Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Най-доброто упражнение за Джон Гримек

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 10 юни 22 от Александър Георгиев

Една от най-големите легенди на бодибилдинга въобще е Джон Гримек - Мистър Америка. Човека олицитворение на сила и мощ, владееш света на културизма през 40-те години на миналият век. Гримек изгражда едни от най-впечатляващите мускули и остава непобеден на сцената, чак до оттеглянето си през 1948 година. След оттеглянето си от активна състезателна дейност, Гримек продължава да тренира сериозно. Едно малко известно негово постижение е клек с 180 килограма. Забележителното е, че е правил тези клекове в края на шейсетте си години.

Преди години запитали Джон Гримек, кое според него е най-доброто упражнение с тежести, незабавният отговор бил обръщане на щанга с преса над глава! Гримек е убеден, че това упражнение има предимство пред всички останали по ред причини, като някои от тях ще видим по-долу.

най-доброто упражнение

Най-доброто упражнение - обръщане на щанга пред гърди с преса над глава

  1. Работи на практика всички основни мускули на тялото.
  2. Стимулира по-голяма сърдечна и белодробна дейност.
  3. Увеличава размера на гръдния кош чрез по-дълбоко дишане.
  4. Полезно е когато не разполагате с много време.
  5. Поддържа ви във форма и стимулира мускулното развитие.

За да извлечете всички ползи от това упражнение, ДЖон Гримек препоръча да направите два, три или повече серии. Започнете с осем повторения в първата серия. Можете да продължите с по-малко повторения в следващите серии, като добавите повече тежест. Трябва да дишате тежко и сърцето ви трябва да бие, ако не, не правите достатъчно повторения или използвате твърде много тежест.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако, днес имаме фитнес зали в които да тренираме, то това се дължи на един човек! Това е Джак Лалейн -... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! За повечето хора тренировката за крака е сред най-скучните и не най-приятните. Друго си е лежанката и да напомпим ръцете пред... Прочети повече
Джак Лелейн е роден на 26 септември 1914 г. Той е легендарен американски фитнес гуру и експерт по хранене. Дори нещо повече той е наричан... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Масивни Ръце и Рамене

Научете, как бодибилдинг пионерите са развивали своите ръце и рамене, в обем и сила, при това в далечните времена на "предстероидната ера".

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Виж още