гоблет клек

Защо ходим на фитнес?

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 14 май 23 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! С каква цел посещавате фитнес залата? Имате ли конкретен отгово на въпроса - защо сте там? Повечето отговори, които съм чувал са прекалено общи. Като почнем от това "да влезна във форма", "да натрупам мускули", "да отслабна" и т.н. Това определено е мотив и то добър, но не е цел.

Всъщност когато правим нещо, каквото и да е, ние търсим резултат. А, за да постигнем конкретен резултат ни трябват и конкретна цел, която да преследваме.

С други думи няма как да постигнем нещо определено с нещо неопределено. Бъдете конкретни!

Да влезна във форма? ОК, това означава да сваля 10 кг, да намаля подкожните си мазнини до 10% или да кача 5 кг и да ми се вижда пресата все такива конкретни неща. Цифрите сами може да си ги зададете, но идеята е да бъдем конкретни!

Така, освен мотив ще имаме и цел. Изработваме план, тренировъчен и хранителен, които да са подчинени на нея. Сега остава да следваме плана без отклонение, тренировка след тренировка, хранене след хранене.

Опитайте и ще видите, как тренировките ви ще придобият повече смисъл, ще бъдат по-продуктивни. Вие ще станете по-целеустремени и ще извлечете максимума от тях. Нека всяка една тренировка, всяко едно хранене бъде подчинено на вашата цел. Това ще ви направи по-внимателни към детайлите, по-взискателни към себе си, а тези допълнителни усилия ще са това, което ви е липсвало до сега.

Всъщност нещата излеждат така:

Цел + План + Работа = Резултат

Без значение дали става въпрос за фитнес или какво то и да е било!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Тези от вас, които имат по-голям стаж, знаят че през 90-те единственото място където можеше да видим културисти бе по специализираните... Прочети повече
Мистър Олимпия е най-гомемия бодибилдинг форум от 1965 година до сега. На този подиум се определя най-добрия от най-добрите в света. Короната на Мистър Олимпия... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Когато прекъснем редовните тренировки по една или друга причина обикновено това продължава повече от колкото сме си мислили. Дори се случва... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *