тренирай

Голям гръден кош от Денис Тинерино

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 27 ян. 21 от Александър Георгиев

Денис Тинерино е една от най-големите звезди през така наречената Златна ера на бодибилдинга. Няма как да е по друг начин, след като печели титлата Мистър Вселена цели четири пъти, през 1968, 1975, 1980 и 1981 година. Освен това е става Мистър Свят през 1971 година и Мистър Америка през 1978 година.

Денис Тинерино е роден на 23 декември 1945 година в италиано-американско семейство. Детството му минава в Бруклин, където не е от най-лесните места за едно дете. На 12 започва да развива мускулите си с цел един ден да стане бодибилдер и звезда в киното.

Днес ще видим любимата тренировка на Тинерино за гърди. Израстнал през 50-те години на миналия век, Денис вижда как старите билдери се стремят да развият не само гръдните си мускули, но и целия гръден кош. Вижда как се правят дихателни клекове и пуловери с цел развитието от вътре на вън на гръдната клетка.

Това остава като стил за него и винаги започва тренировките си с пуловър. Като периодично редува такъв с дъмбел или с щанга. Ето и програмата:

  1. Пуловър с дълбел на наклонена пейка с главата долу - 5х14
  2. Пуловър с щанга - 5х10 / двете упражнения се редуват/
  3. Бенч-преса - 5х6
  4. Полу-лег с дъмбели - 5х6
  5. Кофички с тежест - 5х6

Това са 5-те най-добри упражнения за равитие на мощен гръден кош според Денис Тинерино. Въпреки дългата си кариера в бодибилдинга и многобройните тренировки, упражнения и опити, Тинерино споделя, че винаги се връща към тях.

Денис Тинерино

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес ви разкажа за Серджо Олива. Това е един от най-митичните културисти в историята и трикратен Мистър Олимпия. Известен с... Прочети повече
Мистър Олимпия е най-гомемия бодибилдинг форум от 1965 година до сега. На този подиум се определя най-добрия от най-добрите в света. Короната на Мистър Олимпия... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ето, че дойде реда и на тази тренировка от програмата на Арнолд Шварценегер. Както и при тренировката на Майк Менцер, това... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *