витамин с

Тренировка за крака от Светльо Николов

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 21 юни 22 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! И, за бога момчета, тренирайте краката си!!! Толкова нелепо изглежда развита горна част на тялото с неразвита долна част. Постоянно наблюдаваме тази картинка!

Дори да не достигнете обема, който искате на мускулите си, тренираите ги защото: ТРЕНИРАНИЯТ МУСКУЛ ВИНАГИ СИ ЛИЧИ, неговата форма и външен вид се променя! А, когато става въпрос за краката, просто няма извинение! Да не говорим за прасците по–специално! Почти винаги се пропускат в края на тренировката защото не са останали сили или защото ни мързи. И, щом е така, тогава започвайте с тях преди бедрата, тъкмо да се разгреете и подготвите за клековете. Погледнато отстрани, винаги прави впечатление меките и отпуснати нетренирани мускули на краката.Тренирай КРАКАТА си и без извинения, иначе  губещият си ти!

И сега, най–честата тренировка за крака, която правя.

1. Клек със щанга зад врат 3х6
2. Задно бедро със дъмбели или щанга 3х6
3. Прасци прав на машина 3х6
Финиш!

Аз не правя маратони по време на тренировките си, за да видя колко мога да издържа. Тренирам по-най краткият и ефективен начин. Виждате обема който е, нисък! Тренировките търпят и други варианти, които правя като: 

1. Клек със щанга зад врат 5х4 или 8х6
2. Разгъване за квадрицепс 5х6–8
3. Задно бедро с дъмбели или щанга 5х6–8
4. Прасец прав на машина 5х6–8
Финиш!

Много често сменям редът на упражненията като започвам с квадрицепс и задно бедро в суперсет 5х6–8 след това минавам към клековете и накрая завършвам с прасците 5х6–8.
Няма други упражнения, това е!

И, тук едно допълнение:
На 53 год. съм. Преди тежах 90 кг. сега 74кг. изчистен. Занимавам се със силов фитнес не с бодибилдинг! Споделям опита си с Вас без претенции и ако това ще е полезно за някой, ще бъда изключително щастлив. Радвам се когато има позитивно мислене и обмяна на идеи в сферата. 
Бъдете здрави!

тренировка за крака
Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Искам да ви предложа една програма с приоритет за развитие на ръцете (те са ми слабост, предполагам и на много от... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Тренирайки гърбът си, аз използвам много и най-разнообразни методи и варианти за развитието му. Имам обща представа как ще мине тренировката,... Прочети повече
Здравейте на всички приятели на Тренирай.БГ! Лятото все още продължава и това не ми пречи да държа перфектна форма все още. Не, че и през... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *