тренирай

Мускули за броени минути

4 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 12 сеп. 22 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви покажа една тренировка, която може да прилагате с успех когато нямате особено много време. Вече би трябва да е ясно, че натоварването на мускулите в никакъв случай не е правопропорционално на прекараното време в залата. Така, че няма точно конкретен брой тренировки, които човек трябва да направи за да постигне определена цел.

Иронията на всичко това е, че масовите тренировки рекламирани така шумно отнемат адски много време и ресурси, а резултатите на моменти са доста спорни. Лично аз винаги съм бил привърженик на кратките тренировки с достатъчно почивни дни. Просто не виждам логика в противното. Но това е друга тема.

Днес ще ви предоставя една тренировка, която може да се използва в моменти когато сте притеснени от времето или пък търсите разнообразие или нещо различно. Всичко ще ви отнеме един час и половина  седмично. Просто трябва да отделите по половин час на тренировка и три дена в седмицата. Ще упомена и дните, но всеки може да си ги нагласи спрямо седмичния си график. Единственото условие е тренировъчните дни да не са един след друг без почивка между тях.

Програма " Мускули за минути "

ПОНЕДЕЛНИК: Тренировка №1

Гърди

 1. Повдигане от полу-лег 3х8-12 суперсерия с:
 2. Флайс от хоризонтален лег 3х12-15

Ръце

 1. Сгъване с дъмбели 3х8-12 суперсерия с:
 2. Разгъване на скрипец 3х12-15

СРЯДА: Тренировка №2

Бедра

 1. Клек 3х 8-12
 2. Разгъване от сед 3х12-15 суперсерия с:
 3. Сгъване от лег 3х12-15

Прасци

 1. Изправяне на пръсти от стоеж 3х12-15

ПЕТЪК: Тренировка №3

Гръб

 1. Набиране 3х8-12 суперсерия с:
 2. Гребане с щанга 3х12-15

Рамена

 1. Раменни преси с дъмбели 3х8-12 суперсерия с:
 2. Придърпване на щанга до брадичката 3х12-15

Това е всичко! Само 30 минути 3 пъти седмично. Не се заблуждавайте тренировката не е за подценяване. Лично съм се убедил в натоварването и напомпването, което се получава за тренираните мускулни групи в този половин час. Упражненията са само 4 на тренировка, посочените серии са само работни, загряващите са ваша работа, там където е отбелязано като суперсерия двете упражнения се правят без почивка по между им. Например правим серия повдигане от лег, след което веднага правим флайс и така три пъти.

Упражненията са примерни може да замените някои според вашите предпочитания, но трябва да са със същата стойност - базово за базово, изолирано за изолирано.

Ако имате натоварено ежедневие, времето ви притиска или пък програмата по която тренирате ви е писнала и търсите разнообразие....Ето ви една чудесна алтернатива!

Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Арнолд Шварценегер е идол и вдъхновение за милиони хора през последните 40 години. За обикновения трениращ той е все едно от... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя една тренировка за мускулна маса от бащата на натуралния бодибилдинг Чет Йортън. Само за седем месеца с... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Метода, който ще ви представя в тази статия е бил едно от тайните оръжия за качване на тегло, на културистите от... Прочети повече

4 коментара

 1. Супер.Предпочитания от мен начин на трениране.Макар и не в суперсерии.
  Понякога съм го правил но не винаги.
  Подредбата ми хареса.

 2. Ето това е много яка програма мусклите са разделени както аз ги тренирам,но може да ги взревя с нещщо по интезивно като това !!!

 3. Здрасти,аз тренирам само по успоредки и неям хляб нито сладко а пък за газирано да не говорим,и съм страшно релефен.Правя по 450 до 800 коремни преси на ден и тичам много всяка сутрин и вечер,и когато мога през деня мислиш ли яе е добре?

  1. Зависи каква ти е целта.Ако ти се чувстваш добре и постигаш целите си, значи е добре за теб!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.