Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Тренирай и бъди търпелив

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 08 юли 21 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Искам днес да поговорим за търпението. Едно качество, което е сред топ 3 на успешните хора. Да, знам 21 век сме и всичко става бързо. Ходим до магазина с колата си, вместо пеша. Купуваме готови храни, вместо да готвим. Гледаме телевизия, вместо да четем....Мога да изброявам до безкрай.

Всичките тези глезотии около нас, ни карат да си мислим, че всичко става бързо! Станахме супер разглезени и хора, които се изнервят ако трябва да почакат за нещо 5 минути, а какво остава ако трябва да топим мазнини или да качваме мускули 🙂

Всъщност това е процес, който трябва да започнем, да извървим и приключи, а за това трябва време. Няма начин, всичко в този живот става с натрупване във времето, било то мускули, пари или знания. А, за това се иска търпение.

Няма как да свалиш за няколко седмици килограмите, които си трупал с години, не зависимо колко бързаш. Няма как да станеш мускулест като онзи от списанието за два месеца, след като на него са му трябвали години. Независимо кой какво ви казва или още по-лощото обещава, просто няма бързи резултати. Фактора време е незаобиколим.

Тренирай и се зареди с търпение!

Тренирайте последователно, хранете се качествено и ще дойде момента когато ще се радвате на вашата трансфомация. Да, няма да е за няколко седмици, дори месеци, но ще стане много по-бързо, от колкото ако постоянно сменяте програми и диети.

За да видите дали работи една програма са нужни минимум 2-3 месеца. Минимум! При това с добър хранителен режим и това само да разберете дали сте на прав път. За да видите реални резултати си отделете поне 5-6 месеца и отново това е минимума! Нали помните, всичко става с натрупване във времето.

Много момчета се свързват с мен в Тренирай.БГ и питат "защо нямам резултат, тренирам вече 6 месеца". Малката подробност, която пропускат е, че през тези 6 месеца са сменили вече 6 програми, а хрантелният режим е "каквото има" 🙂 В случая тези 6 месеца могат да станат 8 или 10, дори години и резултата ще е около нулата. Липсва търпение!

Големите са най-търпеливи

Често давам примери с двамата от най-големите, Дориан Йейтс и Рони Колман. Дориан прекарва първите си 6 месеца в четене на книги, списания и всичко каквото намери, за да разбере как се случват нещата. След това си прави първата програма, която трае 3 месеца и тренира цялото си тяло 3 пъти седмично. Втората програма е да раздели мускулите на две групи: Тренировка А - Гърди, Гръб, Рамене и Тренировка Б - Крака, ръце - и колко време мислите тренира по нея....няколко години, докато не става шампион на Англия! А, тук в БГ си мислим, че това е за начинаещи 🙂 Само, че Дориан е умен мъж и знае, че с последователност и търпение ще стигне по-бързо до там където се е запътил.

Другия пример е Рони Колман, осемкратният Мистър Олимпия, тренира с една и съща програма над 20 години! От аматьор до върха на професионалният бодибилдинг. Няма разнообразие, няма изненади на мускули и всякакви измишлотини, които ни се налагат. Старият начин с повишаване на тежестите все още върши работа. Така е било преди 100 години, така е и днес.

Разбира се, Дориан и Рони са хора с елитни гени, но дори те не си позволяват да променят програмите си през месец. Проявяват търпение, а търпението съчетано с всичките преимущества, които имат ги качва на върха и ги държи там години наред.

Какво означава това за нас обикновените трениращи?

Четете, премисляйте и анализирайте информацията, направете си програма и я следвайте месец след месец. Хранете се здравословно и почивайте добре. Водете си записки и всеки месец ги анализирайте безпристрастно. Само така ще имате шанс да направите нещо съществено и повярвайте изградите ли тези навици ще напреднете много по-бързо в сравнение с другите около вас.

Тренирай и бъди търпелив!

тренирай

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя един много интересен разговор с още по-интересен събеседник. Историята на Ангел е пример, че няма невъзможни неща,... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека да започна тази моя история от средата на март тази година. Есента съпругата ми и синът ми изкараха гадният covid... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В началото сме на една чисто нова година и на едни 365 чисто нови дни. Как ще ги изпълним това зависи... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още