тренирай

Правила от "Златната Ера"

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 22 юли 20 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! През 70-те години на миналия век се заражда Златната Ера на бодибилдинга. Това е времето на Арнолд, Франко Колумбо, Лу Фериньо, Ед Корни, Роби Робинсън и много, много други легенди.

Били са времена, когато всички са тренирали заедно и въпреки конкуренцията са си помагали. Тогава парите в индустрията са били малко и може би поради тази причина е кипяла атмосвера на приятелство и разбирателство.

Нека по-долу видим някои основни момента в типичните тренировки и хранене на Златните момчета:

Правило №1: Всяка мускулна група се тренира два пъти седмично. Понякога и три!

Правило №2: Тренира се свободни тежести - щанги, дъмбели и скрипци. Дори и малкото машини по това време не са били на почит.

Правило №3: Основен тренировъчен прицип е Флашинг или иначе казано кръвонапълване. Т.е. Правят няколко упражнения с поне 4-5 серии за всяко, за даден мускул с цел максималното му напълване с кръв. Тук Майк Менцер е изключение 🙂

Правило №4: Основните базови упражнения се правя в пирамида - т.е. всяка серия се покачва тежеста и се намаляват повторенията.

Правило №5: Тренират се мускули антагонисти с цел прилагане на суперсерии за по-добро напомпване на цялата област. Например: Гърди + Гръб и Бицепс + Трицепс. Разбира се има и някои изключения като Франк Зейн.

Правило №6: Без кардио! Когато са се готвели за състезания "старите"билдери са увеличавали обема и честотата на тренировките си, като същевременно са намалявали до минимални количества въглехидратите и са увеличавали месото и мазнините!

 

Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Здравейте  приятели на Тренирай.БГ! Искам да обсъдим днес един от елементите на всяка една тренировка, който често е подценяван и в повечето случаи дори е... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес искам да поставя на фокус един тренировъчен принцип, който трябва да използваме по-често. Защо ли? Единствената причина е неговата ефективност.... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Знаете ли кой е вторият по важност тренировъчен принцип?  А, защо втория, а не първия или десетия? Първия и основен принцип... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.