Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Голям гръден кош от Денис Тинерино

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 27 ян. 21 от Александър Георгиев

Денис Тинерино е една от най-големите звезди през така наречената Златна ера на бодибилдинга. Няма как да е по друг начин, след като печели титлата Мистър Вселена цели четири пъти, през 1968, 1975, 1980 и 1981 година. Освен това е става Мистър Свят през 1971 година и Мистър Америка през 1978 година.

Денис Тинерино е роден на 23 декември 1945 година в италиано-американско семейство. Детството му минава в Бруклин, където не е от най-лесните места за едно дете. На 12 започва да развива мускулите си с цел един ден да стане бодибилдер и звезда в киното.

Днес ще видим любимата тренировка на Тинерино за гърди. Израстнал през 50-те години на миналия век, Денис вижда как старите билдери се стремят да развият не само гръдните си мускули, но и целия гръден кош. Вижда как се правят дихателни клекове и пуловери с цел развитието от вътре на вън на гръдната клетка.

Това остава като стил за него и винаги започва тренировките си с пуловър. Като периодично редува такъв с дъмбел или с щанга. Ето и програмата:

  1. Пуловър с дълбел на наклонена пейка с главата долу - 5х14
  2. Пуловър с щанга - 5х10 / двете упражнения се редуват/
  3. Бенч-преса - 5х6
  4. Полу-лег с дъмбели - 5х6
  5. Кофички с тежест - 5х6

Това са 5-те най-добри упражнения за равитие на мощен гръден кош според Денис Тинерино. Въпреки дългата си кариера в бодибилдинга и многобройните тренировки, упражнения и опити, Тинерино споделя, че винаги се връща към тях.

Денис Тинерино

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Когато говорим за Златната ера, няма как да не споменем Франко Колумбо. Най-добрият приятел на Арнолд Шварценегер, отличен културист и може... Прочети повече
Бил Пърл е един от най-великите културисти в историята на бодибилдинга, в последствие уважаван треньор, автор на книги и ментор на много билдери като Крис... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Всеки един трениращ отдал се на желязната игра в началото е имал свой кумир, който да следва. Такъв за много билдери... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още