събота , 15 август 2020
Начало » Тренировки » Перфектна Тренировка за ГЪРДИ от Златната Ера
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Перфектна Тренировка за ГЪРДИ от Златната Ера

Перфектна Тренировка за ГЪРДИ от Златната Ера

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! През 70-те години на миналия век е било Златната Ера в Бодибилдинга. Времето на звезди като Арнолд, Франко Колумбо, Лу Ферино, Франк Зейн и много други. Били са времена на в който културистите са тренирали заедно и са си помагали, без завист, без ревност и негативни емоции.

На мода са били високообемните тренировки с много упражнения и серии за мускулна група. Шест тренировъчни дни в седмицата е било нещо обичайно, а най-популярният сплит сред билдерите е бил:

 • Понеделник: Гърди+Гръб
 • Вторник: Рамена+Ръце
 • Сряда: Крака
 • Четвъртък: Гърди+Гръб
 • Петък: Рамена+Ръце
 • Събота: Крака
 • Неделя: ПОЧИВКА

*корем – след всяка тренировка

Нека сега да видим и една програма за гърди изградена от най-използваните упражнения по това време, който всеки уважаващ се билдер включва в тренировката си.

 1. Бенч-преси – 4х12,10,8,6
 2. Полу-лег с дъмбели – 3х8-12
 3. Кофички – 3х8-12
 4. Флайс – 3х10-15
 5. Пуловър с дъмбел – 2х10-15

Пет упражнения и общо 15 серии! Определено не е за начинаещ! Ако имате по-малко опит, може да махнете едно упражнение от първите три и едно от последните две. Така обема ще бъде редуциран. Относно количеството тренировки, два пъти седнично може да е повече от колкото може да се понесе, за това и там може да има корекции. Например една тренировка на всеки 4-5 дни или веднъж седмично.

Каквото и да изберете умната и успех!

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*