събота , 17 април 2021
Начало » Тренировъчни принципи » Правила от „Златната Ера“
Правила от „Златната Ера“

Правила от „Златната Ера“

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! През 70-те години на миналия век се заражда Златната Ера на бодибилдинга. Това е времето на Арнолд, Франко Колумбо, Лу Фериньо, Ед Корни, Роби Робинсън и много, много други легенди.

Били са времена, когато всички са тренирали заедно и въпреки конкуренцията са си помагали. Тогава парите в индустрията са били малко и може би поради тази причина е кипяла атмосвера на приятелство и разбирателство.

Нека по-долу видим някои основни момента в типичните тренировки и хранене на Златните момчета:

Правило №1: Всяка мускулна група се тренира два пъти седмично. Понякога и три!

Правило №2: Тренира се свободни тежести – щанги, дъмбели и скрипци. Дори и малкото машини по това време не са били на почит.

Правило №3: Основен тренировъчен прицип е Флашинг или иначе казано кръвонапълване. Т.е. Правят няколко упражнения с поне 4-5 серии за всяко, за даден мускул с цел максималното му напълване с кръв. Тук Майк Менцер е изключение 🙂

Правило №4: Основните базови упражнения се правя в пирамида – т.е. всяка серия се покачва тежеста и се намаляват повторенията.

Правило №5: Тренират се мускули антагонисти с цел прилагане на суперсерии за по-добро напомпване на цялата област. Например: Гърди + Гръб и Бицепс + Трицепс. Разбира се има и някои изключения като Франк Зейн.

Правило №6: Без кардио! Когато са се готвели за състезания „старите“билдери са увеличавали обема и честотата на тренировките си, като същевременно са намалявали до минимални количества въглехидратите и са увеличавали месото и мазнините!

 

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*