тренирай

Тренировка за Хардгейнър - Брадли Стейнър

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 10 мар. 22 от Александър Георгиев

Термина " Хардгейнър " е термин, който трайно се е настанил във фитнес залите. Той е свързван с хора, които не получават нужният резултат с конвенциалните бодибилдинг програми. Проблема на повечето хора, е че просто тренират като културисти, а те не са. Програмите им не са съобразени с ежедневието им, ангажиментите които имат и въобще начина им на живот.

Брукс Кубик

Когато става дума за тренировки на един типичен хардгейнър, то името на Брадли Стейнър е сред най-големите капацитети, в компанията на Стюарт МакРобърт, Антъни Дитайло, Джон МакКалум и други. Той е един от най-уважаваните автори на книги, статии в специализираните списания и треньор през 70-те и 80-те години на миналия век. По-долу ще видим и едно негово предложение за тренировка.

Програма за "най-лошият" Хардгейнър:

Тренира се два или три пъти седмично, през един или два дни.

  1. Суинг с дъмбел или пудовка - 1х15
  2. Раменни преси - 2х10, първата серия е сравнително лесна, втората до отказ. На всеки две седмици се покачва тежеста с малко.
  3. Сгъване с щанга - 1х10
  4. Бенч-преси - 2х10, първата серия е сравнително лесна, втората до отказ. На всеки две седмици се покачва тежеста с малко.
  5. Гребане с щанга - 2х10, първата серия е сравнително лесна, втората до отказ. На всеки две седмици се покачва тежеста с малко.
  6. Клек с щанга - 1х18-20, малко почивка и още 1х10-12 повторения. Това трябва да е най-труднате серии, които някога сте правили.
  7. Пуловър с щанга - 2х20, използвайте малка тежест, целта е да разширите максимално гръдният кош и да вкарате още въздух в дробовете.
  8. Мъртва тяга с прави крака - 1х15
хардгейнър
Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Кристофър Слоан: - Снощи говорих с моя чичо Кърк, който живее в Тексас. Той е висок 170 см, по-висок от мен с 3 см и... Прочети повече
Брукс Кубик разказва: Тренировъчната реалност е, че 90% от посещаващите нашата зала ходят на работа, за да изкарват пари за да живеят. Ти знаеш от... Прочети повече
Опитният „Динозавър” може да пробва следната програма за напреднали - груба, тежка и изискваща отдаденост -  това е което обичат „динозаврите”  Понеделник 1. Изхвърляне на... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.