тренирай

Програма за Мускулна маса от Майк Крисчън

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 16 ян. 21 от Александър Георгиев

Майк Крисчън е една от звездите на 80-те години на миналия век. Роден на 5 февруари 1955 година в Кливлънд Охайо. Едва 10 годишен се мести със семейството си в слънчева Калифорния, където открива бодибилдинга.

Израстнал в меката на културизма, Майк Кръсчън поема пътя към състезателният бодибилдинг и едва 19 годишен поечели първото си състезание. През 1981 година печели титлата Мистър Калифорния, но върха в кариерата идва три години по-късно.

1984 година е най-важната в кариерата на Крисчън. Първо печели Националното първенство на САЩ в тежка категория, като взима и обсолютната титла. Малко по-късно става и Световен шампион за аматьори, които му позволява да се влее в редиците на професионалистите.

Майк Крисчън има общо пет участия на Мистър Олимпия, като и при петте е сред финалистите, като през 1986 година достига 3-то място, което е най-доброто му класиране.

Днес ще видим една програма за мускулна маса, която Майк Кръсчън препоръчва на читателите на списание FLEX в броят от юли 1988 година.

ПОНЕДЕЛНИК и ЧЕВТЪРТЪК: Крака, Гръб, Бицепс

 1. Повдигане на краката от вис - 2-3х15-20
 2. Хиперекстензии - 2-3х15-20
 3. Клек - 5х6-8
 4. Лег - преси - 5х6-8
 5. Мъртва тяга с прави крака - 5х6-8 / в понеделник/
 6. Мъртва тяга - 5х6-8 / в четвъртък/
 7. Гребане с щанга - 5х6-8
 8. Горен скрипец пред гърди - 5х6-8
 9. Сгъване с щанга - 5х6-8
 10. Повдигане за прасци от сед - 5х10-12

ВТОРНИК и ПЕТЪК: Гърди, Рамена, Трицепс, Предмишници

 1. Коремни преси от наклон - 2-3х20-25
 2. Полу-лег на машина или с дъмбели - 5х6-8
 3. Повдигане от лег с щанга - 5х6-8
 4. Гребане към брадичката "вертолет" - 5х6-8
 5. Раменни преси на смит-машина - 5х6-8
 6. Кофички за трицепси - 5х8-10
 7. Сгъване с щанга в надхват - 4х6-8
 8. Сгъване на китките с щанга - 4х10-12
 9. Повдигане за прасци от стоеж - 4х12-15
 10. Повдигане за прасци от сед - 4х12-15

Бележки: Майк Кръсчън препоръчва не повече от 10-12 серии за гомемите мускулни групи в тренировка и съответно не повече от 6 до 8 за малките. Преди тренирането на всяка мускулна група се правят 2-3 загряващи серии. Може да се използват форсирани повторения в 1-2 серии, не повече от веднъж седмично в едно упражнение само за голяма мускулна група.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В днешната статия ще видим един страхотен начин, как да тренираме цялото си тяло когато разполагаме само с чифт дъмбели. Нека... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Винаги сме твърдяли, че ефективната тренировка е малсимално простата тренировка. Такава съставена от малко на брой базови упражнения в, които да... Прочети повече
Маркус Рул е немски професионален културист от края на 90-те години на миналия век и началото на този. В своя пик може да се похвали... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс