вторник , 26 май 2020
На Вашето Внимание:
Начало » H.I.T. - Тренировки » Артур Джоунс – хранене за H.I.T. тренировки
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Артур Джоунс – хранене за H.I.T. тренировки

Артур Джоунс – хранене за H.I.T. тренировки

Храненето е много важно за продуктивния бодибилдинг. То трябва да осигурява стабилна подкрепа на усилията, които полагаме в залата.Колкото и да тренираме,каквито и бодибилдинг програми да използваме, не се ли храним добре, то ние ще направим сериозен компромис с нашите резултати.Обаче колкото и да е важно храненето, не бива да забравяме,че причината да нарастват мускулите е тренировката и високо интензивните тренировки са един много добър вариант за това.Всеки един последовател на така наречените H.I.T. тренировки знае кой е Артур Джоунс,знае за неговите методи,теория и възпитаници.Сега за да затворя цикъла ще ви предоставя и информация за храненето при такъв тип тренировка, такава каквато я препоръчва Джоунс.

Убеждението на Артур Джоунс е,че правилното хранене е много по-просто от колкото повечето хора си мислят.Прекалено много трениращи се вманиачават в диети и суплементи, а пропускат основните моменти,които са отговорни за успеха.По този начин в крайна сметка се получават не до там добри резултати и поредица разочарования.Джоунс препоръчва една добре балансирана диета включваща храни от всичките 4 основни хранителни групи.Артур Джоунс предлага следната проста схема:

1-ва Група:

плодове и зеленчуци – общо 4 порции дневно

2-ра Група:

зърнени култури и храниобщо 4 порции дневно

3-та Група:

месо,риба,птици общо 2 порции дневно

4-та Група:

мляко и млечни продукти – общо 2 порции дневно

За обезпечаване на организма по време на период в който изпълняваме високо интензивни тренировки Артур Джоунс препоръчва процентното разпределение на дневно приетите калории да бъде:здравословни въглехидрати 60%,качествен протеин 25% и здравословни мазнини 15%.

Ако търсим покачване на мускулна маса, то ние трябва да приемаме повече калории за деня от колкото изразходваме.Но колко,точно да бъдат.Ето и логиката на Джоунс -в един килограм мускули има 1200 калории, така че ако искаме да натрупаме 5 килограма мускулна маса за период от 3 до 6 месеца то ние трябва да приемен допълнително минимум 6000 калории за това време.Ако целта ние да качим тези 5 килограма за три месеца то това прави малко повече от 60 калории дневно над тези необходими за поддържане на теглото.Това е изходното ниво.При положение,че тренираме високо интензивно,кратко и с достатъчна почивка между тренировките и не забелязваме покачване, то Джоунс препоръчва постепенно и бавно добавяне на калории до като уцелим необходимото ни количество.В случай,че искаме да намалим теглото си и да изгорим излишните мазнини, то трябва да знаем следното – един килограм мазнина съдържа 7000 калории.Счита се,че най-оптималното намаляване на теглото е по половин килограм на седмица.Това означава,че трябва да приемаме по 3500 калории по-малко седмично или с 500 калории по-малко на ден.Дори по време на диета за сваляне на тегло трябва да се придържаме към високо интензивните си тренировки,така по този начин запазваме максимално количество мускулна маса при калориен дефицит.В случай,че намаляването на тегло спре,то би трябвало още леко да се намалят калориите.

Това е просто и лесно,без завъртяни схеми и чудодейни добавки,разбира се добавките са хубави, но не забравяйте те са само добавки, за да се извлече максимума от тях,то те трябва да стъпят върху здрава основа, а тя ни бе представена от Артур Джоунс.

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

3 коментара

 1. Божидар

  Здравей Сашо!
  Не мога да разбера колко точно с тези порции? Грамовете макронутренти ли се гледат или как? Би ли пояснил? И такъв режим дали е удачо да бъде приложен към тренировката от статията „Двудневен сплит за високо интензивно трениране“ Благодаря.
  Поздрави!

  • Александър Георгиев

   За режима дали е удачен незнам, трябва да опиташ. Лично на мен въглехидратите ми са в повече. Трябва да разиграеш няколко варианта за по 2 седмици и да видиш кой е твоя.

   Иначе съотношението много лесно се прави – взимаш тотал калориите за деня, например 4000 и сега имаме в конкретния случай 25% протеин, това означава,че 1/4 от калориите за деня трябва да са по протеин или 1000. Както знаеш 1 гр протеин съдържа горе долу 4 калории, в примера излиза,че за тези 4000 калории и 25% протеин, трябва да изядеш 250 гр. С другите съставки е по същия начин. Просто почвай от калориите.

 2. Stoianka Georgieva

  I very like this .

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*