Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Светльо Николов един Железен войн от Русе!

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 14 ное. 15 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя едно интервю с човек, който се е отдал на спорта от най-ранна детска възраст. Автор на статии в сайта и един наистина интересен събеседник.

Ал. Георгиев: Здрасти Светльо, ти си наш приятел от доста време има редица твои статии в раздела "Тренирай с мен", би ли се представил пред аудиторията на Тренирай.БГ

Св. Николов: Да,здравейте казвам се Светлин Николов от гр. Русе, учил съм в гимназия Христо Ботев - Русе, но после се преместих в гимназия ПГ по Промишлени Технологии -" АТАНАС БУРОВ" и завърших там. На 47 години и работя като фитнес инструктор от 2 години и нещо. Вечер работя като охрана в нощно заведение. Професията охранител се превърна за мен в призвание макар в България много да не я зачитат.Практикувам я от 25 години под всякаква форма.

Ал.Георгиев: Кога за първи път стъпи в залата и вдигна първата си щанга?

Св.Николов: Със спорт започнах да се занимавам от първи клас. Записах се борба в борчески клуб СТРАНДЖАТА  в Русе 2 години тренирах и след това ме записаха в училището в Късовци. Водеше се оздравително.Там добих тези умения, които прилагам и до сега в живота, на работа, на тренировка. Училището беше в планината и там се научих да бъда пъргав. В залата с тежести стъпих за първи път когато започнах с борбата. По сериозните ми тренировки бяха когато започнах  с бойните спортове, а чак на 28 години хванах по-сериозно щангите.

Ал.Георгиев: Кажи ни нещо за бойните спортове, до колкото съм запознат си един от първите "свободни бойци" в твоя град.

Св.Николов: Да, за първи път участвах на свободен бой в София 90-91 година. Първата година имах 2 срещи и спечелих първата с нокаут в трети рунд. Втората загубих по точки. Бях първият участник от гр Русе тогава към карате клуб Будо. Тогава нямаше категории и теглихме жребий, кой с кого ще се бие и така се изправяхме един срещу друг.

Ал.Георгиев: Доста интересен път си минал - борба, карате и сега в залата. Кое те спечели в нашия спорт?

Св. Николов: Бях 60-62 кг.Трябваше да направя нещо защото жилав бях, техничен, пъргав, но не и силен. За това гледах да ги събарям от първия път. Насочих се към щангите защото само те щяха на ме направят това което съм сега. За което съм довален защото спечелих много.

Ал.Георгиев: Колко килограма си сега?

Св.Николов: Сега съм 90 кг, но в някои моменти ставам 88, и после пак си ги връщам 90, зависи от ежедневието ми.

Ал.Георгиев: Значи инвестицията в щангите ти е дала почти 30 кг горница върху това което си бил.

Св.Николов: Да

Ал.Георгиев: Какви са ти най-добрите постижения през годините?

Св.Николов:По принцип не съм силач но като ме хванат "братята" някой път товаря лоста.Тяга 230, клек 160, лежанка 150,  65 кг за бицепс с прав лост и преса над глава с 90, кофички с +40 кг, а набиране с +20 кг това е.

Ал.Георгиев: Сериозни килограми, тези тежести са немислими за доста трениращи. Каква е тренировъчната ти философия, кой тип тренировки работи най-добре за теб?

Св.Николов: Интересен и хубав въпрос. Мисля, че първо трябва да бъдеш войн. Не само в залата. Трябва да да влизаш в залата и да убиваш. Трябва сам да изискваш от себе си постоянно.ТРЯБВА ДА СИ БОЕЦ. Трябва да оцеляваш и тренировката да ти е такава сякаш след малко ти предстои битка. Най-добрите методи за мен са тежките с малък обем, няма място за крачка назад. Преди правех по-голям обем и по 4 серии на упражнение, после станаха 3, после 2 и сега се спрях само на една работна серия до отказ в стил Хеви Дюти.

Ал.Георгиев: Май имаме още един фен на Майк Менцер в твое лице 🙂 Какво мислиш за изказвания от сорта на "Хеви Дюти е за назобани говеда"?

Св.Николов: Ооо.....който има гъз само той може да се пробва. И това, че само назобаняци са за тоя метод.... жестоко бъркат. Нека да дойдат да ме видят как тренирам ХЕВИ ДЮТИ без зоб, ще останат втрещени. Майк Менцер ми даде толкова много, колкото Брус Ли за бойните изкуства. Чувството да тренираш ХЕВИ ДЮТИ е неописуемо.

Ал.Георгиев: И аз мисля така, това е най-голямата заблуда, а истината е точно обратната. Ти работиш като инструктор, какви хора идват и какво искат от теб?

Св.Николов: Да,идват клиенти от всякакво естество.Едни да се вталят-отслабнат, други да се стегнат - тия без излишни мазнини, трети за маса, да сложат някое кило върхуу себе си. Подхождам при всеки различно, с различен метод на тренировка.

Ал.Георгиев: Как се справяш с нереалните очаквания у хората. Знаем за какви ли не случки, кажи някоя забавна?

Св.Николов: Хахаха. Очакванията са за месец обикновено. На което аз им казвам директно, че няма как да се случат нещата и те малко се разочароват, но бързо ги изправям като им говоря мотивиращо. Имах един случай когато клиентка ми каза, че ако няма резултат щяла да обвини мен, а тя си похапва шоколад, а е на диета. Направо и казах да слиза от пътеката 🙂

Ал.Георгиев: Какво ти е мнението за хранителните добавки, кои са най-практични според теб?

Св.Николов: Оп, това е интересно. Според мен не е лошо да се вземат но не трябва да се набляга на тях. Лично аз предпочитам да имам едни основни неща. Здрава храна, ама здрава и тогава може да сложа в ъгъла една кутия суроватка, едни BCAA и едни мултивитамини.

Ал.Георгиев: Значи храната прави борбата 🙂 И аз така мисля Светльо. За финал дай основни насоки на някой, който иска да покачи мускулната си маса.

Св.Николов: Да...препоръчвам в такива случаи да се наблегне на храната една седмица преди клиента да влезе във фитнеса. Идва клиента и аз го виждам, че има нужда от захранване буквално и му казвам да направи точно това.Не мога да го пусна така да тренира, припадат след 1-вата серия. Слаба имунна система, нередовно хранене и никакъв тонус в него. ТА: ХРАНЕТЕ СЕ 4-5 ПЪТИ НА ДЕН - ПОВЕЧЕ КАЛОРИИ ОТ МЕСО, КАРТОФИ, ОРИЗ, ИЗВАРА, ЯЙЦА, СИРЕНЕ, ПЛОДОВЕ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ. Здраво и тежко трениране, като ще внимавате тренировките ви да са къси, за кратко време и добре обмислени. Успех на всички!

Ал.Георгиев: Благодаря ти Светльо за отделеното време, вярвам, че скоро пак ще се появиш в рубриката "Тренирай с мен" с някое ново интересно предложение 🙂

Св.Николов: Аз ти благодаря Сашо.Ти за мен си най-невероятният човек, който познавам, с голямо сърце.Благодаря ти и аз 🙂
Светлин Николов

Светлин Николов

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес продължаваме разговора с Янко Борисов в който ще ни разкаже за тренировките си с Дориан Йейтс. Първата част на интервюто... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В началото на месец септември бодибилдинг легендата и 6 пъти Мистър Олимпия - Дориан Йейтс, посети България. Наред с планираните си... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя един много интригуващ човек, а именно фитнес инструктора и модел - Николай Чолаков! Ал.Георгиев: Здравей Ники и благодаря,... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Масивни Ръце и Рамене

Научете, как бодибилдинг пионерите са развивали своите ръце и рамене, в обем и сила, при това в далечните времена на "предстероидната ера".

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Виж още