вторник , 22 юни 2021
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Джон Тристрам – Мистър Америка 1962
Джон Тристрам – Мистър Америка 1962

Джон Тристрам – Мистър Америка 1962

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес да обърнем внимание на един културист, за който не се говори много много, а това е напълно незаслужено.

Джон Тристрам е роден през 1935 година в Английската провинция Глостършир. Израстнал в планиска област, от малък кара колело. Това съчетание полага и основата на добре развитите крака, които Тристрам показва по-късно на сцената.

В късните си юношески години, Джон Тристрам става моряк в търговкият флот на нейно величество. Работата на кораб, го отвежда до много места, но щом стига до Ню Йорк решава да остане там.

В Ню Йорк, Тристрам открива тренировките с тежести и сериозно се отдава на това занимание. Тренира цялото си тяло три пъти седмично, което дава добри резултати за него и той никога не изневерява на този стил. Благодарение на високо протеиновото и ниско въглехидратно хранене Джон Тристрам изгражда едно наистина впечатляващо тяло, което му позволява да печели състезания.

По това време състезателите се делят на две категории, според ръста си – до 166 см и над 166 см. Върхът в неговата кариера е спечелването на Мистър Америка през 1962 година в „ниската“ категория. На същото състезание „високата“ категория е спечелена от бъдещия първи Мистър Олимпия – Лари Скот.

Джон Тристрам

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*