витамин с

Чарлз Бронсън - първият екшън герой

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 24 юли 22 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя един от първите екшън герои, а може би и първият в Холивуд. По-големите от вас, може би помнят, че преди да се появят видео касетите с Арнолд, Сталоун и Ван Дам, гледахме тези със суровият тип и мускулести ръце Чарлз Бронсън. Няма да крия, беше от любимите ми герои.

Да видим историята на Чарлз Бронсън

Чарлз Денис Бучински, както е истинското му име е роден през 1921 година и е едно от 15-те деца на семейство с полско-литовски произход. Израства при отвратителна бедност, в един от миньорските градове на Пенсилвания. Семейството е било толкова бедно, че на малкият Бронсън се е налагало да ходи на училище с роклята на сестра си, тъй като не е имало какво да облече друго.

Когато е на десет години, баща му умира и се налага да почне работа във въгледобивните мини. Само на десет, но работи наравно с мъжете, а заплатата? Заплатата е един долар на всеки изкопан тон въглища!

Въпреки трудното начало, Чарлз Бронсън е първият в семейството, който завършва гимназия. Участва във Втората световна война с военно въздушните сили на САЩ. След като е ранен в бой, бива върнат у дома с почести и орден "Пурпурно сърце".

Връщайки се отново към бедността Бронсън работи какво ли не, докато един ден не се записва в една театрална група. Получава малки роли на груб и суров мъж, но това му харесва и решава, че сцената е неговото нещо. Премества се в Холивуд и започва курсове по актьорско майсторство. Задоволява се с малки роли, докато през 1954 година не решава да смени името си. Славянското звучене "Бучински" се явява пречка и му затваря вратите към по-сериозните роли.

Големият удар идва през 1960 година с филма "Великолепната седморка". Следват хитове като "Голямото бягство" 1963 г, "Мръсната дузина" 1967 г, и "Имало едно време на запад" 1968 г, които окончателно го поставят на върха.

Чарлз Бронсън подържа добрата си фигура през целият си живот. За съжаление не се знае много за това как е тренирал, тъй като е бил затворен тип и малко се знае за самият него и личният му живот. Но негови колеги актьори споделят, че са го виждали да прави упражнения със собственото тегло и да тренира с пружини.

Без съмнение тежката физическа работа от най-ранна детска възраст са дали отражение, но Бронсън се отличава и с чудесна генетика. Дори при възраст над 50, тялото му е изглеждало като на трийсет годишен мъж, чисто от към мазнини, изпъкнали вени и оформени мускули.

Чарлз Бронсън доживява до 81 годишна възраст когато през 2003 година напуска този свят.

Чарлз Бронсън
Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! С каква цел посещавате фитнес залата? Имате ли конкретен отгово на въпроса - защо сте там? Повечето отговори, които съм чувал... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Тези от вас, които имат по-голям стаж, знаят че през 90-те единственото място където можеше да видим културисти бе по специализираните... Прочети повече
Мистър Олимпия е най-гомемия бодибилдинг форум от 1965 година до сега. На този подиум се определя най-добрия от най-добрите в света. Короната на Мистър Олимпия... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *