сряда , 27 януари 2021
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Тренировката за ГЪРДИ на Лу Фериньо
Тренировката за ГЪРДИ на Лу Фериньо

Тренировката за ГЪРДИ на Лу Фериньо

Лу Фериньо е сред звездите на 70-те години на миналият век или както е наричано това време Златната Ера! Освен това той е и сред най-големите билдери в буквален смисъл. Достоен конкурент на Великият Арнолд Шварценегер, като дори се класира втори след него на Мистър Олимпия през 1974 година. Повече за големия Лу може да научите ТУК!

Фериньо е представител на високообемните тренировки, типични за това време. Тренирането с по 5-6 упражнения за големите мускулни групи два или три пъти седмично е било нещо обичайно. Въпреки това Лу Фериньо набляга на базовите движения изпълнение с щанги и дъмбели. Нека сега да видим една типична негова тренировка за Гърди:

  1. Бенч – преси – 5х10-6 в пирамида
  2. Полу – лег с щанга – 5х10-6 в пирамида
  3. Обратен лег с дъмбели – 4х10-12
  4. Флайс от лег – 4х10-12
  5. Пуловър с дъмбел – 3х10-15 в суперсерия с:
  6. Кросовър – 3х10-15

Първите две упражнения се правят по метода на пирамидата, а в останалите всички серии са с постоянна тежест. Общо 24 серии! Никак не е малко, но все пак това е човек от елита, макар и преди 50 години! Така, че умната и не копирайте сляпо 😉

Ако статията ви харесва, може би ще поискате да прочетете още и за…

Тренировката за ГРЪБ на Лу Фериньо

Тренировката за РЪЦЕ на Лу Фериньо

Тренировката за РАМЕНЕ на Лу Фериньо

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*