неделя , 9 август 2020
Начало » Мотивация » Пътя към големите мускули
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Пътя към големите мускули

Пътя към големите мускули

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Всеки един от нас търси пътя към доброто тяло и големите мускули. Проблема обаче е, че малко хора си дават сметка, какво ще им струва това. А както се знае безплатен обяд няма!

Всеки бърза, всеки иска ако  може за 2-3 месеца да изкара пресата, да запълни ръкавите и да сцепи ризата под мишниците. Е, sorry ама няма как да стане. Всяко нещо изисква своето време, а то се измерва в години.

Ок, ще каже някой – знаем това! Разбира се, всеки знае някъде дълбоко в себе си, че  трябва да извърви пътя, защо тогава е това бързане? Защо тогава се мятаме на 4-5 дневни сплитове, плащаме трудно изкарани пари за поредната супер добавка и следваме неподходящи „герои“? И защо след като няма резултат и ни писне от лутане си казваме, това не е за мен!

Приятели, преди 80-100  години, всеки който е хващал щанга е правел мускули. Е, не всеки е бил шампион като Гримек, Рийвс и Кланси Рос, но всеки, абсолютно всеки е изграждал най-доброто тяло за себе си. Всеки! Защо?

Генетиката ли им е била добре, ние ли сме кекави, какво? Всъщност истината е много проста, както всяка една между другото. Хората са следвали основното, това което работи и не са се отклонявали от това.

Разберете всеки един може да направи мускули. Всеки може да направи най-доброто от себе си. До колко? Отговора е в генетиката ни! Всичко зависи от няколко фактора като – скелетна рамка, метаболизъм, дължина и форма на мускулите, сухожилия, стави и всичко това което за ви завещали генетично вашите родители.

Схемата за правене на мускули е толкова проста, че повечето хора отказват да повярват. Просто живеем в такова време, че ако нещо не е сложно то значи не става, не работи или не е за вярване. Голяма грешка.

Днес фитнеса е индустрия за милиарди, продава се какво ли не с внушението, че без него нещата не стават. Само, че приятели, ако изброим всичките неща „без които не може“, то трябва да си наемем склад за хранителните добавки, да пием нон топ какво ли не и да спим в залата, за да изпълним всички „завети“ и „секрети“ на онлайн и офлайн гурувци и спецове! А цялата тази лудост струва пари, много пари! Жалко!

Какво да правим? Къде е пътя?

Той е пред вас и се казва НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО!

Вижте какво са правили билдерите в предстероидната ера! Вижте как с една щанга, два дъмбела, лост и успоредка, литри мляко, месо и няколко яйца са правили големи и най-вече здрави мускули!

Отделете време и се запознайте с ОСНОВНИЯ ПРИНЦИП НА БОДИБИЛДИНГА! Научете го наизуст и най-вече го приложете. Той ще ви е напълно достатъчен за няколко години напред. Изучете основите на здравословното хранене. Научете какво са белтъчините, въглехидратите мазнините, калориите и разберете в кои храни какво от тях се съдържа. Тренирайте просто, с базови упражнения за цели мускулни зони като: КЛЕК, ТЯГА, ЛЕГ, КОФИЧКИ, НАБИРАНЕ, ГРЕБАНЕ, РАМЕННИ ПРЕСИ и прочие. Забравете за задното рамо, капката на бедрото, върха на бицепса и всякакви други детайли поне докато не ви поканят на Републиканското. Между другото, ако бицепсите ви са „дълги“ като на Серджо Олива, никога няма да имате връх като на Арнолд! Генетика!

Най-важното обаче е, всичко това да се преработи спрямо вас самите. Как да стане ли? Има само един метод и той е : ПРОБА – ГРЕШКА! За това не се страхувайте да пробвате, да експериментирате, дори и да сбъркате, така ще знаете какво работи и какво не, точно за вас, не за мен или някой друг, а за теб!

Помисли и ДЕЙСТВАЙ!

 

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

3 коментара

 1. Страхотна статия !!!

 2. светльо

  Сашо здравей.Честит ден на влюбените!
  Знаех си че пак ще ни изненадаш с нещо ново и оригинално.Невероятна статия и добри насоки в нея, особено за прохождащите в тази област.Признавам те наистина,шапка ти свалям.Някои хора представа си нямат какво правиш за всички нас, и как имаш енергия и време за всеки един от нас.
  Особено ми хареса това:

  „Вижте какво са правили билдерите в предстероидната ера! Вижте как с една щанга, два дъмбела, лост и успоредка, литри мляко, месо и няколко яйца са правили големи и най-вече здрави мускули!“

  Поздрави и.. „това месо все пак трябва да дойде отнякъде“.. 🙂

  Александър Георгиев: Тренирай бг.

  • Александър Георгиев

   Здрасти Светлъо и благодаря за признанието. Енергията ми е повече от времето, но все пак смогвам за сега 🙂

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*