Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Щангистката тренировка на Арнолд Шварценегер

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 15 юли 21 от Александър Георгиев

 Aрнолд Шварценегер започва да тренира почти на 15 години. Макар, че изцяло се фокусирал към културизма, той е правил и друг тип тренировка, тъй като е желаел неговите мускули да бъдат не само естетични, но и силни. Тежки тренировки под формата на Олимпийско вдигане на тежести и Силов трибой са били част от програмите му от самото начало. Рано разбира, че трапеца и изправящите гърба мускули (еректори), най-добре се развиват с тежки повдигания и мъртва тяга. За това, Aрнолд е изпълнявал серии от по 3 до 5 повторения, а от време на време и единични повторения (сингли).

"Натоварвах себе си до краен предел" пише в книгата си „Новата енциклопедия на модерния културизъм" от 1985г. „Аз балансирах  леко и тежко. Повечето от тренировките ми бяха с по-висок брой повторения.”

Тази силова тренировка по-долу, Aрнолд използва в средата на 60-те, комбинирайки традиционната бодибилдинг тренировка с щангистки упражнения за изграждане на брутална сила. Почива колкото се нуждае, понякога до 5 минути мужду сериите на тежките упражнения.

Тренировка:


Изхвърляне и преса  - 5 x 5.
Преса с тласкане - 3х6, 4, 2.
Гребане от стоеж - 3х10, 6, 4.
Разтваряне с дъмбели - 3 x 10.
Сгъване с щанга - 3 x 10.
Разгъване за трицепси (над глава) - 3 x 10. 

Арнолд има победи на силови състезания, включително на ежегодният Международния шампионат в Mюнхен през 1967 година, като дисциплината е „повдигане на камък”, където повдига  254 кг. камък (без да загрява)! B края на 60-те, Aрнолд тежи 113 кг., вдига от лег 235кг и  има груба физика - на която липсва дифиниция, но безспорно прилича на Херкулес.

Източник: ditillo2.blogspot.com

превод: Явор Попов

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Тренирайки гърбът си, аз използвам много и най-разнообразни методи и варианти за развитието му. Имам обща представа как ще мине тренировката,... Прочети повече
Както винаги, ти много ще разчиташ  на твоя генетичен потенциал и телесен тип, но ти можеш успешно да комбинираш културизма със силовия трибой. Франко Колумбу... Прочети повече
Айвън Дънбар - Президент на Международната аматьорска бодибилдинг асоциация - NABBA (на снимката третият в дясно) Когато почувстваш, че още трябва да прогресираш - продължи с... Прочети повече

1 коментара

  1. Само да допълня:През 1965г.,когато Арни е на 18 г. побеждава на Шампионата на Австрия по вдигане на тежести. Най-добрите му постижения са - Повдигане от гърди(военна преса)120кг.,Изхвърляне 110 кг.,Изтласкване 135 кг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още