свинско месо

Тренирай с Ангел Генов - една истинска история от реалният живот!

5 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 03 авг. 21 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека да започна тази моя история от средата на март тази година. Есента съпругата ми и синът ми изкараха гадният covid 19, аз не съм се делял от тях и въпреки всичко не го хванах. Тренирах здраво в къщи заради локаута и затворените зали. Килограмите върху щангата хвърчаха на горе с тях и мускулите, които качвах. За пръв път слабите ми ръце прескочиха митичната граница от 45см и стигнаха 47см.

Отвориха залите и аз се почувствах направо безсмъртен въпреки вече своите 55 години.Точно на 14 март правих повдигане от лежанка със 155 кг за 8 повторения и кантара под мен показваше цели 107 кг при ръст 173 см. Направо бях доволен от себе си.

Тренирай здраво, но....

Четири дни по късно след работа отивах на тренировка и не успях да сляза от колата, така ме втрисане и ужасна болка в главата. На другият ден болката, температурата и втрисането бяха още по-силни. Успях да си направя изследвания които потвърдиха наличието на COVID 19. От там при съпругата ми в болницата където веднага ме приеха и ме сложиха на системи. Тук искам да изкажа голямата си благодарност на лекари и медицински персонал в болницата в Пещера. На вторият ден се почувствах здрав но трябваше да остана 12 дни. Слава на Бога и лекарите оздравях, но ковида ми беше пречинил много високо кръвно и висок хемоглобин, с които също трябваше да се справям.

Когато се прибрах в къщи направо се втрещих пред огледалото. Все едно никога не съм тренирал. Направих си измервания които допълнително ме стресираха. Талия 106 см ръце 41! Килограми 97 или с десет на долу! Ръцете с 6 см надолу, а талията с 12 см нагоре!

Всичко започва от начало

Малко се отчаях но се чувствах добре и си направих план. Трябваше още три седмици да си стоя в къщи. Изработих си диета, която да ми помага и за кръвното, а и да мога да горя мазнини. Още една седмица не тренирах, а след това слязох в мазето и направих лека тренировка за цялото тяло. Почувствах се като новороден след душа .

До края на седмицата пуснах още една лека тренировка. Следващата седмица отново тренирах два пъти леко цялото тяло. Чувствах се все по-добре. След като започнах работа се върнах веднага в залата. Силата ми беше паднала драстично, но не се подадох на изкушението да започна със старите си тренировки, а продължих цялото тяло в тренировка с великолепните пет упражнения - Клек, Лег, придърпване щанга от наклон, раменни прес , мъртва тяга.


Работих с много повторения в три работни серии. Загряващите бяха две три според случая. Повторенията в работните серии 15 - 20. Когато стигна 20 в три серии вдигах тежестта с 5 кг. С всяка седмица се чувствах все по-силен и по-добре. Никога не бях тренирал фул боди, но сега мога да кажа, че това е прекрасна система за трениране.

И, така 6 седмици. Записвах и прогреса. Клек в началото 20 повторения с 70 кг след 6 седмици 25 повторения със 100 кг. Лег 15 повторения с 60 след това 20 повторения със 100, престъпвания 15 повторения с 55, после 20 със 80 кг, раменни преси 15 повторения с 35 кг, след това 20 пов. С 50 кг.


Най-интересното е, че не тренирах изобщо ръцете, а те отговориха и като растеж и форма най добре. Само за тези 6 седмици се качиха със 3 см. Талията спадна на 96 см и най-чудното е, че килограмите останаха същите 97-98. Тогава питах Александър Георгиев тук в Тренирай.БГ, че смятам да премина на горна долна и какво ще ме посъветва? Безценен съвет за горна - долна част, но през ден! Така тренирам и до днес, нови седем седмици.

Продължавам напред


Не искам да пиша за килограми в движенията защото те са относително нещо. Само ще опиша тренировките и размерите на тялото. В понеделник тренирам долна част винаги започвам с краката слабички ми са. Сряда горна, а в петък долна. Следващият понеделник горна, или така се получава че за две седмици имам три тренировки за мускулна група. Как ги тренирам?

Тренирай с Ангел Генов


Долна част

Започвам с клек - три разгряващи серии плюс три работни в момента съм на 120 килограма като в първите две успявам да направя над 20 повторения, но в третата съм все още на 16 -17 когато и там стигна 20 ще мина на 125 кг.
Второ лег преса, една загряваща следват три работни по 20 повторения .
Третото упражнение го въртя през тренировка веднъж напади с щанга, следваща тренировка Хакен клек с щанга по препоръка на Мирчо Мирчев също фен на Тренирай.БГ!
Следва мъртва тяга с прави колене три серии много дълбоки тяги по 20 повторения с 80 кг. И, накрая сгъване на машина три серии по 20 бр.

Прасците правя две упражнения по три серии с 20 бр. На калфмашина и на лег пресата.
Коремна преса играя всеки ден . Молитва три серии и на машина за долна част три серии по 25 повторения.

Горна част


Тук през тренировка започвам веднъж с гърдите на следващата с гърба, упражненията също ги въртя през тренировка.

Тренировка 1

Гърди - лег преси три работни серии по 20 повторения със 110 кг.

Второ флайс с дъмбели от наклон отново три серий с 20 повторения с 20 кг дъмбели
Набиране три серии до фалит.
Раменни преси на Смит машина три серии по 15 с 50 кг

Разтваряне с дъмбели в страни седнал три серий по 20 повторения с 12 кг дъмбели .
Повдигане на раменете с щанга три серии по 20 повторения с 90 кг
Бицепс две серии сгъване с щанга с 30 кг по 15 повторения.
Трицепс две серии френско разгъване с 30 кг за 15 повторения .

Тренировка 2

Предърпеане на скрипец три серии
Предърпване на щанга към тялото също три серии
Повдигане на щанга от наклон главата горе три серий по 15 повторения
Кофички три серии до отказ
Рамене разтваряне в страни на машина и разтваряне в страни на машина но за задна част .
Повдигане на раменете с дъмбели.
Скотово сгъване с щанга две серии по15 повторения
Разгъване пред скрипец с въже три серии по 15 .

И, така това е моята борба с COVID-19. Успях да нормализирам и кръвно и хемоглобин и чернодробни показатели, които бяха в пъти завишени следствие силните антибиотици и кортико стероиди. В рамките е и холестерола и креатинина.

ВАЖНО!

Това беше моята борба. Всеки който реши да се възстанови по този начин нека държи връзка с лекар, аз го направих и всеки месец си правя пълни изследвания. Самостоятелни акции с гадната китайска кашлица без лекарска консултация не бива!

тренирай с Ангел Генов

Може би ще ви е интересно да прочетете и...

Тренирай с Ангел Генов - 1 част

Тренирай с Ангел Генов - 2 част

Тренирай с Ангел Генов - 3 част

тренирай
Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Много от нас тренират в свободното си време, като трудно балансират между работа, семейство и куп ангажименти. Но в крайна сметка... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В продължение на години поддържам имейл комуникация с много от читателите на сайта. Повечето задават въпроси свързани със съставянето на стабилна... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! С каква цел посещавате фитнес залата? Имате ли конкретен отгово на въпроса - защо сте там? Повечето отговори, които съм чувал... Прочети повече

5 коментара

  1. Благодаря за добрите думи . Те ме карат да се чувствам полезен . Извинявам се че чак сега виждам коментара и късно отговарям .Благодаря .

  2. ЧОВЕК, достоен за уважение!!! Адмирации за волята и мотивацията! Към момента и аз съм с диагноза - COVID. Би ли описал колко време, след Ковида започна ТРЕНИРОВКИ и, след като си правил консултации с ЛЕКАРИ, кои показатели са от значение за започване на тренировки. От малък град съм и нямам възможност за консулт със специалист, който да даде адекватен отговор или съвет. БЛАГОДАРЯ!

    1. Здравей Миро . Извинявай че пак сега отговарям но сега успях да видя че си писал . Бях и много зает . Аз работя като монтажник по обекти и заедно с това се подготвях за състезание . Balkanian Grand Prix което се проведе миналата неделя в София . Турнирът е под егидата на световната NPC федерация и беше международен .
      Сега и отговора ми . Аз бях две седмици в болница и три седмици в изолация или карантина в къщи . След болницата веднага започнах в къщи по малко клекове сутрин на терасата и малко лицеви опори а след това до 10 - 15 тежки вдишвания и издишвания . След една седмица в къщи започнах вече в мазето където имам щанга лежанка и силов квадрат саморъчно направени да тренирам с леки тежести . Клек лег военна преса тяга и предърпене на щанга . Защо тези упражнения ли . Ами виж ковида ни удря в белете дробове и сгъстява кръвта . Какво му трябва тогава на прекаралият ковид Ами много кислород и течности . С течностите ясно ще пием вода сокове чай и ще си ги набавим . С кислорода в организма как ? Кои упражнения ни карат да дишаме най тежко ? Клег а лежанката или пуловъра ще разширят още повече обема на гръдният кош . Тягата ще ни даде допълнителен тласък и раздвижване на кръвта . Така че като съберем две и две ще получим четери . Не е необходимо тежестите да са големи нека първо просто потренираме за да възстановим пълният обем на работа на белите дробове и се изпотим и така с миши стъпки да стигнем формата от преди китайската кашлица да ни налази . Успех приятелю . Още веднъж се извинявам за забавеният отговор .

  3. Здравей Ангел, твоята история наистина е пример за вдъхновение на много хора. Поздравявам те искренно и за високия дух който си проявил, както и за добрите резултати. Пожелавам ти много здраве и бъдещи успехи. Поздрави!

    1. Благодаря за хубавите думи извинявай че чак сега виждам коментара и отговарям .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

пудовка