неделя , 31 май 2020
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Арнолд Шварценегер – тренировка за гърди
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Арнолд Шварценегер – тренировка за гърди

Арнолд Шварценегер – тренировка за гърди

Понеделник ден за гърди! Сигурно сте чували това, може би и вие правите тренировка за гърди в понеделник. Всъщност това няма значение, важното е да се тренират правилно.

Програмата,която ще опиша тук се препоръчва от легендата в бодибилдинга Арнолд Шварценегер.Тя е разделена на две нива и в никакъв случай не е за начинаещи.За да се пристъпи към целенасочено трениране към която и да е мускулна група,трениращия трябва да е преминал през обща програма за цялото тяло поне 6 месеца.

Дали ще тренирате даден мускул веднъж,два или три пъти седмично е въпрос на избор.Този избор е ръководен от възстановителния капацитет на всеки един.В най-добрите си години Арнолд е тренирал всяка мускулна група три пъти седмично,по следния сплит:

Понеделник-Сряда-Петък :Гърди;гръб;крака;корем

Вторник-Четвъртък-Събота: Рамене,ръце,корем

Това е много тежък режим и едва ли, някой би го издържал без „помощни средства“ или супер генетични заложби.Но за това Арнолд е само един.

Програмата която препоръчва всеки може да си я внедри както намери за добре в своята тренировка.Да започнем с първото ниво,както Арнолд посочва за нея трябва поне 6 месечен стаж.

І ниво

  1. Повдигане от лег – 4х10,8,6,15
  2. Флайс – 3х10-12
  3. Пуловер – 3х12-15

В това ниво се правят три упражнения.Всички усилия се насочват към първото упражнение.Това е основата на програмата.Изпълнява се в пирамида,като най-тежката е предпоследната.Последната е „напомпваща“ серия с по-малка тежест.Почивките между сериите е 2-3 минути.Следващите серии се правят с постоянна тежест и почивката между сериите е само 30 секунди.Посочените серии са работни,преди тях се правят 1-2 загряващи.

ІІ ниво

Това ниво е за тези които са тренирали сериозно поне една година и са започнали да придобиват сравнително добра физика.

  1. Повдигане от лег –  4х12,10,8,6
  2. Флайс –  4х10-12
  3. Кофички – 4х8-10
  4. Пуловер – 4х12-15

Първото упражнение отново се изпълнява в пирамида, но този път нямаме „напомпваща“серия.Сега последната серия е и най тежка.Почивката е отново 2-3 минути,важно е в последната серия да направите поне 6 повторения с най-тежката щанга с която може да вдигнете.Второто и третото упражнение се правят в суперсерии или серия флайс веднага след това серия кофички,прави се почивка от максимум 2 минути и отново.Тази комбинация ще вкара кръв в гърдите ви до пръсване.Последното упражнение,ще разтегне гръдния кош и ще придаде различно натоварване.Почивките при него е добре да не са по-големи от 30-45 секунди.

Това е всичко,повярвайте никак не е лесна програмата,дори бих казал твърде тежка.Трябва да се пристъпва внимателно,ако е нужно може да се намалят леко сериите или пък да се увеличат почивките между тях.Въпреки,че Арнолд е тренирал гърдите си три пъти в седмицата и е постигнал супер резултат,то за нас по-обикновенните трениращи едва ли ще е от такава полза.По-разумния подход би бил максимум две такива тренировки в седмицата или по добре една на всеки 4 до 6 дни.

Успех!

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. milsq da q probvam

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*