Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Тренировка за крака от Светльо Николов

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 21 юни 22 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! И, за бога момчета, тренирайте краката си!!! Толкова нелепо изглежда развита горна част на тялото с неразвита долна част. Постоянно наблюдаваме тази картинка!

Дори да не достигнете обема, който искате на мускулите си, тренираите ги защото: ТРЕНИРАНИЯТ МУСКУЛ ВИНАГИ СИ ЛИЧИ, неговата форма и външен вид се променя! А, когато става въпрос за краката, просто няма извинение! Да не говорим за прасците по–специално! Почти винаги се пропускат в края на тренировката защото не са останали сили или защото ни мързи. И, щом е така, тогава започвайте с тях преди бедрата, тъкмо да се разгреете и подготвите за клековете. Погледнато отстрани, винаги прави впечатление меките и отпуснати нетренирани мускули на краката.Тренирай КРАКАТА си и без извинения, иначе  губещият си ти!

И сега, най–честата тренировка за крака, която правя.

1. Клек със щанга зад врат 3х6
2. Задно бедро със дъмбели или щанга 3х6
3. Прасци прав на машина 3х6
Финиш!

Аз не правя маратони по време на тренировките си, за да видя колко мога да издържа. Тренирам по-най краткият и ефективен начин. Виждате обема който е, нисък! Тренировките търпят и други варианти, които правя като: 

1. Клек със щанга зад врат 5х4 или 8х6
2. Разгъване за квадрицепс 5х6–8
3. Задно бедро с дъмбели или щанга 5х6–8
4. Прасец прав на машина 5х6–8
Финиш!

Много често сменям редът на упражненията като започвам с квадрицепс и задно бедро в суперсет 5х6–8 след това минавам към клековете и накрая завършвам с прасците 5х6–8.
Няма други упражнения, това е!

И, тук едно допълнение:
На 53 год. съм. Преди тежах 90 кг. сега 74кг. изчистен. Занимавам се със силов фитнес не с бодибилдинг! Споделям опита си с Вас без претенции и ако това ще е полезно за някой, ще бъда изключително щастлив. Радвам се когато има позитивно мислене и обмяна на идеи в сферата. 
Бъдете здрави!

тренировка за крака
Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Тренирайки гърбът си, аз използвам много и най-разнообразни методи и варианти за развитието му. Имам обща представа как ще мине тренировката,... Прочети повече
Здравейте на всички приятели на Тренирай.БГ! Лятото все още продължава и това не ми пречи да държа перфектна форма все още. Не, че и през... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека да започна тази моя история от средата на март тази година. Есента съпругата ми и синът ми изкараха гадният covid... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Масивни Ръце и Рамене

Научете, как бодибилдинг пионерите са развивали своите ръце и рамене, в обем и сила, при това в далечните времена на "предстероидната ера".

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Виж още