витамин с

Как да изберем ПРОТЕИН

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 06 окт. 21 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Протеин на прах е може би най-разпространената хранителна добавка. Няма човек, който да се занимава с фитнес и да не знае за какво става въпрос. 

Протеин на прах е най-известната, най-практичната, най-приложимата и на практика най-купуваната хранителна добавка. В това няма нищо лошо. Имаш недостик на протеин пиеш един шейк. Храната ти е слаба, пиеш един шейк. Нямаш време за ядене, пиеш един шейк.

Да си изберем Протеин

Влизаме в магазина или разглеждаме онлайн и се хващаме за главата! Какво по дяволите се случва, стотици мега, супер, уникални протени! Всеки е последено проучване и разбира се научно доказан. От друга страна Рони се усмихва от етикета, Дориан и той, Леврони е там, да не говорим за други знайни и незнайни герои, фирми, марки и набиращите инерция "частни етикети" с бранда на еди кой си. Пълна лудница!

Мускули за простосмъртни

Е, приятели добре дошли във фитнес индустрията! По-долу ще ви представя кратък наръчник за това как да си изберете правилния за вас протеин: 

И, така - протеините на прах грубо казано се делят на „бързи“ и „бавни“. Това е много важно да се знае, когато се пазарува. Суроватъчния протеин, който е най-разпространения например е бърз протеин. Той ни е необходим предимно след тренировка и сутрин след ставане, когато имаме спешна нужда от аминокиселини в кръвообращението.

Към бавните протеини спадат млечния протеин, калцевия или мицеларен казеин и яйчния протеин! Най-удачно се ползват като междинна закуска между основните хранения и вечер преди лягане. Има и една трета категория - Комбинираните!

Комбинираните протеини са микс от бързи и бавни такива. Като цяло те са и най-сполучливите, когато искаме да подържаме постоянне приток на аминокиселини. Разбира се те са и сред скъпите, но си заслужава. Не случайно в качествените гейнъри на пазара протеина в тях е микс от бързи и бавни протеини!

Независимо какво изберете то нека не повече от 20% от дневния протеинов прием да е от добавка. Двата критични момента когато ти трябва протеин е след тренировка и след ставане, запомни това!

За това първо харчи пари за храна, а след това за протеин!

протеин
протеин

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще разгледаме царят на витамините - Витамин С. Този витамин е известен още като аскорбинова киселина и е есенциален за... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днешната статия е посветена на един от най-важните минерали - Цинк. Този минерал е от съществено значение за феновете на фитнеса... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Знаете ли че, минерала магнезий участва в множество биохимични процеси в човешкия организъм. Че, той е необходим за поддържане на нервната... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *