тренирай

Няма да свалиш килограми ако не направиш това

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 24 ян. 23 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Преди години, когато за първи път стъпих във фитнес залата, 99% от хората бяха там за да качват килограми. Програмите за сила и мускулна маса бяха на почит и почтни нямаше кардио уреди. Тогава времената бяха други! Преди 30 години хората бяха по-слаби и почти нямаше такива с наднормено тегло. Какво се промени?

Промениха се възможностите ни за избор и ние правим по-лесните такива. Нарастна изобилието от храна, хладилниците станаха по-големи, бързите храни са на всеки ъгъл, задниците ни са залепени за стола пред компютъра или в колата, а единственото движение е когато е развален асансьора.

Проблема стана толкова голям, че днес има повече дебели хора от колкото всякога в човешката история. И....фитнес индустрията процъфтява! Появиха се магически добавки и чудодейни диети добре опаковани маркетингово, които в повечето случай топят порфела от колкото мазнини.

Нека да си дойдем на думата. Никога няма да свалиш килограми ако не минеш в калориен дефицит!

Нещата са супер прости. Трябва ни енергия за да живеем. Ако тя е в повече от колкото ни трябва, излишъка отива в запас. И, къде мислите се складира този запас. Точно така на задника, корема, паласки и т.н. Тогава?

няма да свалиш килограми

Единственото решение е да изгаряме повече енергия от колкото приемаме с храната. Тогава тялото ще се принуди да дръпне от запаса, който сме си складирали за черни дни! Добре как да мнем в калориен дефицит. Има три начина:

  1. Да приемаме по-малко калории с храната от колкото изгаряме.
  2. Да увеличим физическата активност
  3. Комбинация от горните две

Както сами се досещате идеалният вариант е №3. Намалете дневните си калории с 10-15% и увеличете физическата си активност. Например ако тренирате 3 дни в седмицата с тежести добавете 2 или 3 кардио тренировки от по 20-30 минути в почивните дни. А, след като намалите калориите се погрижете, тези които ще приемате да бъдат от качествени източници.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видим как да се възстановим от претрениране и ще завършим поредицата от статии, които обръщат внимание на този проблем.... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! След като разгледахме физическите и психологическите симптоми за претрениране, време е да видим и причините за възникване на това състояние. Причина... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека отново се разровим в проблема с претренирането. В миналата статия видяхме 10 физически симптома на претрениране, които ни подсказват, че... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *