вторник , 22 юни 2021
Начало » Бодибилдинг пионери » Добре дошли в Старата Школа – една тренировка от Джордж Еферман
Добре дошли в Старата Школа – една тренировка от Джордж Еферман

Добре дошли в Старата Школа – една тренировка от Джордж Еферман

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Както не веднъж е ставало дума, ние сме фенове на „старите“ билдери и физиките които те демонстрират. Тела като на Джон Гримек, Кланси Рос, Стив Рийвса и разбира се Джордж Еферман са еталон за красота и симетрия според нас.

Днешният ни гост е роден на 3 ноември 1925 година. А, през 1942 година едва навършил 17 се присъединява към военно морските сили на САЩ. Там той започва да се занимава сериозно с тежестите и този период се оказва доста продуктивен за него. Напуска армията с почти 20 килограма  повече мускули 🙂

След армията 21 годишния Джордж се присъединява към известен тренировъчен клуб във Филаделфия отдавайки сериозно внимание в изграждането на своята бодибилдинг кариера. Напредъка му е толкова бърз, че през 1947 година се явява и печели състезанието Мистър Филаделфия!

На 23 години, през 1948 година Еферман стъпва на най-високият връх като печели титлата Мистър Америка. Така той се нарежда сред най-големите имена по това време. Сега нека да видим и неговата тренировка.

 1. Хекен клек с щанга зад тялото  3х7-10
 2. Повдигане от лег – 3х7-10
 3. Флайс с прави ръце – 3х7-10
 4. Разтваряне с дъмбели от стоеж – 3х7-10
 5. Редуващи се раменни преси – 3х7-10
 6. Гребане с тежък дъмбел – 3х7-10
 7. Сгъване с щанга – 3х7-10
 8. Концентрирано сгъване с дъмбел – 3х7-10
 9. Разгъване на китките с дъмбел – 3х7-10
 10. Наклони в страни с дъмбел в ръка – 3х7-10
 11. Коремни преси от наклон – 3х8-12

Тази тренировка Джордж Еферман изпълнява три пъти седмично в не последователни дни, като му отнема около два часа общо.

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*