Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Правила от "Златната Ера"

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 22 юли 20 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! През 70-те години на миналия век се заражда Златната Ера на бодибилдинга. Това е времето на Арнолд, Франко Колумбо, Лу Фериньо, Ед Корни, Роби Робинсън и много, много други легенди.

Били са времена, когато всички са тренирали заедно и въпреки конкуренцията са си помагали. Тогава парите в индустрията са били малко и може би поради тази причина е кипяла атмосвера на приятелство и разбирателство.

Нека по-долу видим някои основни момента в типичните тренировки и хранене на Златните момчета:

Правило №1: Всяка мускулна група се тренира два пъти седмично. Понякога и три!

Правило №2: Тренира се свободни тежести - щанги, дъмбели и скрипци. Дори и малкото машини по това време не са били на почит.

Правило №3: Основен тренировъчен прицип е Флашинг или иначе казано кръвонапълване. Т.е. Правят няколко упражнения с поне 4-5 серии за всяко, за даден мускул с цел максималното му напълване с кръв. Тук Майк Менцер е изключение 🙂

Правило №4: Основните базови упражнения се правя в пирамида - т.е. всяка серия се покачва тежеста и се намаляват повторенията.

Правило №5: Тренират се мускули антагонисти с цел прилагане на суперсерии за по-добро напомпване на цялата област. Например: Гърди + Гръб и Бицепс + Трицепс. Разбира се има и някои изключения като Франк Зейн.

Правило №6: Без кардио! Когато са се готвели за състезания "старите"билдери са увеличавали обема и честотата на тренировките си, като същевременно са намалявали до минимални количества въглехидратите и са увеличавали месото и мазнините!

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес видим любимите упражнения на Арнолд Шварценегер, който според него трябва да са в основата на всяка една програма, що... Прочети повече
Грешка №1: Фокусиране върху тежестта От много години постоянно повтаряне, че за да стане един мускул по-голям, то той трябва да стане по-силен! Но....приемането буквално... Прочети повече
Колкото и години да минават, колкото и нови шампиони излизат, един винаги остава на върха! Арнолд Шварценегер е вдъхновил поколения билдери и обикновени хора да... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още