Site icon Тренирай.БГ

Маркус Рул - Германското чудовище

Маркус Рул

Маркус Рул е немски професионален културист от края на 90-те години на миналия век и началото на този. В своя пик може да се похвали с едни от най-впечатляващите рамене и ръце, виждани някога в бодибилдинга. Това съченато с огромната му мускулна маса го прави сред чудовищата на професионалната сцена.

Маркус Рул е роден 22 февруари 1972 година. Първоначално не е планирал да стане културист. По време на ранното си детство и младежките си години Маркус играе футбол и е добър в това, което прави. Мечтата му е да стигне до професионалното ниво в Германия.

Това се променя в деня, когато Маркус получава сериозна контузия в коляното. Този инцидент поставя бъдещето му във футбола под въпрос. Като част от процеса на възстановяване Маркус Рул започва да тренира във фитнеса. Тук гена си казва думата и след като вижда промените във физиката си решава да се насочи към бодибилдинга и да зареже футбола на 18 години. Само за две години успява да повиши теглото си от скромните 63 кг до 100 кг!

През 1997 година, след 7 години в залата, на 25 годишна възраст става Абсолютен Шампион на Германия и перчели своята професионална карта. Както се казва останалото е история. Маркус успява да спечели Торонто Про и Ноща на Шампионите, а най-доброто му класиране на Мистър Олимпия е 5-то място през 2004 година. Навсякъде където се появи, той е атракцията с неговата огромна мускулна маса.

Маркус Рул - размери: