тренирай

Тренировка за Хардгейнър - Брадли Стейнър

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 10 мар. 22 от Александър Георгиев

Термина " Хардгейнър " е термин, който трайно се е настанил във фитнес залите. Той е свързван с хора, които не получават нужният резултат с конвенциалните бодибилдинг програми. Проблема на повечето хора, е че просто тренират като културисти, а те не са. Програмите им не са съобразени с ежедневието им, ангажиментите които имат и въобще начина им на живот.

Брукс Кубик

Когато става дума за тренировки на един типичен хардгейнър, то името на Брадли Стейнър е сред най-големите капацитети, в компанията на Стюарт МакРобърт, Антъни Дитайло, Джон МакКалум и други. Той е един от най-уважаваните автори на книги, статии в специализираните списания и треньор през 70-те и 80-те години на миналия век. По-долу ще видим и едно негово предложение за тренировка.

Програма за "най-лошият" Хардгейнър:

Тренира се два или три пъти седмично, през един или два дни.

  1. Суинг с дъмбел или пудовка - 1х15
  2. Раменни преси - 2х10, първата серия е сравнително лесна, втората до отказ. На всеки две седмици се покачва тежеста с малко.
  3. Сгъване с щанга - 1х10
  4. Бенч-преси - 2х10, първата серия е сравнително лесна, втората до отказ. На всеки две седмици се покачва тежеста с малко.
  5. Гребане с щанга - 2х10, първата серия е сравнително лесна, втората до отказ. На всеки две седмици се покачва тежеста с малко.
  6. Клек с щанга - 1х18-20, малко почивка и още 1х10-12 повторения. Това трябва да е най-труднате серии, които някога сте правили.
  7. Пуловър с щанга - 2х20, използвайте малка тежест, целта е да разширите максимално гръдният кош и да вкарате още въздух в дробовете.
  8. Мъртва тяга с прави крака - 1х15
хардгейнър
Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако скоро не сте забелязали някакъв прогрес от тренировките си, най-вероятно правите някъде грешка. За това направете една подробна ревизия на... Прочети повече
Кристофър Слоан: - Снощи говорих с моя чичо Кърк, който живее в Тексас. Той е висок 170 см, по-висок от мен с 3 см и... Прочети повече
Брукс Кубик разказва: Тренировъчната реалност е, че 90% от посещаващите нашата зала ходят на работа, за да изкарват пари за да живеят. Ти знаеш от... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *