събота , 8 май 2021
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Тренировката за ГРЪБ на Серж Нюбре
Тренировката за ГРЪБ на Серж Нюбре

Тренировката за ГРЪБ на Серж Нюбре

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видим тренировката за гръб на Серж Нюбре, една от легендите на Златната Ера и един от може би най-естетичните културисти за всички времена.

Серж Нюмбре или „Черната пантера“ както го наричат, е известен с това, че всеки ден прави по 2000 коремни преси, но това е друга тема 🙂 Нека се спрем на гърба, който е един от най-добрите! Не случайно 4 години поред Нюмбре неизменно е сред първите трима на Мистър Олимпия.

Серж Нюмбре, има и малко по различна философия за тренировките. Винаги прави много серии поне 6 в упражнение, а повторенията са 12 повторения. Тежеста обаче остава постоянна и е такава, че да може да направи 20 поторения в първата серия.

Тук идва и тънкия момент! Серж Нюбре никога не тренира до отказ. За да повиши натоварването той просто намалява почивките между серииите до 15-20 секудни или по-малко. Така по този начин, тежеста остава една и съща но натоварването постепенно се увеличава.

Тренировката за ГРЪБ на Серж Нюбре:

 1. Набиране – 6х12
 2. Горен скрипец зад врат – 8х12
 3. Горен скрипец пред гърди – 6х12
 4. Гребане с щанга – 6х12

Тренировката се изпълнява два пъти седмично и е част от неговия сплит, а именно:

 • Понеделник: Гърди + Гръб + Корем
 • Вторник: Рамена + Ръце + Корем
 • Сряда: Крака + Корем
 • Четвъртък: Гърди + Гръб + Корем
 • Петък:  Рамена + Ръце + Корем
 • Събота: Крака + Корем
 • Неделя: ПОЧИВКА

Серж Нюмбре

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*

 

скрива се след