витамин с

Тренировка за Хардгейнър - Брадли Стейнър

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 10 мар. 22 от Александър Георгиев

Термина " Хардгейнър " е термин, който трайно се е настанил във фитнес залите. Той е свързван с хора, които не получават нужният резултат с конвенциалните бодибилдинг програми. Проблема на повечето хора, е че просто тренират като културисти, а те не са. Програмите им не са съобразени с ежедневието им, ангажиментите които имат и въобще начина им на живот.

Брукс Кубик

Когато става дума за тренировки на един типичен хардгейнър, то името на Брадли Стейнър е сред най-големите капацитети, в компанията на Стюарт МакРобърт, Антъни Дитайло, Джон МакКалум и други. Той е един от най-уважаваните автори на книги, статии в специализираните списания и треньор през 70-те и 80-те години на миналия век. По-долу ще видим и едно негово предложение за тренировка.

Програма за "най-лошият" Хардгейнър:

Тренира се два или три пъти седмично, през един или два дни.

  1. Суинг с дъмбел или пудовка - 1х15
  2. Раменни преси - 2х10, първата серия е сравнително лесна, втората до отказ. На всеки две седмици се покачва тежеста с малко.
  3. Сгъване с щанга - 1х10
  4. Бенч-преси - 2х10, първата серия е сравнително лесна, втората до отказ. На всеки две седмици се покачва тежеста с малко.
  5. Гребане с щанга - 2х10, първата серия е сравнително лесна, втората до отказ. На всеки две седмици се покачва тежеста с малко.
  6. Клек с щанга - 1х18-20, малко почивка и още 1х10-12 повторения. Това трябва да е най-труднате серии, които някога сте правили.
  7. Пуловър с щанга - 2х20, използвайте малка тежест, целта е да разширите максимално гръдният кош и да вкарате още въздух в дробовете.
  8. Мъртва тяга с прави крака - 1х15
хардгейнър
Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Тренировка на цяло тяло в един ден е най-старият начин за трениране, най-изпитаният и може би най-ефективния за хора, които не... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Съдейки по имейлите, които получавам напоследък виждам, че феновете на съкратени тренировки нарастват лавинообразно. И, това не е всичко. Тези, които... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Много от нас тренират в свободното си време и фитнеса не е професия. За нас тренирането с тежести е начин, да... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *