тренирай

Как тренира Джак Лалейн - Краля на фитнеса

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 03 апр. 22 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако, днес имаме фитнес зали в които да тренираме, то това се дължи на един човек! Това е Джак Лалейн - Краля на фитнеса. Той е първият, който създава масова фитнес зала, в която могат да тренират обикновени хора и то през далечната 1936 година. До тогава е имало само спортни клубове, в които са тренирали бодибилдинг състезатели, щангисти и силови атлети.

Прочетете и "10 съвета от краля на фитнеса"

През целия си 93 годишен живот, Джак Лалейн пропагандира фитнеса и здравословното хранене. И, това не е всичко, той е живият пример за това.

Дневният режим на Джак Лалейн

  • Разтягане - Това е първото нещо, което Лалейн прави когато се събуди. В ранните си години Джак Лалейн става в 4 сутринта, което с течение на годините се измества в 6 часа. След като стане от сън Лалейен прави разтягане на всички мускулни групи. Понякога запова да прави това дори когато е още в леглото.
  • Трениране с тежести - Това е второто нещо, което прави за деня. Тренира преди хранен. Обикновено тренировката трае 90 минути, като внимава мускулите му да са постоянно стресирани. За целта често сменя упражненията. Другото важно нещо е, че се стреми последното повторение в серията да бъде наистина последно. Джак Лалейн тренира шест дни в седмицата, като редува в едната тренировка мускулите в горната част на тялото си, а в следващата долната част. По този начин всеки мускул се тренира три пъти седмично.
  • Плуване - Това е кардиото на Лалейн, след всяка тренировка с тежести той плува по 30 минути. Това му помага да поддържа сравнително нисък процент мазнини и за укрепването на сърдечно съдовата му система.
  • Хранене - Две на ден! Почти през целият си живот Джак Лалейн се храни само два пъти на ден. Първото хранене е предиобяд към 11 часа и обикновено съдържа: овесени ядки, яйца, яйчени белтъци, соево мляко и плодове. Вечерята е към 19 часа и съдържа в повечето случай риба с много зеленчуци.

Джак Лалейн
Джак Лалейн
програма за напреднали

Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Началото на съвременният културизъм като спорт поставя Юджин Сендоу, който остава в историята като "бащата на бодибилдинга". Неговите демонстрации на мускули и... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Вероятно малцина са чували за Джон Робърт Пийпълс, но това, което той прави през 1949 година отеква в целият "железен свят".... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако има еталон за красиво мъжко тяло, то несъмнено първото име, което изплува в съзнанието ни е това на Стив Рийвс... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.