Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Как тренира Джак Лалейн - Краля на фитнеса

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 03 апр. 22 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако, днес имаме фитнес зали в които да тренираме, то това се дължи на един човек! Това е Джак Лалейн - Краля на фитнеса. Той е първият, който създава масова фитнес зала, в която могат да тренират обикновени хора и то през далечната 1936 година. До тогава е имало само спортни клубове, в които са тренирали бодибилдинг състезатели, щангисти и силови атлети.

Прочетете и "10 съвета от краля на фитнеса"

През целия си 93 годишен живот, Джак Лалейн пропагандира фитнеса и здравословното хранене. И, това не е всичко, той е живият пример за това.

Дневният режим на Джак Лалейн

  • Разтягане - Това е първото нещо, което Лалейн прави когато се събуди. В ранните си години Джак Лалейн става в 4 сутринта, което с течение на годините се измества в 6 часа. След като стане от сън Лалейен прави разтягане на всички мускулни групи. Понякога запова да прави това дори когато е още в леглото.
  • Трениране с тежести - Това е второто нещо, което прави за деня. Тренира преди хранен. Обикновено тренировката трае 90 минути, като внимава мускулите му да са постоянно стресирани. За целта често сменя упражненията. Другото важно нещо е, че се стреми последното повторение в серията да бъде наистина последно. Джак Лалейн тренира шест дни в седмицата, като редува в едната тренировка мускулите в горната част на тялото си, а в следващата долната част. По този начин всеки мускул се тренира три пъти седмично.
  • Плуване - Това е кардиото на Лалейн, след всяка тренировка с тежести той плува по 30 минути. Това му помага да поддържа сравнително нисък процент мазнини и за укрепването на сърдечно съдовата му система.
  • Хранене - Две на ден! Почти през целият си живот Джак Лалейн се храни само два пъти на ден. Първото хранене е предиобяд към 11 часа и обикновено съдържа: овесени ядки, яйца, яйчени белтъци, соево мляко и плодове. Вечерята е към 19 часа и съдържа в повечето случай риба с много зеленчуци.

Джак Лалейн
Джак Лалейн
програма за напреднали

Сподели с приятели

Подобни статии

Джак Лелейн е роден на 26 септември 1914 г. Той е легендарен американски фитнес гуру и експерт по хранене. Дори нещо повече той е наричан... Прочети повече
Томи Коно при ръст 167см и състезателно тегло от 67 до 81 кг е Олимпийски шампион по вдигане на тежести за 1952г и 1956г. Шест... Прочети повече
Марк Бери (1896–1958) е шампион на САЩ по вдигане на тежести и един от „пионерите” в тежката атлетика. Той е треньор на олимпийският им отбор... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Масивни Ръце и Рамене

Научете, как бодибилдинг пионерите са развивали своите ръце и рамене, в обем и сила, при това в далечните времена на "предстероидната ера".

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Виж още