гоблет клек

Да тренираш с Мистър Олимпия Дориан Йейтс - интервю с Янко Борисов от 3D GYM

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 20 дек. 21 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес продължаваме разговора с Янко Борисов в който ще ни разкаже за тренировките си с Дориан Йейтс.

Първата част на интервюто може да видите ТУК!

Какво е да тренираш с Дориан Йейтс

Александър Георгиев: Какво е да тренираш H.I.T. с 6 пъти Мистър Олимпия?

Янко Борисов: Първо това е уникална възможност и второ, нещо към което се подхожда доста сериозно и с нужното уважение. Защото тези персонални тренировки, този курс, си е едно голямо изпитание, един тест/изпит реално. Самият курс, както и името му си го казва „DY HIT Master Trainer Course” си е за хора, атлети, треньори с опит и знания, не е за начинаещи, ей така да отидат и да се учат тепърва.

Трябва да знаеш нещата, както теоретично, така и практично, да знаеш теорията зад H.I.T методиката и в частност тази на самият Дориан Йейтс - DY HIT. Да знаеш как се прилага и как се изпълняват тренировките, упражненията и движенията. С две думи трябва да знаеш нещата и да си подготвен! Той там ти дообяснява, разяснява, показва ти на живо, лично и те следи как ще се справиш.

Реално тези 4 тренировки с него, както са по неговата H.I.T методика и сплит, са не само той да ти покаже на живо лично, но са ти и практическия изпит. Трябва да покажеш, че знаеш, нали слушаш, гледаш и учиш на момента от него, като ти показва, като бързо в следващият момент трябва и да покажеш, че си научил или поне да се опиташ на макс да му покажеш, че си разбрал и попил. Както споменах, не само са ти учение, но и практически изпит, тези 4 тренировки с него.

Дориан Йейтс

Александър Георгиев: Разбра ли какво е високо интензивното трениране на практика?

Янко Борисов: Да разбира се, и то по-трудния начин! Освен, че разбираш наистина какво е високо интензивното трениране, това на Дориан, лично от него, тука на самият курс е още по така да го кажа. Защото за 4 дена ти минаваш четирите тренировки по неговата схема и методика. Като ги минаваш за 4 поредни дена, за целта на курса нали, но пак нямаш много време за възстановяване. От самолета, дългия полет, скачаш и влизаш директно в залата и на първата тренировка!

После на следващия ден пак за тренировка 2 и така. Освен, че са ти 4 поред тренировките, нямаш много време и възможност за цялостно възстановяване, почивка физическа, ментална и хранене. Например стандартно по схемата на Дориан са ти 2 дена тренираш и 1 почиваш, после 2 дена пак тренираш и 1 или 2, ако имаш нуждата, почиваш. И така обобщено, за целта на курса, четирите тренировки са поред.

Александър Георгиев: До колкото разбрах изпита не е бил никак лесен, разкажи ни повече?

Янко Борисов: Да, така е, съвсем сериозна работа си е! Цялостно курса, не е просто ей така като на шега и веселба, отиваш и тренираш с Дориан Йейтс и хоп си признат от него. Целият курс си ти е един голям изпит и като оставим настрана практическия изпит. Както споменах горе, тези 4 тренировки част от курса, където имаш уникалната възможност на живо лично от него да се доосъвършенстваш, защото се очаква от теб да имаш базата!

Все пак е Master Trainer Course, не за начинаещ! За да получиш знанията, напътствията, съвети и насоки за методиката, изпълненията на упражненията и движенията, интензитета и достигането на мускулният отказ, се очаква от теб да попиеш бързо от него и да изпълниш максимално близко до неговите изисквания и да се справиш, чисто и просто казано. След края на тези 4 тренировки, практическия изпит, има и теоретичен такъв, който не е никак лесен, да не кажа, че си беше направо труден! Но това е очаквано, все пак нивото е високо и Дориан залага репутацията си, признава те и те сертифицира, че знаеш и можеш да практикуваш и предаваш неговата методика и знания на други, ставаш си DY HIT Master Trainer - най-високото ниво.

Та, за този изпит има и голям теоретичен материал/наръчник, който се дава предварително, за да се подготвят учениците/кандидатите за изпита. Като на самият изпит има въпроси и части от въпросите, за които няма писан материал в наръчника, така че кандидата трябва и да импровизира. Да знае, да не разчита изцяло на написаното в наръчника, нали както се казва да го е изкълвал и назубрил, трябва да се приложи и общи знания и мисъл. Защото и повечето въпроси са свободен текст, тип есе, не са с готови отговори да си избираш и/или налучкваш, ако нещо не знаеш или не се досещаш.

Дориан Йейтс

Александър Георгиев: Как ти се стори Дориан Йейтс като човек, какво те впечатли?

Янко Борисов: Дориан, като човек е доста земен, доста скромен и на друго ниво, като мислене и мироглед. Позитивен, отворен към всички, разговаря на всякакви теми и обсъжда, дава съвети където знае и може. За всичко можеш да си говориш с него. Даже по-интересно беше за нещата извън нашият спорт - конспиративни теории, политика, глобално случващите се неща в момента, че дори и различни случки, лоши случки и грешки с куриери например, такива битови неща, които се случват на всеки. С Дориан, от самото начало, си говориш, все едно се познавате, сте квартални приятели от отдавна и си лафите свободно за всичко. Ето такъв е Дориан Йейтс.

Освен, че е отворен към всички, той е много позитивен. Тук визирам това, че се старае изобщо или много слабо да реагира и да се впряга, на негативни неща, като хейтъри, провокации, разни неприятни случки, изцепки и прочие. Не обръща внимание за дълго на такива неща.

Забелязах, че може да го напрегнат за момент или малко по-дълго да ги мисли нещата, но бързо гледа да ги разреши или да ги остави настрани и да не ги мисли повече. Все пак главната му цел сега си остава да живее позитивно, здравословно, балансирано и ползотворно, като това е освен на ниво физически (хранене, спорт и прочие), така и ментално (позитивно мислене, редуциране на стреса и прочие).

Дориан Йейтс

Алескандър Георгиев: Какво от това приключение ще остане най-дълго в съзнанието ти?

Янко Борисов: Трудно е да посоча нещо конкретно, няма и как точно даден момент, просто ми изскачат всички моменти и сцени, цялостното изживяване беше уникално и незабравимо и ще ми остане за цял живот. От личната среща с Дориан Йейтс там на негова земя, както се казва, на живо с него и възможността да тренираш и учиш от него лично 1 в 1. През цялостното изживяване, ударните тренировки и стремежа да се представиш на ниво и достойно, да си заслужиш похвалата и съответно признанието. Цялото това усилие, до приятните и интересни разговори с него след тренировките (обядите и вечерята накрая), до срещата с останалите участници в цялото събитие – супер готини хора и добри запознанства!

Александър Георгиев: За финал пожелай нещо моля те на приятелите на Тренирай.БГ

Янко Борисов: Разбира се! Пожелавам на всички приятели на Тренирай.БГ, първо да останат верни на себе си, да вярват в себе си, да са позитивни, целеустремени, дисциплинирани и постоянни. Да бъдат и да се поддържат здрави, активни и функционални, за да могат да постигнат целите и мечтите си. Второ бих искал да им препоръчам да продължават да се допитват и да черпят информации и съвети само от стойностни и качествени източници, като Тренирай.БГ. Успех !

Yan DY HIT Master

yan_dyhit_master

Дориан Йейтс
дориан йейтс
Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! С каква цел посещавате фитнес залата? Имате ли конкретен отгово на въпроса - защо сте там? Повечето отговори, които съм чувал... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Тези от вас, които имат по-голям стаж, знаят че през 90-те единственото място където можеше да видим културисти бе по специализираните... Прочети повече
Мистър Олимпия е най-гомемия бодибилдинг форум от 1965 година до сега. На този подиум се определя най-добрия от най-добрите в света. Короната на Мистър Олимпия... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *