Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Витамини и Минерали - Добавка №1

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 19 авг. 21 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Всеки прекрачил прага на фитнес залата в един или друг момент започва да си задава въпроса "какво да пия" 🙂 Разбира се говорим за хранителни добавки, за "другите" неща си има "други" хора и други места 🙂

Защо Витамини и Минерали?

Всеки, който тренира повече от пет дена започва да се оглежда кой какво прави. Чува за протеин, креатин, бустери и всякакви чудодейни неща, които постоянно излизат на мода. Както в тренировките и тук има основни, базови неща, които не са се променили въпреки времето и модните течения във фитнеса.

В много статии тук съм коментирал как умишлено или не се измества фокуса от важното към маловажното. Проблема, че фитнеса е индустрия, а индустрията прави пари, при това точно от маловажните неща, неща които нямат кой знае какво значение за крайния резултат ако не си стъпил на здрава основа.

Коя е най-важната хранителна добавка?

Съзнавам, че въпроса е провокативен, но в никакъв случай не целя провокация. Целта ми по-скоро е да насоча мисленето в една насока, която често се подценява. Хранителните добавки са важна част от съвременния фитнес. Искаме не искаме те са там. Истината е, че те ни помагат в много аспекти. Също така е истина, че не са най-важните, дори нещо повече може и без тях! Нещо, което удобно се премълчава.

Основната формула за успех във фитнеса:
Тренировка + Хранене + Почивка


Това е основата, без тя да е настроена да работи добре и да нараствате на сила и размер, нищо няма да стане, дори да взимате последния хит на пазара. И така, коя трябва да е първата добавка в списъка, която трябва да вземем, коя е основната и най-важната! От коя трябва да почнем и да преминем по-нататък. Тук може да ви изненадам, но ако се замислите ще разберете, че съм прав.

Отговора е Витамини и Минерали!

От тук може да се тръгне! Това е началото, основата или както искайте го разбирайте. Дори великия Дориан препоръчва на трениращите в началото да ползват „само добър комплекс от витамини и минерали“, а ако останат пари, след като сме си купили необходимата храна и протеин на прах.

ОК, разбирам ,че по-напредналите може и да им се стори смешно. Няма лошо, всеки може да си мисли каквото иска, въпроса тук е как стоят нещата в действителност. Днес храната е много куца, изгубила е свойствата си и това се вижда предимно от към намаленото количество или направо липсата на витамини и минерали. Това на практика ни се отразява на здравето, а когато тренираме и на възстановяването повече, от колкото си мислим.

Няма да влизам в детайли, кой витамин или минерал за какво е. Има милиони статии в нета, от научни до дилетантски такива, от специалисти и не чак толкова. Важно е да знаете, че без тях не е добре, дори може да се каже, че е лошо. Лично съм усещал разлика във възстановяването след добавянето на хубав мултивитаминен и минерален комплекс. Така, че ако храната ти е бедна на витамини и минерали, започни от тук!
Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Както и преди сме си говорили и най-скъпия протеин или последен модел азотен бустер, няма да направи нищо, ако не му... Прочети повече
Какво е Гейнър? Гейнера е добавка в, която за разлика от „обикновените“ протеини има сериозно количество въглехидрати. Защо въглехидрати ли? Защото за да качите килограми... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Протеин на прах е може би най-разпространената хранителна добавка. Няма човек, който да се занимава с фитнес да не знае за... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Светльо Николов