вторник , 22 юни 2021
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Голям гръден кош от Денис Тинерино
Голям гръден кош от Денис Тинерино

Голям гръден кош от Денис Тинерино

Денис Тинерино е една от най-големите звезди през така наречената Златна ера на бодибилдинга. Няма как да е по друг начин, след като печели титлата Мистър Вселена цели четири пъти, през 1968, 1975, 1980 и 1981 година. Освен това е става Мистър Свят през 1971 година и Мистър Америка през 1978 година.

Денис Тинерино е роден на 23 декември 1945 година в италиано-американско семейство. Детството му минава в Бруклин, където не е от най-лесните места за едно дете. На 12 започва да развива мускулите си с цел един ден да стане бодибилдер и звезда в киното.

Днес ще видим любимата тренировка на Тинерино за гърди. Израстнал през 50-те години на миналия век, Денис вижда как старите билдери се стремят да развият не само гръдните си мускули, но и целия гръден кош. Вижда как се правят дихателни клекове и пуловери с цел развитието от вътре на вън на гръдната клетка.

Това остава като стил за него и винаги започва тренировките си с пуловър. Като периодично редува такъв с дъмбел или с щанга. Ето и програмата:

  1. Пуловър с дълбел на наклонена пейка с главата долу – 5х14
  2. Пуловър с щанга – 5х10 / двете упражнения се редуват/
  3. Бенч-преса – 5х6
  4. Полу-лег с дъмбели – 5х6
  5. Кофички с тежест – 5х6

Това са 5-те най-добри упражнения за равитие на мощен гръден кош според Денис Тинерино. Въпреки дългата си кариера в бодибилдинга и многобройните тренировки, упражнения и опити, Тинерино споделя, че винаги се връща към тях.

Денис Тинерино

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*