тренировка

РИБА ТОН - първокласен ПРОТЕИН!

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 22 авг. 16 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес разгледаме един първокласен източник на протеин. Както всеки знае, за да градим мускули ни трябва високо белтъчна храна или иначе казано около 2 гр протеин на килограм телесно тегло.

Обикновено източниците, които използваме са пилета, извара, яйца, телешко, някои дори си набавят и конско месо. Рибата обикновено е пренебрегвана, но няма причина за това. Риба тон е една от рибите с високо количество протеин и въпреки, че нямаме естествен източник от първа ръка, винаги може да вземем консервирана такава.

Риба тон е от семейство Скумриеви, и е едра и силна риба.  Тя е океанска риба с много добре развити мускули, които и позволяват да бъде една от най-бързите риби. Месото и е чисто от към мазнини и богато на протеин.

В 100 гр месо от риба тон имаме наличност на 22 до 25 гр белтъчини, което е повече от 100 гр пилешко месо например. Една консерва ще ви даде почти 30 гр първокласен протеин. Тук трябва да направим и едно уточнение, взимайте консерви без добавена мазнина, така ще спестите малко излишни калории.

Кога и как да приемаме риба тон?

Ето и едно супер предложение, което може да видите ТУК! Когато се в движение, на път и нямате качествена храна под ръка, то една консерва риба тон с един пълнозърнест земел ще свърши повече от чудесна работа. А, ако искате да се заредите за дома, то на пазара се намират и опаковки от по 1-1,5 кг!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Да ядем свинско месо е популярен начин да си набавим протеини по нашите ширини, но също така то има и някои... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес се запознаем с едни превъзходен източник на бързи въглехидрати за след тренировъчното ни хранене, а именно стафиди. Стафидите, познати... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Все по-често днес хората обръщат внимание на това как и с какво се хранят. Нека днес разгледаме еволюцията на хранене и... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

пудовка