Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Биг Рами - Мистър Олимпия 2020 и 2021

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 23 ное. 21 от Александър Георгиев

Кой е Биг Рами?

Мамдух Мохамед Хасан Елсбиай както е истинското име на Биг Рами е роден на 16 септември 1984 година в Ал-Себеа в квартал Бурулус на Кафр ел-шейк, Египет. Интересното при него е, че дълго време работи като рибар, преди да започне да тренира професионално. Това се случва когато се премества в Кувейт и вече е на 25 годишна възраст.

Само три години след като изцяло се отдава на бодибилдинга, Биг Рами печели професионалната си карта, след победата си на аматьорската Мистър Олимпия в Кувейт през 2012 година. Забележителното е, че се явява със състезателно тегло от почти 130 кг, докато година преди това е тежал само 90 кг!

Биг Рами

Професионалният дебют на Биг Рами е през следващата 2013 година на Ню Йорк Про, като отново е първи. Така той влиза с гръм и трясък в професионалната девизия и прави заявка за Мистър Олимпия. Пътя към върха обаче не е лесен. Първата Олимпия на Биг Рами през същата година не оправдава очакванията и той се класира на 8-мо място.

Всяка следваща година Биг Рами се катери с по едно място нагоре. Така през 2017 година стига подножието на върха и е втори след Фил Хийт. Следва разочароващото 6-то място през 2018. Неучастие през 2019 и..... идва момента на триумф през 2020 година, последван от същият през 2021 година. При ръст от 175 см, Биг Рами се явява на сцената с тегло от 134 кг, а ръцете достигат впечатляващите 61 см!

Биг Рами - титли:

 1. Кувейт Златна купа - 2012
 2. Мистър Олимпия / аматьори/ - 2012
 3. Ню Йорк Про - 2013
 4. Ню Йорк Про - 2014
 5. Арнолд Класик Бразилия - 2015
 6. Кувейт Про - 2016
 7. Арнолд Класик Европа - 2017
 8. Мистър Олимпия - 2020
 9. Мистър Олимпия - 2021
Биг Рами
Биг Рами
Сподели с приятели

Подобни статии

Какво ми дава мотивация! Поддържането на нашето здраве и постигането на високо ниво на функционална способност, трябва да бъде нашата мотивация и сред нашите най-високи... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя един много интересен разговор с още по-интересен събеседник. Историята на Ангел е пример, че няма невъзможни неща,... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека да започна тази моя история от средата на март тази година. Есента съпругата ми и синът ми изкараха гадният covid... Прочети повече

1 коментара

 1. Много хубаво щеше да е да напишете и за българската следа в успеха на Биг Рами на Олимпия!
  Поздрави за хубавата статия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Светльо Николов