начин на живот сме готови на всичко, което чуем, и недочуем....Нямам нищо против плодовете и зеленчуците, но да съм си ги отгледал аз в моята си градина, а тия от търговските мрежи да ги яде който иска. Всеки свързваше салатите само с ракия, а сега ги яде по три пъти на ден...явно се менят времената. Поздрави и успех.

      1. Така е ivailo. "Дадох шанс" на зеленчуците толкова години вече. Е и ?! Нищо!
        Извода ми не е от вчера. С тях и без тях, все тая.
        Нито повлияха на мускулите за качване, нито пък ми помогнаха за сваляне-чистене.
        Напротив, даже ми пречеха. Особено за "чистенето". Откакто съм ги махнал от менюто си, всичко си дойде на мястото. Да слушам аз толкова време тоз разбирач, оня разбирач, и файда. Само загубих времето си.

  8. Светльо,

    Като искаш храни се без въглехидрати, само с протеин и мазнини, но дори ескимосите ядат водорасли от време на време, а ти определено нямаш генетиката на ескомос, и грешиш че си спрял зеленчуците, рано или късно ше го разбереш по трудния начин. Успех и по-здрави!

    1. Няма такава опасност относно зеленчуците. Както писах в статията- "за сега така".
      Това е за определен период от време. С мазнини не се храня. Просто употребявам храни с малко по голямо съдържание на масти от време на време. Посочил съм ги.
      Успех и по-здрави!

  9. Светльо, здрасти! Чета ти тук статията и малко се обърквам. Ако си спомняш, аз нямам много маса за височината си, ама от години се поддържам. Като гледам снимките, си свалил 19% от теглото, а мускулатурата е запазена. Трудно е за вярване.... Аз също съм имал чести редукции на теглото, най-често от стрес и проблеми, но като падна 8-10%, мускулатурата също пада много и после възстановяването ми отнема бая време. Прочетох и коментарите. Не приемаш много калории, блъскаш яко, малко съм с недоверие как го поема тялото ти. Вярно всички сме различни, ама...
    Ако си настроение кажи с две думи, чувстваш ли след тази промяна, че имаш възможности да правиш точно толкова натоварвания както и преди. Понеже си писал за кофички, ако по-рано си правил определена бройка, сега можеш ли да я правиш 100% и да надграждаш, след като си загубил толкова маса.
    Хайде поздрави от мен и бъди здрав!

    1. Здрасти.В настроение съм разбира се. 🙂
      Разбирам. За надграждане в мускулна маса и ако съм на тези калории няма как да стане, освен да ги повиша. Както съм писал в коментарите такива са и тренировките ми. Без преувеличаване. Явно пак трябва да доказвам.Ще направя клип за трицепса както го правя с 30-35 кг. както съм писал. Натоварвам се по същия начин както и преди без промяна. Писах някъде в коментарите за клека със щанга. Него специално не съм го правил отдавна в по голяма тежест, затова вчера правих само с 125 кг. в 1-ци.
      В статията писах че съм загубил тегло, но аз го направих умишлено.Наблегнах главно на мазнините. Но мускулите не се засегнаха много. Както се вижда от снимките не съм залинял.Сега е време да покача малко. Поздрави и на теб. Бъди здрав.

      1. Въпреки ниските калории, се чувствам страхотно.Все едно не съм правил промяна.
        Явно всичко е в главата. И да ти кажа, от там е.

        1. Между другото сега направих клип.
          Кофички за трицепс с тежест 45 кг. 1 х 6.
          Ще пратя клипа на Сашо. Ако сметне за необходимо да го пусне.

      2. Стига бе...:))) Как не се засягат мускулите при 18% редукция на тегло?! И как ще блъскаш, ако са малко калориите. Тялото започва да взема енергия от белтъците, а мускулите падат и вече имаш ръчички, а не ръце. Освен това влияе негативно на здравето, колкото и да си повтаряш че си в отлична форма. За да се разбере, когато някой казва нещо, моето мнение според стандартите е, поставяш хората в еднакви условия, даваш им еднакви калории, правиш натоварване, съобразно целите на изследването и накрая резултатите. Преди години гледах един клип за натоварването на Ланс Армстронг, убийствена тренировка, като се каза, какви са калориите и колко дни се тренира така. От личен опит мога да кажа, че през силните ми години, когато съм блъскал много, една безсънна нощ и на следващия ден пътуване, еднократно ядене, килограм, килограм и половина губя и физическите постижения падат от 10-15 %. И това само за ден. Та, затова си позволих да пиша малко повече. Кофички с тежест 45 не е малко, аз съм правил с 25, ама преди години и то в серии. Любопитен съм, дано Сашо ги пусне. И кажи как се оправяш с тая история с главата. От години се мъча... :))))

        1. 😀 Пратих му клипа на скайп. Когото го получи да го пусне ако иска.
          Даже се вижда че не се затрудних. Другия път с по-голяма тежест тогава.
          Просто направих една серия за да се види че не съм празнодумец.
          Мисля че е достатъчно! За тежестите които съм писал в днешните коментари по темата са ДА, такива. Сега не ме карайте пак да записвам, ама щом е за доказателство ,ОК. То пък ще кажеш че правя кой знае какво. Какви яки момчета има сега. Юнаци. Аз съм нищо пред тях.
          Та историята с главата да ти кажа : или я имаш или я нямаш. :))))
          Думата ми е че е важна настройката, и да знаеш че ще се справиш.
          Нищо ново. Но... от там идва всичко! То и аз се чудя някой път на себе си.
          Как така се справям?! Ама явно имам и здрави сухожилия, и не на последно здрав баланс с тежестите. Мн. стабилен. Та така. Иначе мога да пусна клипа във профила си във фейса. За нетърпеливите. 🙂

  10. Доста тежък режим, но важното е, че е дал резултат! Поздрави 🙂

    1. Здрасти и благодаря.
      Сега ми е трудно да се откажа от него. 🙂 Всяко отклонение ще ме замаже.
      Трябва много прецизно да правя нещата. Продължаваме напред.
      Поздрави.

      1. Може ли да се каже, че това е кетогенен тип диета? И ако да трудно ли се адаптира?

        1. При кетогенната диета имаме 50 гр. прием на въглехидрати за деня.
          При мене такива липсват.
          Може да се каже че диетата ми е протеинова с елемент на мазннино хранене - и то не винаги. В какво се състои това? Понякога към месото слагам, кашкавал, твърдо изкиснато сирене, салата "Снежанка", маслини. Знаем че тези храни съдържат процент мазнини. Може и бекон към яйцата сутрин - но не винаги.
          Главно се придържам към режима който съм дал в статията.
          Адаптацията не ми беше никак трудна. Изобщо не почувствах никакво неразположение към минаването към такъв тип хранителен план. Казах си че така трябва да стане, и стана от днес за днес, дето се вика.

          1. Е ти реално вземаш млечен въглехидрат, който е доста малко, но има някакви количества, но ясно 🙂

          2. На 2-3 лъжици салата Снежанка колко въглехидрат да има? 1-ин път седмично. 🙂 Изобщо не се брои.

          3. Така е прав си! Просто ми изглежда доста тегаво без никакъв въглехидрат и толко малко мазнини

          4. Цецо, когато ти се дояде сладко при такъв режим, може да си отрежеш парче бекон, да хапнеш моцарела или кашкавалено роле със шунка. Нещо блажничко. 🙂 Това е лекарството.

          5. Това е един различен подход, определено! А колко кг свали с този режим?

          6. Свалянето беше започнало от много дълго време. Един доста доооста дълъг период от време. От миналата зима. Но това бяха "опити" с хранителни режими които нямаха никакъв ефект. Храната беше както се казва типично "бодибилдинг". Оризища, меса, ядки , белтъци и т.н. Падна само мускула, мазнините останаха! Интересно.Изобщо не покачих мускул,даже се стопиха. Тогава работех с приятел от щатите който е културист но файда никаква.
            Викам си: Бре не е възможно.Нали така се чистят с такава храна и са постоянно така. Че и покачват.Тогава бях на 91 кг. Седях все над чинията. Викам си: Аа... НЯМА ДА СТАНЕ ТАКА.
            И му казах на моя човек че така няма да стане и прекъснахме. Впоследствие свалих на 82 и така само поддържах.Но, не бях доволен. И чак сега преди Коледа си казах че ще станат нещата както аз сам съм чувствал че трябва да бъдат но не съм ги правил за да има резултат накрая. После излезе статията. 🙂 Значи, за една седмица всичко стана видимо по тялото ми.Мазнините просто изведнъж се изгубиха, и то още отначало. После продължих както и до сега, като гледам да не свалям вече прекалено. В момента съм на 76 кг. Ако днес си позволя фъстъчено масло,кашкавал, сирена, то утре съм изцяло аскет. Само месото яйцата. Итака. Ето днес сутринта 2 лъжици натурално фъстъчено масло с кафе.Кафето направи ми помага да натикам веднага маслото дълбоко в червата. После закуска с 5 яйца и следват само месото на обяд, след обяд и на вечеря. Ядки може да си позволя по 20-30 гр. на ден. Соеви, кашу или малко орехи. И така общо взето. Важно е прорциите храна да са малки! А не да са по големи от необходимото.Така корема винаги седи прибран и залепнал. Вода час след храна, едва тогава. И то за да изплакна червата от шлака.Това е за сега.
            Доста изчерпателно. 🙂

          7. Викаш, каза на човекът от Лас Вегас, че преустановявате временно. Ами в крайна сметка важното е, че си намерил своят начин. А иначе като нива на енергия?

          8. "...каза на човекът от Лас Вегас, че преустановявате временно."
            😀
            Интересно че нещо не се влияя от липсата на въглехидрати и калории.
            Ами примерно вчера тренирах гърди,рамо.

            105 кг. на горна лежанка 4 х 6
            35 кг. дъмбели- флайс 3х 6-8 в дроп серия с 20 кг. дъмбели х 6-8
            Рамени преси от сед: 35 кг. дъмбели 3х 6-8 в дроп серия с 20 кг. дъмбели х 6-8
            Разтваряне за рамо с 20 кг. дъмбели х 6-8 3х 6-8 в дроп серия с 20 кг. дъмбели х 6-8.
            Това е.Бях ок.
            Вчера кляках със 125 кг. но направих 10 единици, през 10-15 сек. почивка. Приложих тоя начин да видя как ще ми се отрази. Мисля че е ок.
            Тяга в три 1-ци на 150.
            И така.

          9. При гърдите и рамото умишлено завиших обема.Проба.

          10. Без да ги лансирам, казвам резултатите са доста добри 🙂 При мен просто методиката е предсъстезателна

        2. Аз пък основно разчитам на суплементи и ксеноандрогени за формата защото храната е около 2500 калории но не свалям много като тегло само чистя, но залагам повече на пикова контракция от колкото сила

          1. Няма лошо в суплиментите. Но не съм редовен с тях. Преди много съм вземал. Сега по често пия аргинин преди трен. за да ме изцепи малко. Да, за пиковата контракция е ясно. Прави се. Но също обичам да има силов елемент. Да не кажа че постоянно присъства в тренировките ми. Обикновено са такива.
            За ксеноандрогена няма още твърдо установени резултати и мнения.
            Ще изчакам малко още и аз ще повиша калориите.

          2. Цецо, аз си тренирам да съм ок. Това са нормални тренировки.
            Не е нещо особено. И с малко и с много калории, все същото.
            Дано да сме все тъй. 🙂

          3. Абсолютно съм съгласен. На мен ми допада доста, когато колеги споделят опит

  11. Светльо поздравления за добрата форма! Интресно,но наистина изглеждаш с поне 10кг повече отколкото си написал в статията 🙂 Поздрави!

    1. Здрасти и благодаря. 🙂
      Това се дължи на начина и метода който съм приложил. Нещата винаги при мен са реални. Ако не мога да предложа нещо не го предлагам. Въпреки не съм на 20, се видя че може да промениш тялото си и в по солидна възраст. 🙂
      Доказано, проверено.

    1. Здравей.
      Да, винаги когато пиша във сайта по различни теми, и водим разговори на живо във фитнеса или където и да било, съм готов да подкрепя доводите си с факти. Иначе ще излезе че си говорим само празни приказки и се залъгваме.
      За злобюлите е ясно! 😀

  12. Браво, може ли да качиш и съкратените тренировки, които правиш?

    1. Здравей Илия.
      Първо да кажа че в сайта има страхотни комбинации от такива. Възможностите са много и разнообразни.
      Аз същи имам тук статия "Влез бързо във форма".
      От доста време тренировките ми бяха разбъркани, понеже имах доста ангажименти с клиенти във фитнеса, и др. ежедневни такива. Подредбата на тренировките ми бяха не точно по схема, но се стремях все пак да има ред, "иначе настъпва анархия".
      Ще ти дам примерна програма за да добиеш представа. Да вземем понеделник!
      Може да започна с краката, или гърдите с рамената. Ако си почивал събота и неделя,добър вариант е да изцепиш краката, че тъкмо си през почивните дни.

      Понеделник:
      80 кг. загряваща х 10. После 2 със 100 кг. х 6. Ако искаш слагаш още тежест. Зависи.
      Смъквам директно тежестта от стойката и правя 1 х 6-8 мъртва тяга.
      Разтоварвам до 80 кг. и вдигам от земята над глава 1 х 1 за сила.
      Може да направя и задно бедро. Ама ако искам. Не е задължително.

      Сряда-Гърди, рамо:
      Загряване със 80 х 8-10
      Минаваме на 100 или по-вече и правим х 6-8. 2 серии или 3.
      Флайс със дъмбели чифт - 35 кг. х 8, една серия.
      Рамо: Преси по различен начин- от сед с дъмбели х 6-8 или щанга прав, 70 кг. 2 х 6-8
      Разтваряне с дъмбели 20 кг. или по-вече 2 х 6-8

      Петък- Гръб, бицепс:
      Различно винаги! Може набиране 3 х 6-8 с тежест верига + тяга 2-3 х 6
      Или загряване със скрипец зад врат 65 кг. и нагоре в пирамида. 3 х 6 + скрипец "лодка"
      Бицепс: Щанга прав 40кг. вработваща 1 серия, и покачваме на 50 кг. или по-вече за 2-6 х 6.
      Трицепс: 1 серия с тежест 30-35 кг.на кръста с верига в метод, почивка пауза накрая.

      Това е. Описах ти подробно за да добиеш представа. За някой малко, за други много. Всеки избира и намира своят начин. Важно е накрая да има видим резултат в положителна посока.

      1. Да поясня, понеделник е за краката както съм писал. Започваме с клек със щанга зад врат.

        1. Като гледам бицепса съм писал 2-6... но е 2 х 6
          При гърдите започваме с хоризонтална лежанка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

пудовка