вторник , 22 юни 2021
Начало » Без категория » Тренирай с Неделин Георгиев
Тренирай с Неделин Георгиев

Тренирай с Неделин Георгиев

Здравейте, културисти, щангисти, трибойци, многобойци, фитнесджий и четатели на Тренирай.БГ! Казвам се Неделин, на 24г., от Монтана.

Още преди 6-7г. съм писал на г-н Александър Георгиев и съм се допитвал до него за тренировки и т.н. Има и моя статия в сайта от преди 5г. „Домашен протеинив шейк за всеки“, тогава бях на 18-19г. и с тегло 96-97кг., в момента съм 20кг отгоре! Несъм чист от към подкожни мазнини разбира се, но искам да вида до къде ще стигна натурално с развитието на сила. Винаги повече ми е харесвало масата, силата, размерите и големите тежести от колкото релефа и вените.

След време може и да по изчистя малко, а и личното тегло е доста за моя ръст и си има и своите минуси на моменти като по-лесно задъхване, не толко голяма издръжливост, подвижност и т.н. За сметка на това сила колкото щеш, която всъщност ми е цел за сега (чисто любителски, не се състезавам).

Ще спомена какви тежести, добавки, храна използвам и колко пъти седмично тренирам. Не карам никой да ме копира! Не казвам, че моя начин е най-правилният, важното е че работи за мене! Всеки трябва да открие за себе кое работи добре и да надгражда.

Тренирам от почти 9г. вече и разбрах и осъзнах доста бързо, че тайната на натуралните е силовия прогрес! Няма ли прогрес на лоста, не очаквай и визуален прогрес. Сила = Размер! Само с помпане не става, най-много да излезе някоя вена тук там и тва е. И така….

Колко пъти седмчино тренирам и какъв сплит и схема на трениране използвам?

Тренирам 3-4 пъти седмично в зависимост от това как се възстановявам, понякога 2 поредни дни тренирам, но през повечето време след всеки тренировъчен ден имам ден почивка. От около 3г. вече се запалих пo така наречения „Силов културизъм“   или по-точно в тренировките имам серии и повторения за сила и такива за мускулна хипертрофия.

На упражнения като Лег, Тяга, Клек и Раменна преса прав тренирам главно за сила и силов прогрес.  Тренирам по 1 мускулна група на тренировка. В сайта също има подобна тренировка: „По една мускулна група на ден“ ,  Пример давам с Гърдите: започвам с вдигане от Лег – силова схема главно за сила / 3-5 серии, 1-5п. / и след това имам още 3-4 упражнения като: полу-лег с дъмбели, флайс, кофички и кросоувър главно за мускулна хипертрофия /3-4 серии, 8-12п/.

Преминал съм през сплитове като: Цяло тяло, Горна-Долна част, Бутам-Дърпам-Крака, и техни разновидности. Но с напредването на личното тегло и силовия прогрес, работата започна да става доста трудна като имам по 2-3 мускулни групи в тренировка. Започна да се изискват доста повече загряващи серии, повече почивка между тежките работни серии и 2-3ч. престой в залата. И стигнах до тренировки с по 1 група на ден, за 8-10 дни минавам всички мускулни групи. Имам нужда от добро възстановяване и отделно работя нощни смени и става тегаво на моменти. Често спя по 4-5-6ч. и тренирам по 1,5 – 2ч., но гледам да наваксвам със съня когато мога.

Какви тежести използвам на повечето упражнения ?

Повдигане от Лег с щанга:
3х 10 с 130кг,  3 х 5 с 145кг,  3 х 3 с 155кг,  3 х 1 с 165кг. /Максимална тежест за 1ца – 170кг/

Мъртва тяга:
3 х 5 с 205кг,  3 х 3 с 215кг,  3 х 1 с 235кг. /Максимална тежест за 1ца – 245кг/

Клек:
1 х 15 с 100кг, 3х 5 с 145кг,  3 х 3 с 155кг, 3 х 1 с 170кг. /Клека малко „куца“ дълго време не го правех заради травма/

Раменна преса с щанга прав с леко изсталскване:
3 х 5 с 105кг, 3 х 3 с 115кг, 3 х 1 с 125кг, /Максимална тежест за 1ца – 130кг/

Гребане с щанга от наклон:
3х 10 с 125кг,  3 х 5 с 155кг,  3 х 3 с 165кг.

Гребане с Т-щанга ( мечка ): 3 х 12 с 110кг /Лоста не побира повече дискове/

Гребане на Долен скрипец:
3х 8 с 130кг./целия скрипец/

Лег-преса:
С 400кг.  –  10п. /След тежки серии клек/

Повдигане от полу-лег с дъмбели:
3х 12 с 40кг. /Най-тежките дъмбели в залата/

Френско разгъване от лег с прав лост:
3 х 8 с 75кг.

Сгъване с крив лост за бицепс:

3х 10 с 55кг. /чисто/,  2х 5 с 85кг. /С лек читинг/

Набиранията и кофичките ги правя с собствено тегло към края на тренировката за гърди или гръб, 3-4 или 5 серии до отказ колкото мога. Обикновено са 6-7-8 или 9п. на серия в зависимост от това колко сила ми е останала. Не слагам допълнителна тежест, моите килограми са ми достатъчни, а и все пак не са малко.

Какво ям ?

 
МЕСО най-вече, свинско, телешко, конско, пилешко, риба, агнешко, заешко, еленско – всичко ям стига да има. Също и по 10-15 яйца на ден, мляко – кисело и прясно (по възможност домашно). Домашни манджи, ориз, картофи, овесени трици или ядки, плодове и зеленчуци всякакви. Ям по 4-5 пъти на ден без да преяждам.

Какви хранителни добавки използвам ?

1. Суроватъчен протеин – сутрин на гладно 2 дози и 2 дози след тренировка,

2. Креатин монохидрат – в тренировъчен ден 2 дози по 5гр. преди и след тренировка, а в почивен ден само една доза.

3. ВСАА – в тренировъчен ден 2 дози по 10гр. преди и след тренировка, в почивен ден само една доза.

4. Мултивитамини и минерали – По 2 таблетки след закуска,

5. Омега 3 – 2 таблетки ( общо – 2000мг.) след закуска, 

6. Витамин Д3 + К2 – По 2 таблетки ( общо – 4000IU )  след закуска.

Това е!

Използвал ли съм някога анаболни стероиди ?

НЕ! Твърдо против съм любителите и хората, които тренират през свободното си време и не си изкарват парите с тялото да използват анаболни стероиди. Ако това ви е професията и сте професионалисти и си вадите хляба тогава вече, до някъде е оправдано. Като имайте предвид, че повече професионалисти употребяват стероиди, НО под строг лекарски контрол! И тези хора са с безупречни хранителни и тренировъчни режими и почивка! Чак тогава вече идват на ред добавките и стероидите.

Масово начинаещите и не информираните прибягват до тях мислейки си, че там е „ключа от бараката“…. Да ама Не! Ще го разберат един ден по трудния начин ама положението при повечето ще е „Късно е либе за китка“.

„Ключа от бараката“  е Храна + Тренировка + Сън ( и обща почивка ), ден след ден, месец след месец, година след година. Но едни от най-важните неща са: Упорит труд, Последователност и Търпение…“ Рим не е построен за 1 ден „. Във всичко е така, не само в тренировките. Самодисциплината от залата години наред се пренася и в другите аспекти от живота, което само може да ви е от полза.

Четете, информирайте се, яжте, тренирайте, спете, бъдете търпеливи и нещата лека полека се получават. Така един ден ще сте надминали батката от кварталната зала с инжекцийте в задника и гнойните пъпки по гърба.

Ето и малко от размерите ми в сантиметри в момента:

 • Ръст: 1.85см.
 • Тегло: 116-117кг.
 • Гръдна обиколка: 132см.
 • Ръце: 49см. ( студени )
 • Талия: 93см.
 • Бедра: 68см.
 • Прасец: 49,5см.
 • Врат: 48,5см. 
Неделин Георгиев

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

8 коментара

 1. Здравей и благодаря за поздравите. 😀 Ако им е интересно на хората… явно ще трябва да има 2-ра статия. Иначе храната е това, което съм написал и броя хранения, не следя калории и тем подобни, нямам накакъв конкретен план и режим на хранене. Просто съм на принципа „РанътЪ прай БорбътЪ“.😆 А силовата схема и методика е взаимствах от един вече бивш трибоец и щангист ( От един човек на около 33г. от София, не е някой от легендите в щангите от едно време) и то от няколко месеца тренирам по нея просто леко я корегирах и настройх според мойте нужди, виждания, въстановяване и т.н. Ако има 2-ра статия там ще опиша по подробно.

  • На мен лично ми е най-интересно това че въртиш мускулните групи на 10 дни. Наистина когато тренираш само по-една група на ден, може да я удариш най-интензивно, но не чустваш ли че идват по-рядко тренировките за даден мускул по-този начин?

   • Тренировките ми са 80% от многоставни базови упражнения. Примерно, когато правя ръце натоварвам цялата горна част на тялото, защото имам Лег с тесен хват, Кофички и Набиране с тесен подхват, та освен ръцете в тоя случай доста добре се натоварват и гърдите, раменере, гърба и корема. Днес правих гърди тежки бенч преси, кофички, флайсове и т.н. ( рамене, трицепси, корем се натоварват също), утре ако отида да прая гръб – тежка тяга, гребания, набиране ( бицепси, задни рамене, бедрата, корем, предмишници се натоварват също), Та излиза че в рамките на 2 дена съм натоварил горната част на тялото дооста сериозно. Така че имам директна и индиректна работа за всяка група.

   • А и често спя по 4-5 часа след нощна смяна + големите тежести, и става трудно възстановяването, така че 1 директна тренировка на 8-9-10 дни ми е Ок. А и както казах във вскя тренировка имам и косвено натоварване за друга мускулна група. И излиза че удрям всяка група кажи речи 2 пъти за 10 дни. Предполагам си ме разбрал.

    • Да, разбрах те. Супер, радвам се че си намерил кое оптимално работи при теб.

  • Я.Попов

   Браво Неделин, поздравления за резултатите! Дано льохманите разберат, че няма начин да си висок 180 см. – да тежиш 70 кг. и да имаш 45 см. ръце! Бъди жив и здрав!!!

   • Мерси, жив и здрав и ти. Тука в сайта даже имаше статия „Големи ръце на голямо тяло“,така мисля че се казваше. Александър Георгиев във всяка втора статия от години го пише и повтаря и потретва. Базови упражнения, прогрес на сила, храна, почивка и търпение и нещата се получават лека по лека. Ама друго си е Пешо и Петкан да наблегнат на върха на бицепса нищо че са, както ти каза 70кг на 1,80см. Вместо да наблегнат на основните упражнения и да качат 15-20кг във времето и ръцете им ще пораснат даже и да не са тренирани директно със сгъване и разгъване.

 2. Здравей Неделине, поздрави за супер формата която си постигнал и то натурално! За мен лично беше много интересно и полезно да прочета за методиката която използваш и начина по който се храниш. Пожелавам ти да имаш още много успехи. Поздрави!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*