мускули

Правилата на Стив Рийвс за Размер и Сила

4 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 27 мар. 18 от Александър Георгиев

Правило №1: Тренирай не повече от 3 пъти в седмицата!

Стив Рийвс вярва, че болшинството хора тренират повече отколкото е необходимо. През целият си живот, включително и в състезателните си години Рийвс тренира "само" три пъти седмично цялото си тяло.

Почивката между тренировките е най-важна за възстановяването и растежа на мускулите. Трябва да влизате в залата свежи и добре отпочинали, готови да дадете всичко от себе си. Каквито и добавки да ползвате, те не могат да ви помогнат, ако не почивате и спите добре.

Най-добрата почивка за Стив Рийвс е между тренировките трябва да бъде поне ден и половина. С други думи, ако тренирате в понеделник сутринта, следващата  тренировка трябва да бъде в сряда следобед, а последната тренировка за седмицата в събота сутринта.

Правило №2: Правете чисти повторения без чийтинг!

Много трениращи, особено по-младите са обзети от манията по-големите тежести. Добре е да се тренира тежко, но тежестта само по-себе си нищо не означава. Важното е да тренирате стриктно в рамките на предписаните повторения. Когато последните 1-2 повторения направите с много, наистина с много усилия, но без да се отклоните от правилната форма то тогава наистина ще разберете какво е да се тренира тежко. Правете бавни и стриктни повторения и не забравяйте да контролирате тежестта.

Правило №3: Правете в упражненията за крака в края на тренировката!

Упражненията за крака са доста тежки и изтощаващи.  Упражнения като клек в началото на тренировката е голяма грешка. Имайте в предвид, че краката са вашата основа и освен това половината тяло. Ако започнете например с тежък дихателен клек, как мислите ще може да направите продуктивно раменна преса от стоеж след това!?

Тренирайки краката в края на тренировката, вие давате еднакъв шанс на всички мускули да получат натоварването от, което се нуждаят. Ето как Стив Рийвс препоръчва да бъдат подредени упражненията за различните мускули в една тренировка:  Гърди, Рамена, Гръб, Ръце, Крака, Корем.

източник: Building the Classic Physique: The Natural Way

Втора Част!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели Тренирай.БГ! Тренирането с тежести във фитнес залата е ключов елемент от многобройните програми за подобряване на физическата форма и здравословното ни състояние. Една... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Гликогенът е важна форма на енергийно съхранение в човешкото тяло, която играе съществена роля във функционирането на метаболизма и в поддържането... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека в тази статия разгледаме едни от най-важните правила за покачване на сила и мускулна маса, що се отнася до обикновени... Прочети повече

4 коментара

  1. Здравейте ! Какво мислите за тази програма по която смятам да тренирам в следващите 2-3 месеца. Начинаещ съм и тази програма е мое творение с цел покачване на сила и маса . Тренира се 2 пъти седмично

    Повдигане от лег 3х5
    Раменни преси 3х5
    Гребане със щанга 3х5
    Бицепсово сгъване със щанга от стоеж 6-8
    Клек или тяга 3х5
    Набирания 3х6-8
    Кофички 2 серии до отказ

  2. Не е вярно всичко ! стив е тренирал първо рамене и след това гърди , гръб , ръце , крака , корем !
    За него това е била най-правилната последователност !

    1. Чак пък всичко ? Наистина най-популярната тренировка на Стив Рийвс започва с рамена и сме я публикували в сайта, но имаме публикувани и други негови програми, които са малко по-различни, при които са разменени първите две групи, други пък започват с мъртва тяга и т.н. общото е, че краката и корема винаги са последни. Освен това винаги има разлика, как е тренирал даден културист и какво препоръчва на хората.

      Посочили сме и източника за горната информация, а именно неговата книга Building the Classic Physique: The Natural Way, за да няма недоразумения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

пудовка