Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Тренировка 10х10 - Кристофър Слоан

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 16 юни 22 от Александър Георгиев

Кристофър Слоан: - Снощи говорих с моя чичо Кърк, който живее в Тексас. Той е висок 170 см, по-висок от мен с 3 см и тежи с 5 кг повече. Теглото му е поне 90 кг, ако не и малко отгоре. На 58 години е и изглежда добре. Тренира в плевнята – има си силова рамка за клек, лежанка, няколко щанги, много дъмбели и се натоварва гадно, заедно с няколко момчета -  с около 30 години по-млади от него. Чичо ми тренира още от тийнейджър, може да вдигне от лег 135 кг и да направи тяга с около 225 кг – не е силен колкото беше, но все още е доста здрав.

"Какво ще правиш тази вечер?", попитах го.

"Тренировка с 10 серии", отговори той. Аз знам, че моят чичо не използва "сплит" програми никога и ми беше интересно, как ще изглежда тази тренировка.

"Oо да! Какво точно смяташ да правиш?"

"10 серии по 10 повторения  клек, 10 х 10 на лежанката, 10 х 10 мъртва тяга, и след това лицеви опори - няколко серии по 25 повторения за завършек!

Малко се засмях. Имам съмнение, че повечето от момчетата на възраст - половината на чичовата, няма да направят и половината от тази тренировка!

Веднъж Кърк ми каза, че когато е бил най-масивен и силен през тридесетте си години е изпълнявал клек, тяга, вдигане от лег и сгъване с щанга в 10 серии  х 10 повторения – три пъти седмично. Тренировките били с продължителност от 2,5 до 3 часа. В днешно време момчетата наричат това „претрениране”. Моят чичо му казва „здрава тренировка”.  

Това ме накара да си спомня за една статия в едно старо сп.”IRON MAN” на великият Джордж Търнър. За изграждане на мускулна маса, той препоръчваше следния тренировъчен режим: клек, вдигане от лег и сгъване с щанга за 10 серии х 10 повторения – изпълнени Понеделник-Сряда-Петък. Ако искаш да изградиш размери, трябва да използваш само няколко упражнения.

Експерти по високо интензивно трениране и проповядващите къси тренировки лифтери от нашата ера ще нарекат този тип трениране„лудост”, препоръчан от Търнър и моя чичо. Но може би те знаят нещо, което много други не осъзнават: чести тренировки, плюс здрава работа, плюс тренировки за цялото тяло е равно на големи резултати. Просто помислете!

Тренировка 10х10

  1. Клек - 10х10
  2. Повдигане от лег - 10х10
  3. Мъртва тяга - 10х10
  4. Лицеви опори - няколко серии по 25 повторения

превод: Явор Попов

тренировка

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Дуейн " Скалата " Джонсън е един от най-здраво трениращите холивудски звезди. Пословичен със своята работна етика, Скалата изгражда може би... Прочети повече
Не е тайна, че всеки трениращ иска чифт мощни и добре развити ръце, а тези които ги имат, определено се гордеят със себе си. Всъщност... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Всеки сериозен в тренировките знае приказката "понеделник е ден за гърди" 🙂 Дори и да не "правите гърди" в понеделник, винаги... Прочети повече

1 коментара

  1. Тренировка на Джордж Търнър 10х10 - от 70-те:1)Клек-10х10,с най-голямата възможна тежест се прави 2х10, след това се намалява с 5кг и се прави отново 2х10.Намалява отново с 5кг и 2х10 и тн., докато направи общо 10х10! 2)Вдигане от лег-10х10, изпълнява се както при Клек 3)Сгъване за бицепси с щанга - 10х10, тук с най-голямата възможна тежест се прави 5х10, намалява се с 5 кг и се прави още 5х10. Тренира се три пъти седмично! Тренировката трае 2,5 до 3 часа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Масивни Ръце и Рамене

Научете, как бодибилдинг пионерите са развивали своите ръце и рамене, в обем и сила, при това в далечните времена на "предстероидната ера".

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Виж още