витамин с

Мускули за броени минути

4 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 12 сеп. 22 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви покажа една тренировка, която може да прилагате с успех когато нямате особено много време. Вече би трябва да е ясно, че натоварването на мускулите в никакъв случай не е правопропорционално на прекараното време в залата. Така, че няма точно конкретен брой тренировки, които човек трябва да направи за да постигне определена цел.

Иронията на всичко това е, че масовите тренировки рекламирани така шумно отнемат адски много време и ресурси, а резултатите на моменти са доста спорни. Лично аз винаги съм бил привърженик на кратките тренировки с достатъчно почивни дни. Просто не виждам логика в противното. Но това е друга тема.

Днес ще ви предоставя една тренировка, която може да се използва в моменти когато сте притеснени от времето или пък търсите разнообразие или нещо различно. Всичко ще ви отнеме един час и половина  седмично. Просто трябва да отделите по половин час на тренировка и три дена в седмицата. Ще упомена и дните, но всеки може да си ги нагласи спрямо седмичния си график. Единственото условие е тренировъчните дни да не са един след друг без почивка между тях.

Програма " Мускули за минути "

ПОНЕДЕЛНИК: Тренировка №1

Гърди

 1. Повдигане от полу-лег 3х8-12 суперсерия с:
 2. Флайс от хоризонтален лег 3х12-15

Ръце

 1. Сгъване с дъмбели 3х8-12 суперсерия с:
 2. Разгъване на скрипец 3х12-15

СРЯДА: Тренировка №2

Бедра

 1. Клек 3х 8-12
 2. Разгъване от сед 3х12-15 суперсерия с:
 3. Сгъване от лег 3х12-15

Прасци

 1. Изправяне на пръсти от стоеж 3х12-15

ПЕТЪК: Тренировка №3

Гръб

 1. Набиране 3х8-12 суперсерия с:
 2. Гребане с щанга 3х12-15

Рамена

 1. Раменни преси с дъмбели 3х8-12 суперсерия с:
 2. Придърпване на щанга до брадичката 3х12-15

Това е всичко! Само 30 минути 3 пъти седмично. Не се заблуждавайте тренировката не е за подценяване. Лично съм се убедил в натоварването и напомпването, което се получава за тренираните мускулни групи в този половин час. Упражненията са само 4 на тренировка, посочените серии са само работни, загряващите са ваша работа, там където е отбелязано като суперсерия двете упражнения се правят без почивка по между им. Например правим серия повдигане от лег, след което веднага правим флайс и така три пъти.

Упражненията са примерни може да замените някои според вашите предпочитания, но трябва да са със същата стойност - базово за базово, изолирано за изолирано.

Ако имате натоварено ежедневие, времето ви притиска или пък програмата по която тренирате ви е писнала и търсите разнообразие....Ето ви една чудесна алтернатива!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви преставя метода 5/3/1 - една от популярните тренировъчни схеми, създадена от силовия треньор и автор на книги Джим... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Тренировка на цяло тяло в един ден е най-старият начин за трениране, най-изпитаният и може би най-ефективния за хора, които не... Прочети повече
Том Плац е сред най-известните културисти от Златната ера на бодибилдинга, а като стане въпрос за развитието на краката, той е най-известният! Неговите невероятни бедра... Прочети повече

4 коментара

 1. Супер.Предпочитания от мен начин на трениране.Макар и не в суперсерии.
  Понякога съм го правил но не винаги.
  Подредбата ми хареса.

 2. Ето това е много яка програма мусклите са разделени както аз ги тренирам,но може да ги взревя с нещщо по интезивно като това !!!

 3. Здрасти,аз тренирам само по успоредки и неям хляб нито сладко а пък за газирано да не говорим,и съм страшно релефен.Правя по 450 до 800 коремни преси на ден и тичам много всяка сутрин и вечер,и когато мога през деня мислиш ли яе е добре?

  1. Зависи каква ти е целта.Ако ти се чувстваш добре и постигаш целите си, значи е добре за теб!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *