тренирай

Какво е ZMA?

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 14 апр. 21 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! ZMA със сигурност е една от популярните хранителни добавки, които се използват при фитнес и силови тренировки за подобряване на възстановяването след тренировка. Добавката подобрява качеството на съня и подпомага изграждането на мускулна маса, чрез стимулиране на секрецията на анаболни хормони, като тестостерон, растеж хормон или IGF. -1 (инсулиноподобен растежен фактор).

ZMA е комбинация от три хранителни добавки: цинк, магнезий и витамин В6. Този продукт става все по-популярен сред физически активните хора, ще чувате все повече за ползите от използването му. Не всички хора са запознати с действието и ефекта от прием на ЗМА. Затова ще се опитаме да Ви информираме накратко за тази хранителна добавка.

Какви са Ползите, които могат да бъдат получени чрез използване на фитнес добавки ZMA

1. Подобрява качеството на съня

Трябва да подчертаем, че този продукт не улеснява заспиването, но подобрява качеството на съня. Много хора усещат този ефект само след няколко дози. Сънят става по-дълбок, а през нощта не се събуждате на всеки няколко часа. Благодарение на това, по време на сън, тялото ни има способността да превключва в т.нар REM сън, при който най-често се сънуват сънищата, а мускулите и тялото ни са максимално отпуснати. Следователно ние създаваме идеални условия за нашето тяло да извършва всички регенеративни процеси.

2. Повишаване нивото на тестостерон

Тестостеронът е един от най-важните хормони за всеки мъж. Той обуславя не само правилното сексуално представяне и физиологичните промени, но е и от ключово значение, особено при спортистите. Как ZMA повишава нивото на този хормон? Е, цялото описание на това как работи ZMA започва с андрогена, който е андростендион. Във всеки човек той се произвежда от надбъбречните жлези, а допълнителният му източник са яйчниците при жените, а при мъжете - тестисите. Самият андростендион има много слаб биологичен ефект, но е предшественик, от който се произвеждат много силни андрогени - тестостерон и дихидротестостерон (DHT). В присъствието на цинк, който се съдържа в ZMA, андростендионът се превръща естествено в тестостерон. Следователно, ние наричаме този продукт като усилвател на тестостерона.

3. Повишаване нивото на растежен хормон

Нашето тяло отделя най-голямо количество растежен хормон в нормалния дневен цикъл през нощта. Поради факта, че след използване на ZMA, сънят ни е много дълбок и по този начин качеството му е много по-добро, нивото на хормона на растежа също се повишава, както показват изследванията проведени от учени.

4. По-лесно и бързо покачване на мускулна маса

В случай на изграждане на мускулна маса, възстановяването играе много важна роля във всеки тренировъчен микроцикъл.Без подходящото количество сън и следователно времето, отделено за регенерацията, не можете да изградите нито грам мускулна маса. Чрез правилна регенерация и повишено ниво на тестостерон и хормон на растежа, Вие също ще понижите и нивото на кортизол. По този начин тялото Ви ще инхибира катаболизма на мускулите, създавайки идеална основа за изграждане на мускулна маса.

5. Здравословен ефект

Този продукт също така подпомага имунната Ви система и метаболизма на макронутриентите. Има положителен ефект върху зрението, подобрява състоянието на костите, кожата , косата и ноктите. Получавате всички тези предимства благодарение на подходящата доза цинк, съдържаща се в ZMA. От друга страна, магнезият ще позволи правилното провеждане на нервните импулси и по този начин работата на нервната система, ще позволи правилното функциониране на мускулната система и правилната костна минерализация и ще Ви помогне да избегнете неконтролираните мускулни схващания. На свой ред витамин В6 помага на тялото да усвои тези два компонента на минерала.

В заключение

Досега в работата си не сме срещали отрицателни мнения относно работата на ZMA. Много хора от собствен опит са разбрали за ползите от прием на ZMA. Ниската цена от Fitnessdobavki.bg и никакви странични ефекти, правят тази хранителна добавка предпочитан избор както в период на покачване на мускулна маса, така и при диети за изчистване на мазнините. ZMA определено си струва цената!

Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Няма човек, който да се занимава с фитнес и да не е чувал и виждал суроватъчен протеин. Всъщност това е най-масовият... Прочети повече
За всеки, който работи или учи, по една или друга причина има напрегнато ежедневие, постоянно е в движение, неменуемо изпитва трудност с храненето през деня.... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Както и преди сме си говорили и най-скъпия протеин или последен модел азотен бустер, няма да направи нищо, ако не му... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.