Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Какво е ZMA?

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 14 апр. 21 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! ZMA със сигурност е една от популярните хранителни добавки, които се използват при фитнес и силови тренировки за подобряване на възстановяването след тренировка. Добавката подобрява качеството на съня и подпомага изграждането на мускулна маса, чрез стимулиране на секрецията на анаболни хормони, като тестостерон, растеж хормон или IGF. -1 (инсулиноподобен растежен фактор).

ZMA е комбинация от три хранителни добавки: цинк, магнезий и витамин В6. Този продукт става все по-популярен сред физически активните хора, ще чувате все повече за ползите от използването му. Не всички хора са запознати с действието и ефекта от прием на ЗМА. Затова ще се опитаме да Ви информираме накратко за тази хранителна добавка.

Какви са Ползите, които могат да бъдат получени чрез използване на фитнес добавки ZMA

1. Подобрява качеството на съня

Трябва да подчертаем, че този продукт не улеснява заспиването, но подобрява качеството на съня. Много хора усещат този ефект само след няколко дози. Сънят става по-дълбок, а през нощта не се събуждате на всеки няколко часа. Благодарение на това, по време на сън, тялото ни има способността да превключва в т.нар REM сън, при който най-често се сънуват сънищата, а мускулите и тялото ни са максимално отпуснати. Следователно ние създаваме идеални условия за нашето тяло да извършва всички регенеративни процеси.

2. Повишаване нивото на тестостерон

Тестостеронът е един от най-важните хормони за всеки мъж. Той обуславя не само правилното сексуално представяне и физиологичните промени, но е и от ключово значение, особено при спортистите. Как ZMA повишава нивото на този хормон? Е, цялото описание на това как работи ZMA започва с андрогена, който е андростендион. Във всеки човек той се произвежда от надбъбречните жлези, а допълнителният му източник са яйчниците при жените, а при мъжете - тестисите. Самият андростендион има много слаб биологичен ефект, но е предшественик, от който се произвеждат много силни андрогени - тестостерон и дихидротестостерон (DHT). В присъствието на цинк, който се съдържа в ZMA, андростендионът се превръща естествено в тестостерон. Следователно, ние наричаме този продукт като усилвател на тестостерона.

3. Повишаване нивото на растежен хормон

Нашето тяло отделя най-голямо количество растежен хормон в нормалния дневен цикъл през нощта. Поради факта, че след използване на ZMA, сънят ни е много дълбок и по този начин качеството му е много по-добро, нивото на хормона на растежа също се повишава, както показват изследванията проведени от учени.

4. По-лесно и бързо покачване на мускулна маса

В случай на изграждане на мускулна маса, възстановяването играе много важна роля във всеки тренировъчен микроцикъл.Без подходящото количество сън и следователно времето, отделено за регенерацията, не можете да изградите нито грам мускулна маса. Чрез правилна регенерация и повишено ниво на тестостерон и хормон на растежа, Вие също ще понижите и нивото на кортизол. По този начин тялото Ви ще инхибира катаболизма на мускулите, създавайки идеална основа за изграждане на мускулна маса.

5. Здравословен ефект

Този продукт също така подпомага имунната Ви система и метаболизма на макронутриентите. Има положителен ефект върху зрението, подобрява състоянието на костите, кожата , косата и ноктите. Получавате всички тези предимства благодарение на подходящата доза цинк, съдържаща се в ZMA. От друга страна, магнезият ще позволи правилното провеждане на нервните импулси и по този начин работата на нервната система, ще позволи правилното функциониране на мускулната система и правилната костна минерализация и ще Ви помогне да избегнете неконтролираните мускулни схващания. На свой ред витамин В6 помага на тялото да усвои тези два компонента на минерала.

В заключение

Досега в работата си не сме срещали отрицателни мнения относно работата на ZMA. Много хора от собствен опит са разбрали за ползите от прием на ZMA. Ниската цена от Fitnessdobavki.bg и никакви странични ефекти, правят тази хранителна добавка предпочитан избор както в период на покачване на мускулна маса, така и при диети за изчистване на мазнините. ZMA определено си струва цената!

Сподели с приятели

Подобни статии

Зеленият чай от векове е известен със своите тонизиращи свойства. Неговата родина е Китай, въпреки че може да се срещне и на други места. Зеленият... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Всеки прекрачил прага на фитнес залата в един или друг момент започва да си задава въпроса "какво да пия" 🙂 Разбира... Прочети повече
Л-Карнитин - Действие! Най-просто казано Л-карнитина е витаминоподобна аминокиселина, която има свойството да пренася мазнините в митохондриите. Попаднали един път в митохондриите, мазнините биват превръщани... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още