тренирай

Албърт Бекълс - бицепси, които се помнят

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 01 юли 22 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя легендарният Албърт Бекълс, човека известен със своето дълголетие в бодибилдинга и разбира се уникалните си бицепси.

Роден на 14 юли 1930 година на остров Барбадос, Албърт Бекълс се премества в Обединеното кралство, за да бъде най-добрият в бодибилдинга. Въпреки, че излиза на сцената сравнително късно на 35 години Бекълс има почти тридесетгодишна състезателна кариера. Той е взел участие в над 100 състезания, включително Мистър Олимпия и Ноща на Шампионите.

Известен с високите върхове на бицепсите си, които стават запазен марка на сцената, Алберт се състезава на елитно ниво дори до 60-те си години. Нещо повече, класира се на 2-ро място след Лий Хейни Мистър на Олимпия през 1985 г, на невероятната 55-годишна възраст.

Албърт Бекълс започва състезателната си кариера през 1965 година и след серия 2-ри и 3-ти места идва пробива със спечелването на Мистър Вселена 1971 година, а вече е на 41. През годините Бекълс се превъща в един от най-активните състезатели по бодибилдинг в историята – участвайки в над 100 състезания по време на кариерата си. Той също така счупи много рекорди по пътя. През 1982 г. Алберт спечели титлата в Ноща на Шампионите и Световното първенство за професионалисти, при това на 52 годишна възраст. Той също така е рекордьор за най-много участия в Мистър Олимпия, като се е появявал 13 пъти на най-голямата сцена за бодибилдинг в света.

Алберт Бекълс влиза в челната петица на цели шест Мистър Олимпии. Но по-специално един път Алберт постигна нещо, което беше нечувано преди. През 1985 г. той се класира на 2-ро място в Олимпия след Лий Хейни, който е два пъти по-млад от Бекълс. Освен това през тази 1985 година отново става Световен шампион за професионалисти и повтаря титлата си от Ноща на Шампионите.

Последната победа на Алберт Бекълс е през 1991 г. на Ниагара Фолс Про, където той печели титлата на 61-годишна възраст! На 9 май 1992 г. Бекълс слага край на своята блестяща кариера след три десетилетия на върха.

Известен със своята справедливост и приятелска личност, Албер Бекълс затвърждава статута си на „британският джентълмен“ и един от най-великите културисти, които някога са живели!

Алберт Бекълс размери:

  • ръст - 170 см
  • тегло - 99 кг
  • ръце - 53 см
  • Гръден кош - 127 см
  • Талия - 79 см
  • Бедра - 71 см
  • Прасци - 42,5 см
Албърт Бекълс
Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Арнолд Шварценегер е идол и вдъхновение за милиони хора през последните 40 години. За обикновения трениращ той е все едно от... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя една тренировка за мускулна маса от бащата на натуралния бодибилдинг Чет Йортън. Само за седем месеца с... Прочети повече
Няма човек, който да не е чувал името на Арнолд Шварценегер. Това е най-голямата бодибилдинг звезда на 70-те години и в последствие най-голямата звезда на... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.