тренирай

Чарлз Бронсън - първият екшън герой

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 24 юли 22 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя един от първите екшън герои, а може би и първият в Холивуд. По-големите от вас, може би помнят, че преди да се появят видео касетите с Арнолд, Сталоун и Ван Дам, гледахме тези със суровият тип и мускулести ръце Чарлз Бронсън. Няма да крия, беше от любимите ми герои.

Да видим историята на Чарлз Бронсън

Чарлз Денис Бучински, както е истинското му име е роден през 1921 година и е едно от 15-те деца на семейство с полско-литовски произход. Израства при отвратителна бедност, в един от миньорските градове на Пенсилвания. Семейството е било толкова бедно, че на малкият Бронсън се е налагало да ходи на училище с роклята на сестра си, тъй като не е имало какво да облече друго.

Когато е на десет години, баща му умира и се налага да почне работа във въгледобивните мини. Само на десет, но работи наравно с мъжете, а заплатата? Заплатата е един долар на всеки изкопан тон въглища!

Въпреки трудното начало, Чарлз Бронсън е първият в семейството, който завършва гимназия. Участва във Втората световна война с военно въздушните сили на САЩ. След като е ранен в бой, бива върнат у дома с почести и орден "Пурпурно сърце".

Връщайки се отново към бедността Бронсън работи какво ли не, докато един ден не се записва в една театрална група. Получава малки роли на груб и суров мъж, но това му харесва и решава, че сцената е неговото нещо. Премества се в Холивуд и започва курсове по актьорско майсторство. Задоволява се с малки роли, докато през 1954 година не решава да смени името си. Славянското звучене "Бучински" се явява пречка и му затваря вратите към по-сериозните роли.

Големият удар идва през 1960 година с филма "Великолепната седморка". Следват хитове като "Голямото бягство" 1963 г, "Мръсната дузина" 1967 г, и "Имало едно време на запад" 1968 г, които окончателно го поставят на върха.

Чарлз Бронсън подържа добрата си фигура през целият си живот. За съжаление не се знае много за това как е тренирал, тъй като е бил затворен тип и малко се знае за самият него и личният му живот. Но негови колеги актьори споделят, че са го виждали да прави упражнения със собственото тегло и да тренира с пружини.

Без съмнение тежката физическа работа от най-ранна детска възраст са дали отражение, но Бронсън се отличава и с чудесна генетика. Дори при възраст над 50, тялото му е изглеждало като на трийсет годишен мъж, чисто от към мазнини, изпъкнали вени и оформени мускули.

Чарлз Бронсън доживява до 81 годишна възраст когато през 2003 година напуска този свят.

Чарлз Бронсън
Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Вероятно малцина са чували за Джон Робърт Пийпълс, но това, което той прави през 1949 година отеква в целият "железен свят".... Прочети повече
И така...лятото чука отново на вратата!Пак сме на финалната права и надявам се с нов пакет от мускули!  Успяхте ли да се "набраздите," защото имате... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Няма човек, който да се тренира с тежести и да не знае какво е Мистър Олимпия. Най-високият връх в състезателният бодибилдинг... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.