тренирай

Кристофър Слоан - Tренировка "3 дo 5 плюс"

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 01 ян. 22 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видим една статия от Кристофър Слоан, който ни предлага една интересна тренировка. Това е една проста програма, която наистина работи, ако трябва да прибавиш сила и мускули. Тази тренировка е изградена от 3 до 5 упражнения, изпълнени в 3 до 5 серии, с 3 до 5 повторения. Искам да ограничите тренировките до 3 седмично.        

Кристофър Слоан: Тренировката "3 дo 5 плюс" може да изглежда така:

Клякане: 5 серии х 5 повторения

Мъртва тяга: 5 х 3

Bдигане от лег: 4 х 5

Набиране с подхват: 4 х 5

Когато приключите с тази част от тренировката, сега ще направите допълнителната „плюс” порция.  За тази цел изберате част от тялото, която изостава от другите и се нуждае от малка „специализация”. Изберете едно добро упражнение, за да изтренирате мускулната група.  

В това упражнение – направете 100 повторения. Поставете тежест, с която обикновено може да изпълните до отказ 25 до 30 повторения. Не бройте сериите. Бройте само повторенията. Направете колкото трябва серии, така че да направите общо 100 повторения. Ако имаш част от тялото, която наистина изостава от другите – тогава я тренирай всяка тренировка. Ако няколко се нуждаят от повече внимание, тогава  редувай различните мускулни групи при тренировките.

кристофър слоан

Седмична програма:

Понеделник

Клякане: 5 х 5

Мъртва тяга: 5 х 3

Вдигане от лег: 4 х 5

Набиране с подхват: 4 х 5

Bдигане на дъмбели от лег: 100 повторения

Сряда

Преден клек: 5 х 5

Силово изхвърляне: 5 х 3

Bдигане от наклон: 5 х 3

Гребане от наклон: 4 х 5

Клек с дъмбели: 100 повторения

Петък

Клякане: 5 х 5

Мъртва тяга: 5 х 3

Вдигане от лег: 4 х 5

Набиране с подхват: 4 х 5

Пулоувъри: 100 повторения

Tова е една от онези тренировки, които изглеждат прости на хартия – и те са! Но това не означава, че не са високоефективни. Това е!

автор: Кристофър Слоан

превод: Явор Попов

кристофър слоан

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В днешната статия ще видим един страхотен начин, как да тренираме цялото си тяло когато разполагаме само с чифт дъмбели. Нека... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Винаги сме твърдяли, че ефективната тренировка е малсимално простата тренировка. Такава съставена от малко на брой базови упражнения в, които да... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Чудите се как да тренирате ефективно, а нямате много време? Е, имам предложение за вас. По-долу ще видите една три дневна... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс