Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Упражнения от Старата школа за перфектни бедра

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 13 фев. 22 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! За повечето хора тренировката за крака е сред най-скучните и не най-приятните. Друго си е лежанката и да напомпим ръцете пред огледалото 🙂

Но, краката са половината част от нашето тяло и половината мускули са там. Така, че ако и вие сте сред отекчените, нека да ви предложа някои от най-великите упражнения за бедра от старата школа.

Упражнения:

упражнения

Сиси клек - супер упражнение от "старата школа". Рядко използвано днес, дори непознато, а често и подценявано. Застанете до нещо за което може да се хванете с една ръка за баланс. Стъпалата са събрани, пръстите краката леко разтворени на вън. Нека цялото тяло от коленете до раменете е в една линия.Сега тръгнете да приближавате колената възможно най-близко до пода,а горната част на тялото накланяйте назад. Достигате  долната позиция на движението, когато колената са почти до пода.Сега се връщаме в изходната позиция и това е едно повторение.

упражнения

Зерчер клек - носи името на своя откривател Ед Зерчер. Нагласете лоста на щангата така, че да е на ниво на кръста ви. Застанете пред лоста, сгънете ръцете с длани към вас, наведете се и пъхнете ръце под щангата, така че тя да легне върху ръцете ви там където се сгъват. Сега изпъчете гърди и откачете щангата от стойките и се изправете, започнете движението. Клякайте докато бедрата не стана успоредни на пода или малко по-надолу.

упражнения

Хекен клек с щанга - оригиналният хекен клек! Поставяте една щанга на пода, заставате пред нея така, че тя да подпира прасците. Разкрача е такъв, че да може да пазите баланс по време на движението. От това положение клякате и хващате щангата така както е зад вас. След това започвате да се изправяме под контрол право нагоре.

Упражнения

Джеферсън клек - поставяте щангата на пода, обкрачвате я така, че да е между краката ви. Сега приклякате и хващате с едната ръка лоста пред тялото, а с другата зад него. В тази позиция се изправяте на горе.

упражнения
Сподели с приятели

Подобни статии

Една от най-големите легенди на бодибилдинга въобще е Джон Гримек - Мистър Америка. Човека олицитворение на сила и мощ, владееш света на културизма през 40-те... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес отново бръкнем в торбата на добре забравените упражнения от Старата Школа. Преди 50-60 години, залите не са били така... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес обърнем внимание на едно забравено упражнение от Старата Школа, а именно ЗЕЛЕР сгъване! Това упражнение носи името на неговия... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Масивни Ръце и Рамене

Научете, как бодибилдинг пионерите са развивали своите ръце и рамене, в обем и сила, при това в далечните времена на "предстероидната ера".

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Виж още