тренирай

Пътя към големите мускули

3 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 13 фев. 15 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Всеки един от нас търси пътя към доброто тяло и големите мускули. Проблема обаче е, че малко хора си дават сметка, какво ще им струва това. А както се знае безплатен обяд няма!

Всеки бърза, всеки иска ако  може за 2-3 месеца да изкара пресата, да запълни ръкавите и да сцепи ризата под мишниците. Е, sorry ама няма как да стане. Всяко нещо изисква своето време, а то се измерва в години.

Ок, ще каже някой - знаем това! Разбира се, всеки знае някъде дълбоко в себе си, че  трябва да извърви пътя, защо тогава е това бързане? Защо тогава се мятаме на 4-5 дневни сплитове, плащаме трудно изкарани пари за поредната супер добавка и следваме неподходящи "герои"? И защо след като няма резултат и ни писне от лутане си казваме, това не е за мен!

Приятели, преди 80-100  години, всеки който е хващал щанга е правел мускули. Е, не всеки е бил шампион като Гримек, Рийвс и Кланси Рос, но всеки, абсолютно всеки е изграждал най-доброто тяло за себе си. Всеки! Защо?

Генетиката ли им е била добре, ние ли сме кекави, какво? Всъщност истината е много проста, както всяка една между другото. Хората са следвали основното, това което работи и не са се отклонявали от това.

Разберете всеки един може да направи мускули. Всеки може да направи най-доброто от себе си. До колко? Отговора е в генетиката ни! Всичко зависи от няколко фактора като - скелетна рамка, метаболизъм, дължина и форма на мускулите, сухожилия, стави и всичко това което за ви завещали генетично вашите родители.

Схемата за правене на мускули е толкова проста, че повечето хора отказват да повярват. Просто живеем в такова време, че ако нещо не е сложно то значи не става, не работи или не е за вярване. Голяма грешка.

Днес фитнеса е индустрия за милиарди, продава се какво ли не с внушението, че без него нещата не стават. Само, че приятели, ако изброим всичките неща "без които не може", то трябва да си наемем склад за хранителните добавки, да пием нон топ какво ли не и да спим в залата, за да изпълним всички "завети" и "секрети" на онлайн и офлайн гурувци и спецове! А цялата тази лудост струва пари, много пари! Жалко!

Какво да правим? Къде е пътя?

Той е пред вас и се казва НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО!

Вижте какво са правили билдерите в предстероидната ера! Вижте как с една щанга, два дъмбела, лост и успоредка, литри мляко, месо и няколко яйца са правили големи и най-вече здрави мускули!

Отделете време и се запознайте с ОСНОВНИЯ ПРИНЦИП НА БОДИБИЛДИНГА! Научете го наизуст и най-вече го приложете. Той ще ви е напълно достатъчен за няколко години напред. Изучете основите на здравословното хранене. Научете какво са белтъчините, въглехидратите мазнините, калориите и разберете в кои храни какво от тях се съдържа. Тренирайте просто, с базови упражнения за цели мускулни зони като: КЛЕК, ТЯГА, ЛЕГ, КОФИЧКИ, НАБИРАНЕ, ГРЕБАНЕ, РАМЕННИ ПРЕСИ и прочие. Забравете за задното рамо, капката на бедрото, върха на бицепса и всякакви други детайли поне докато не ви поканят на Републиканското. Между другото, ако бицепсите ви са "дълги" като на Серджо Олива, никога няма да имате връх като на Арнолд! Генетика!

Най-важното обаче е, всичко това да се преработи спрямо вас самите. Как да стане ли? Има само един метод и той е : ПРОБА - ГРЕШКА! За това не се страхувайте да пробвате, да експериментирате, дори и да сбъркате, така ще знаете какво работи и какво не, точно за вас, не за мен или някой друг, а за теб!

Помисли и ДЕЙСТВАЙ!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя един от първите екшън герои, а може би и първият в Холивуд. По-големите от вас, може би... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако има еталон за красиво мъжко тяло, то несъмнено първото име, което изплува в съзнанието ни е това на Стив Рийвс... Прочети повече
И така...лятото чука отново на вратата!Пак сме на финалната права и надявам се с нов пакет от мускули!  Успяхте ли да се "набраздите," защото имате... Прочети повече

3 коментара

 1. Сашо здравей.Честит ден на влюбените!
  Знаех си че пак ще ни изненадаш с нещо ново и оригинално.Невероятна статия и добри насоки в нея, особено за прохождащите в тази област.Признавам те наистина,шапка ти свалям.Някои хора представа си нямат какво правиш за всички нас, и как имаш енергия и време за всеки един от нас.
  Особено ми хареса това:

  "Вижте какво са правили билдерите в предстероидната ера! Вижте как с една щанга, два дъмбела, лост и успоредка, литри мляко, месо и няколко яйца са правили големи и най-вече здрави мускули!"

  Поздрави и.. "това месо все пак трябва да дойде отнякъде".. 🙂

  Александър Георгиев: Тренирай бг.

  1. Здрасти Светлъо и благодаря за признанието. Енергията ми е повече от времето, но все пак смогвам за сега 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс