витамин с

Тренирай с Неделин Георгиев

11 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 03 юни 21 от Александър Георгиев

Здравейте, културисти, щангисти, трибойци, многобойци, фитнесджий и четатели на Тренирай.БГ! Казвам се Неделин, на 24г., от Монтана.

Още преди 6-7г. съм писал на г-н Александър Георгиев и съм се допитвал до него за тренировки и т.н. Има и моя статия в сайта от преди 5г. "Домашен протеинив шейк за всеки", тогава бях на 18-19г. и с тегло 96-97кг., в момента съм 20кг отгоре! Несъм чист от към подкожни мазнини разбира се, но искам да вида до къде ще стигна натурално с развитието на сила. Винаги повече ми е харесвало масата, силата, размерите и големите тежести от колкото релефа и вените.

След време може и да по изчистя малко, а и личното тегло е доста за моя ръст и си има и своите минуси на моменти като по-лесно задъхване, не толко голяма издръжливост, подвижност и т.н. За сметка на това сила колкото щеш, която всъщност ми е цел за сега (чисто любителски, не се състезавам).

Ще спомена какви тежести, добавки, храна използвам и колко пъти седмично тренирам. Не карам никой да ме копира! Не казвам, че моя начин е най-правилният, важното е че работи за мене! Всеки трябва да открие за себе кое работи добре и да надгражда.

Тренирам от почти 9г. вече и разбрах и осъзнах доста бързо, че тайната на натуралните е силовия прогрес! Няма ли прогрес на лоста, не очаквай и визуален прогрес. Сила = Размер! Само с помпане не става, най-много да излезе някоя вена тук там и тва е. И така....

Колко пъти седмчино тренирам и какъв сплит и схема на трениране използвам?

Тренирам 3-4 пъти седмично в зависимост от това как се възстановявам, понякога 2 поредни дни тренирам, но през повечето време след всеки тренировъчен ден имам ден почивка. От около 3г. вече се запалих пo така наречения "Силов културизъм"   или по-точно в тренировките имам серии и повторения за сила и такива за мускулна хипертрофия.

На упражнения като Лег, Тяга, Клек и Раменна преса прав тренирам главно за сила и силов прогрес.  Тренирам по 1 мускулна група на тренировка. В сайта също има подобна тренировка: "По една мускулна група на ден" ,  Пример давам с Гърдите: започвам с вдигане от Лег - силова схема главно за сила / 3-5 серии, 1-5п. / и след това имам още 3-4 упражнения като: полу-лег с дъмбели, флайс, кофички и кросоувър главно за мускулна хипертрофия /3-4 серии, 8-12п/.

Преминал съм през сплитове като: Цяло тяло, Горна-Долна част, Бутам-Дърпам-Крака, и техни разновидности. Но с напредването на личното тегло и силовия прогрес, работата започна да става доста трудна като имам по 2-3 мускулни групи в тренировка. Започна да се изискват доста повече загряващи серии, повече почивка между тежките работни серии и 2-3ч. престой в залата. И стигнах до тренировки с по 1 група на ден, за 8-10 дни минавам всички мускулни групи. Имам нужда от добро възстановяване и отделно работя нощни смени и става тегаво на моменти. Често спя по 4-5-6ч. и тренирам по 1,5 - 2ч., но гледам да наваксвам със съня когато мога.

Какви тежести използвам на повечето упражнения ?

Повдигане от Лег с щанга:
3х 10 с 130кг,  3 х 5 с 145кг,  3 х 3 с 155кг,  3 х 1 с 165кг. /Максимална тежест за 1ца - 170кг/

Мъртва тяга:
3 х 5 с 205кг,  3 х 3 с 215кг,  3 х 1 с 235кг. /Максимална тежест за 1ца - 245кг/

Клек:
1 х 15 с 100кг, 3х 5 с 145кг,  3 х 3 с 155кг, 3 х 1 с 170кг. /Клека малко "куца" дълго време не го правех заради травма/

Раменна преса с щанга прав с леко изсталскване:
3 х 5 с 105кг, 3 х 3 с 115кг, 3 х 1 с 125кг, /Максимална тежест за 1ца - 130кг/

Гребане с щанга от наклон:
3х 10 с 125кг,  3 х 5 с 155кг,  3 х 3 с 165кг.

Гребане с Т-щанга ( мечка ): 3 х 12 с 110кг /Лоста не побира повече дискове/

Гребане на Долен скрипец:
3х 8 с 130кг./целия скрипец/

Лег-преса:
С 400кг.  -  10п. /След тежки серии клек/

Повдигане от полу-лег с дъмбели:
3х 12 с 40кг. /Най-тежките дъмбели в залата/

Френско разгъване от лег с прав лост:
3 х 8 с 75кг.

Сгъване с крив лост за бицепс:

3х 10 с 55кг. /чисто/,  2х 5 с 85кг. /С лек читинг/

Набиранията и кофичките ги правя с собствено тегло към края на тренировката за гърди или гръб, 3-4 или 5 серии до отказ колкото мога. Обикновено са 6-7-8 или 9п. на серия в зависимост от това колко сила ми е останала. Не слагам допълнителна тежест, моите килограми са ми достатъчни, а и все пак не са малко.

Какво ям ?

 
МЕСО най-вече, свинско, телешко, конско, пилешко, риба, агнешко, заешко, еленско - всичко ям стига да има. Също и по 10-15 яйца на ден, мляко - кисело и прясно (по възможност домашно). Домашни манджи, ориз, картофи, овесени трици или ядки, плодове и зеленчуци всякакви. Ям по 4-5 пъти на ден без да преяждам.

Какви хранителни добавки използвам ?

1. Суроватъчен протеин - сутрин на гладно 2 дози и 2 дози след тренировка,

2. Креатин монохидрат - в тренировъчен ден 2 дози по 5гр. преди и след тренировка, а в почивен ден само една доза.

3. ВСАА - в тренировъчен ден 2 дози по 10гр. преди и след тренировка, в почивен ден само една доза.

4. Мултивитамини и минерали - По 2 таблетки след закуска,

5. Омега 3 - 2 таблетки ( общо - 2000мг.) след закуска, 

6. Витамин Д3 + К2 - По 2 таблетки ( общо - 4000IU )  след закуска.

Това е!

Използвал ли съм някога анаболни стероиди ?

НЕ! Твърдо против съм любителите и хората, които тренират през свободното си време и не си изкарват парите с тялото да използват анаболни стероиди. Ако това ви е професията и сте професионалисти и си вадите хляба тогава вече, до някъде е оправдано. Като имайте предвид, че повече професионалисти употребяват стероиди, НО под строг лекарски контрол! И тези хора са с безупречни хранителни и тренировъчни режими и почивка! Чак тогава вече идват на ред добавките и стероидите.

Масово начинаещите и не информираните прибягват до тях мислейки си, че там е "ключа от бараката".... Да ама Не! Ще го разберат един ден по трудния начин ама положението при повечето ще е "Късно е либе за китка".

"Ключа от бараката"  е Храна + Тренировка + Сън ( и обща почивка ), ден след ден, месец след месец, година след година. Но едни от най-важните неща са: Упорит труд, Последователност и Търпение..." Рим не е построен за 1 ден ". Във всичко е така, не само в тренировките. Самодисциплината от залата години наред се пренася и в другите аспекти от живота, което само може да ви е от полза.

Четете, информирайте се, яжте, тренирайте, спете, бъдете търпеливи и нещата лека полека се получават. Така един ден ще сте надминали батката от кварталната зала с инжекцийте в задника и гнойните пъпки по гърба.

Ето и малко от размерите ми в сантиметри в момента:

 • Ръст: 1.85см.
 • Тегло: 116-117кг.
 • Гръдна обиколка: 132см.
 • Ръце: 49см. ( студени )
 • Талия: 93см.
 • Бедра: 68см.
 • Прасец: 49,5см.
 • Врат: 48,5см. 
Неделин Георгиев
Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Искам да ви предложа една програма с приоритет за развитие на ръцете (те са ми слабост, предполагам и на много от... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! И, за бога момчета, тренирайте краката си!!! Толкова нелепо изглежда развита горна част на тялото с неразвита долна част. Постоянно наблюдаваме... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Тренирайки гърбът си, аз използвам много и най-разнообразни методи и варианти за развитието му. Имам обща представа как ще мине тренировката,... Прочети повече

11 коментара

 1. Здравей и благодаря за поздравите. 😀 Ако им е интересно на хората... явно ще трябва да има 2-ра статия. Иначе храната е това, което съм написал и броя хранения, не следя калории и тем подобни, нямам накакъв конкретен план и режим на хранене. Просто съм на принципа "РанътЪ прай БорбътЪ".😆 А силовата схема и методика е взаимствах от един вече бивш трибоец и щангист ( От един човек на около 33г. от София, не е някой от легендите в щангите от едно време) и то от няколко месеца тренирам по нея просто леко я корегирах и настройх според мойте нужди, виждания, въстановяване и т.н. Ако има 2-ра статия там ще опиша по подробно.

  1. На мен лично ми е най-интересно това че въртиш мускулните групи на 10 дни. Наистина когато тренираш само по-една група на ден, може да я удариш най-интензивно, но не чустваш ли че идват по-рядко тренировките за даден мускул по-този начин?

   1. Тренировките ми са 80% от многоставни базови упражнения. Примерно, когато правя ръце натоварвам цялата горна част на тялото, защото имам Лег с тесен хват, Кофички и Набиране с тесен подхват, та освен ръцете в тоя случай доста добре се натоварват и гърдите, раменере, гърба и корема. Днес правих гърди тежки бенч преси, кофички, флайсове и т.н. ( рамене, трицепси, корем се натоварват също), утре ако отида да прая гръб - тежка тяга, гребания, набиране ( бицепси, задни рамене, бедрата, корем, предмишници се натоварват също), Та излиза че в рамките на 2 дена съм натоварил горната част на тялото дооста сериозно. Така че имам директна и индиректна работа за всяка група.

   2. А и често спя по 4-5 часа след нощна смяна + големите тежести, и става трудно възстановяването, така че 1 директна тренировка на 8-9-10 дни ми е Ок. А и както казах във вскя тренировка имам и косвено натоварване за друга мускулна група. И излиза че удрям всяка група кажи речи 2 пъти за 10 дни. Предполагам си ме разбрал.

    1. Да, разбрах те. Супер, радвам се че си намерил кое оптимално работи при теб.

  2. Браво Неделин, поздравления за резултатите! Дано льохманите разберат, че няма начин да си висок 180 см. - да тежиш 70 кг. и да имаш 45 см. ръце! Бъди жив и здрав!!!

   1. Мерси, жив и здрав и ти. Тука в сайта даже имаше статия "Големи ръце на голямо тяло",така мисля че се казваше. Александър Георгиев във всяка втора статия от години го пише и повтаря и потретва. Базови упражнения, прогрес на сила, храна, почивка и търпение и нещата се получават лека по лека. Ама друго си е Пешо и Петкан да наблегнат на върха на бицепса нищо че са, както ти каза 70кг на 1,80см. Вместо да наблегнат на основните упражнения и да качат 15-20кг във времето и ръцете им ще пораснат даже и да не са тренирани директно със сгъване и разгъване.

 2. Здравей Неделине, поздрави за супер формата която си постигнал и то натурално! За мен лично беше много интересно и полезно да прочета за методиката която използваш и начина по който се храниш. Пожелавам ти да имаш още много успехи. Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *