гоблет клек

Три причини да си водите Тренировъчен дневник

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 24 сеп. 22 от Александър Георгиев

Имате ли тренировъчен дневник? Записахте ли си какво правихте в залата днес? А с какво се хранихте?

Въпроси, на които знам отговора! От разговора ми с доста хора установих,че 9 от 10 трениращи нямат дневник. Дори нещо повече, те смятат,че е излишно?!

Ако и вие сте в тази категория ето ви ТРИ причини, които могат да ви накарат да размислите.

Ето защо ви трябва тренировъчен дневник

  1. Как сте с паметта? Ако ви попитам как тренирахте в понеделник например, най-вероятно ще ми кажете с подробности - упражнения, серии, повторения, тежести, къде ви бе трудно, помогна ли ви някой за последните две повторения и т.н. До тук ОК, а миналия понеделник? Отново лесна задача. А понеделника преди 4 седмици, а преди 3 месеца, а миналата година...следите ми мисълта нали? Колкото и да ви е добра паметта, няма как да си спомните всичко. Някой ще каже " е, това са подробности" , да ама в подробностите се крие тайната. Всичко трябва да се знае, всичко! Няма случайни неща, така че не оставяйте и тренировката си на случайност, като добра памет например!
  2. Тренировката спря да работи? Честито! Всеки рано или късно стига до тук. Ами сега "кво праим". Ще ви кажа! Този, този който си води записки ще разбере какво се е случило, дали храната куца нещо, дали почивката не е била на ниво последния месец или пък в основните упражнения тежестта не е мръднала с месеци. Каквото и да е, трениращия, които си води дневник, ще има база данни които да анализира и разбира се да направи съответните корекции. Ако нямате записки?! Ами карайте я на спомени!
  3. Искате ли прогрес? Разбира се, кой не иска. Ако си водите дневник ще може да го регистрирате, да го следите и да имате отправна точка. Чували ли сте за "няма попътен вятър за кораб, който не знае на къде пътува". Е приятели, воденето на дневник е като направата на пътна карта. Напишете целите си, поставете си срокове, отбележете къде сте в момента и тренирайте, хранете се, почивайте и записвайте! Всеки месец анализирайте, коригирайте и продължавайте напред. Само така, ще успеете да се измъкнете от лабиринта на случайността.

Е, приятели на Тренирай.БГ, Всичко е във ваши ръце, няма вълшебна програма, няма вълшебни добавки или фитнес гуру, които да ви изведат до успеха. Няма! Успеха ще трябва сами да си го постигнете, а воденето на тренировъчен дневник ще ви приближи към него.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес да си поговорим за следтренировъчно хранене, кога, как и защо. След тренировка, правилното хранене играе ключова роля за възстановяването... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще разгледаме един от основните принципи на Джо Уайдър - Пикова контракция. Джо Уайдър е един от най-влиятелните фигури в... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Физическата активност е ключов елемент в поддържането на здравословен начин на живот и контролиране на теглото. Една от най-важните характеристики на... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *