витамин с

Тренирай добре хидратиран

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 01 юли 23 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще разгледаме една малко необичайна тема. Как влияе топлото време върху тренировките и как влияят тренировките в топлото време върху тялото ни. И в двата случая може да стигнем до много опасно състояние, което да ни извади от строя и дори да ни убие!

Става въпрос за топлиният удар!

За съжаление, повечето хора не познават симтомите за наближаващото нещастие. За това искам да посоа някои от тях.

Симптом №1: Човешкото тяло се охлажда чрез изпотяване, като използва телесните ни течности. При по-висока температура и усилени тренировки, може да стане трудно тялото ни да се охлади. А, това вероятно може да доведе до прегряване и запаса ни от ценни телесни течности да започне да намалява опасно. Изпотяването е естествена реакция в горещото време, но когато всички около вас се потят, а вие не, нещо не е наред. И, тук трябва да светне червената лампичка.

Изключително важно е да компенсирате този дисбаланс чрез хидратиране на тялото с чиста вода или спортна напитка, която съдържа допълнителни електролити. Как да разберете кога сте достатъчно хидратирани? Просто е, вие се потите, а жаждата ви е утолена!

Симптом №2: При изпитване на главоболие, може да навлизате в ранните етапи на топлинен удар. Ако се чувствате замаяни или дезориентирани, внимавайте защото симптомите може да ескалират драматично. Трябва незабавно да предприемете действие за охлаждане.

Симптом №3: Ако сте около други трениращи, проверявайте се взаимно за симптоми като гореща, суха кожа, дезориентация, объркване и забавени движения. Тези симптоми показват по-късните етапи на топлинен удар.

Ако случаят е такъв, извикайте линейка, накарайте човека да легне на сянка с повдигнати крака. Нанесете хладка вода върху кожата заедно с компреси с лед върху слабините и подмишниците.

Основен съвет - Тренирай добре хидратиран особено навън!

прочети и "Тренирай ефективно навън"

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Водени от желанието си за физическо развитие и подобрение, ние започваме да тренираме във фитнеса. Целта ни е да постиганем на... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Всеки, който прекрачи прага на фитнес залата се стреми към едно от тези две неща, да покачи мускулна маса или да... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Тренирането, фитнесът и здравословният начин на живот като цяло са неотделими части от съвременната култура. Отделянето на време за тренировки и... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *